ЩОТИЖНЕВА АПАРАТНА НАРАДА ПРИ ГОЛОВІ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ В.С.ШМИГАНОВСЬКОМУ

Дата: 13.11.2018 20:57
Кількість переглядів: 619

Під керівництвом голови районної державної адміністрації В.С.Шмигановського, 13 листопада 2018 року, відбулася щотижнева апаратна нарада за участю першого заступника голови райдержадміністрації Т.П.Сухенко, заступника голови райдержадміністрації В.М.Гончара, радників голови адміністрації, керівників структурних підрозділів райдержадміністрації, керівників установ та організацій району.

В рамках наради присутні розглянули ряд актуальних питань, що стосувалися попередження пожеж в житловому секторі та дотримання населенням району правил пожежної безпеки; виконання планових показників по призову на строкову військову службу та службу за контрактом; стан призначення житлових субсидій населенню Яготинського району.

На початку наради голова Яготинської районної державної адміністрації В.С.Шмигановський доповів про участь в засіданні Ради регіонального розвитку, що відбулось 12 листопада в Міжнародному виставковому центрі, під керівництвом Президента України П.О.Порошенка та за участі Прим'єр Міністра України В.Г. Гройсмана, Уряду, депутатів Верховної ради, голів обласних, районних адміністрацій, ОТГ.

Так, за словами очільника району основними питаннями, що обговорювались на раді регіонального розвитку стосувались формування об’єднаних територіальних громад, видатків на субсидію, інклюзивну освіту, підвищення цін на газ та планів розвитку територій на 2019-2020 роки.

Президент України Петро Порошенко закликав не гальмувати на місцях процеси децентралізації та об’єднання громад й спрямовувати усі сили задля об’єднання заради благополуччя держави. В 2019 році має бути завершене добровільне формування об’єднаних територіальних громадян. Також, урядовцям була винесена вимога при формуванні державного бюджету на 2019 рік, передбачити видатки на виплату субсидій за комунальні послуги для населення.

На завершення Василь Степанович, підвів підсумки проведення наради, що відбулась під керівництвом  голови Київської облдержадміністрації О.Д.Терещука  в приміщенні адміністрації 9 листопада та звернувся до керівників територіальних відомств активізувати роботу, щодо вирішення проблемних питань, що були розглянуті під час зустрічі. Так, начальнику відділу у Яготинському районі Головного управління Держгеокадастру в Київській області Л.Г.Дьоміній спільно з в.о. начальника управління економіки, агропромислового розвитку, торгівлі та інвестиції П.І.Іваніщенку провести ревізію земель сільськогосподарського призначення та її нецільового використання, начальнику Яготинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області В.А.Омельченку контролювати якість продуктів харчування в закладах торгівлі.

Головний інспектор Яготинського РС ГУ ДСНС України у Київській області Ю.Ю.Чорноштан доповів про попередження пожеж в житловому секторі та дотримання населенням району правил пожежної безпеки та зазначив наступне. На території міста та району в 2018 році було зареєстровано 70 пожеж та загорань. Протягом 2018 року станом на 01.11.2018 року до пожежно-рятувального підрозділу надійшло 100 повідомлень про пожежі, в тому числі: 70 інформація підтвердилась та зареєстровано пожежі; 18 – інформація не підтвердилась(хибний виклик); 1 – хибне спрацювання АПС; 11 – обліку не підлягають (згідно ПКМУ № 2030) . Надзвичайних ситуацій виникло - 2.

Поряд з цим повідомив, що спільно з Яготинськими ЗМІ (газета «Яготинські вісті»), ФЕГГ, РЕС, поліції та з представниками місцевого самоврядування проводиться регулярна робота щодо попередження пожежам та загибелі на них, навчання населення правилам пожежної безпеки в побуті, дотримання правил безпеки життєдіяльності під час використання приладів опалення та електроустановок, а також правил поведінки на кризі (воді) та при виявленні хімічних небезпечних речовин та вибухонебезпечних предметів. Так з початку року провелись 42 комплексних відпрацювання відповідно до піврічних планів.

За підсумками розгляду першого питання голова адміністрації В.С.Шмигановський надав доручення керівникам соціальних служб налагодити співпрацю з інспекторським складом районного сектору з метою виявлення неблагонадійних сімей в населених пунктах району.

Заступник військового комісара Яготинського районного військового комісаріату В.Г.Лазуренко доповів про проведену роботу, а саме щодо виконання планових завдань по призову на строкову військову службу та військову службу за контрактом.  Планове завдання на призов на строкову військову службу восени 2018 року становить 17 чол. Станом на 12.11.2018 року на обласний збірний  пункт Київського ОВК доставлено для відправки  у війська -  6 чол., згідно плану відправок ГШ розписано по командах ЗС України (режимних частин, інших військових формувань)  – 11 чол. План виконано на 100%.

Планове завдання для Яготинського району щодо комплектування ЗС України військовослужбовцями за контрактом на IV квартал 2018 року становить 10 чол. Станом на 12.11.2018 року до військових частин відправлено та зараховано до списків особового складу частини – 2.

В.о. начальника управління соціального захисту Н.В.Коверник зазначила, що на даний час на обліку перебуває  16803 господарства,  які користуються субсидіями. А це близько 70% домогосподарства, які налічуються в місті та селах району із них одержують субсидію - 8246. Проведено автоматичний перерахунок без звернень громадян субсидій з оплати житлово-комунальних послуг з початком опалювального періоду 2018-2019 рр. – 5183.

На сьогоднішній день протягом жовтня-листопада для призначення житлових субсидій на опалювальний період 2018-2019 рр. за спрощеним порядком до управління звернулося 3497 сімей.

Активно працює районна комісія з питань надання субсидій та допомог малозабезпеченим сім’ям. Звернення надходять в переважній більшості від громадян, що  хочуть призначення субсидії без членів сім’ї, які зареєстровані проте не проживають за місцем реєстрації, від осіб, які оформляють субсидію по договору оренди житла та від непрацездатних громадян на додаткову площу житла. Так, з початком опалювального періоду проведено 5 засідань, де розглянуто близько 2000-х тисяч звернень та прийнято рішення по суті піднятих питань.

Підводячи підсумки наради голова адміністрації В.С.Шмигановський повідомив присутніх про створення сектору з питань запобігання та виявлення корупції при Яготинській районній державній адміністрації та запровадження гарячої лінії, з метою виявлення  фактів корупції в бюджетних установах, закладах освіти, охорони здоров'я. 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування