Відбулися урочисті заходи до Дня захисника України

Дата: 12.10.2018 20:45
Кількість переглядів: 657

Фото без описуВ історії нашої держави є багато подій і дат, які засвідчують мужність, героїзм, відданість та любов українського народу до рідної землі. 14 жовтня – одна з таких дат. Вона поєднує в собі свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва, а віднедавна й День захисника України.

 

В переддень свята в залі  районного будинку культури представники влади, підприємств, установ, організацій та громадськість Яготинщини вшанували мужність і героїзм, доблесть і славу, відвагу і честь славних нащадків українських козаків та вітала своїх захисників з державним святом – Днем захисника України!

Зі словами вдячності та привітаннями з нагоди Дня українського козацтва та Дня захисника України до присутніх воїнів та козаків звернулися голова Яготинської районної державної адміністрації В.С.Шмигановський, голова Яготинської районної ради В.Г.Грицай, міський голова Н.М.Дзюба, військовий комісар Яготинського РВК А.В.Власюк, учасник бойових дій в зоні антитерористичної операції О.С.Дяденко

Очільник райдержадміністрації зазначив: «Найцінніше, що є в нашому житті – це мир і спокій. Саме завдяки самовідданості наших бійців, ми на Яготинщині спокійно живемо у своїх домівках, трудимося на своїй землі під мирним небом. Кожної миті ми повинні усвідомлювати, що наші воїни виборюють для свого народу мирне майбутнє. У цей день всі ми підносимо щиру молитву Пресвятій Богородиці, щоб взяла під своє покровительство усіх наших бійців, аби кожен воїн повернувся живим до своєї родини.

Шановні захисники України! Дякуємо вам за відданість Україні та її народу! Нехай наша священна українська земля назавжди буде благословенною, вільною та незалежною!

Бажаю усім сили та мужності, мирного неба над українською землею, добробуту й родинної злагоди, віри в щасливе майбутнє Української держави.»

Після офіційних промов відбулася церемонія нагородження. За особисту мужніть та героїзм, зразкове виконання службових обовязків, високі морально-ділові якості та з нагоди Дня захисника України відзначені:

Дяденко Олександа Сергійович- солдат,молодший спеціаліст служби захисту інформації Яготинського РВК;

Коновал Микола Олександрович- учасник ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи.

Лазоренко Володимир Григорович- майор, заступник військового комісара-начальник мобілізаційнорго відділення Яготинського РВК;

Сюсюкало- Микола Петрович- учасник бойових дій в Афганістані.

За вагомий особистий внесок у справу відродження українського козацтва на Яготинщині та збереження кращих національних традицій нагороджено представника українського козацтва Шевченка В.В.  

Хвилиною мовчання присутні в залі вшанували пам’ять побратимів, загиблих на полі бою, тих, кого не дочекалися додому рідні, хто поклав своє життя заради захисту України. Право покласти квіти до Братської могили було надано  голові Яготинської районної організації Української спілки ветеранів Афганістану М.І.Процику та учаснику антитерористичної операції на Сході України В.М. Міненку.

Продовжилися урочисті заходи святковою концертною програмою за участі творчих колективів районного будинку культури, дитячої школи мистецтв.

В рамках акції «Напиши листа солдату» - учні шкіл району написали листи, намалювали малюнки та зробили своїми руками обереги для військовслужбовців, які буде передано нашим бійцям в зону АТО.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування