ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 10.12.2018 17:05
Кількість переглядів: 529

Фото без описуПодатківці Київщини ліквідували нелегальні автозаправочні станції

Слідчим управлінням ФР ГУ ДФС у Київській області під процесуальним керівництвом прокуратури області здійснюється досудове розслідування кримінальних проваджень за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ст. 204 КК України щодо реалізації скрапленого газу та паливо-мастильних матеріалів невідомого походження з нелегально встановлених автозаправочних пунктів на території м. Києва та Київської області.

В рамках зазначених кримінальних проваджень протягом листопада 2018 року проведено ряд слідчих дій щодо виявлення та припинення незаконної діяльності АГЗП (АГЗС).

За результатами санкціонованих обшуків вилучено та передано на відповідальне зберігання в загальній кількості 12 600 літрів дизельного палива та 3300 літрів бензину та 4.5 кб. газового пального. Разом із тим, вилучено 3 модульні автозаправочні станції, що використовувалися в зазначеній протиправній діяльності.

На даний час продовжують вживатися заходи щодо встановлення інших об’єктів, які здійснюють незаконну діяльність щодо реалізації пального та отримання ними дозвільної документації на здійснення такої діяльності.

 

ГУ ДФС у Київській області

 

Олексій Кавилін: «На соціальне забезпечення від платників Київської області надійшло 7,6 млрд. грн.»

З початку поточного року сума надходжень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування складає 7,6 млрд. грн. Про це повідомив начальник ГУ ДФС у Київській області Олексій Кавилін. Зокрема, за наданою ним інформацією, цей показник перевищує минулорічний на 30%, що додатково забезпечило 1,7 млрд. грн. на  соціальний захист мешканців регіону.

«Важливо усвідомлювати, що майбутнє пенсійне забезпечення громадян напряму залежить від розміру офіційно нарахованої заробітної плати, з якої обчислено та сплачено єдиний внесок. Обидві сторони – як працівники, так і роботодавці – мають безумовно дотримуватися законодавства в частині оформлення трудових відносин і нарахування повного розміру заробітної плати офіційно. Це забезпечить повноцінне виконання соціальних зобов’язань держави перед громадянами, гарантовані законодавством країни», – наголосив очільник фіскальної служби області.

 Сплачений єдиний внесок спрямовується на соціальний захист населення. За рахунок цих коштів держава виконує свої зобов’язання по забезпеченню фінансування пенсій, оплаті лікарняних листів, у тому числі по вагітності та пологах, виплаті допомоги на випадок безробіття, нещасних випадків чи професійних захворювань та інших виплат.

 

ГУ ДФС у Київській області

 

У фігуранта кримінального провадження податківці Київщини знову вилучили чергову партію алкогольного фальсифікату

Слідчим управлінням ФР ГУ ДФС у Київській області під процесуальним керівництвом прокуратури області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 28 ч. 3 ст. 204 КК України, відносно службових осіб підприємства, яке зареєстроване на території Київської області та яке займається незаконним виготовленням та збутом алкогольних напоїв.

Не дивлячись на те, що директору такого підприємства повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого                ч. 2 ст. 28, ч. 3 ст. 204 КК України, підприємство продовжує займатися незаконним виготовленням алкогольної продукції.

В рамках зазначеного кримінального провадження, з метою відшукання та вилучення ТМЦ за адресою розташування складського приміщення такого підприємства на підставі ухвали слідчого судді проведено обшук, за результатами якого виявлено та вилучено 16 480 літрів незаконно виготовленої спиртовмісної рідини.

Досудове розслідування кримінального провадження триває.

 

 

ГУ ДФС у Київській області

 

Хто має сплачувати податок на житлову нерухомість?

 

     Головне управління ДФС у Київській області нагадує, що  платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки є  фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об'єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.

     Обчислення суми податку з об'єкта/об'єктів житлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних осіб, здійснюють органи фіскальної служби за місцем податкової адреси (місцем реєстрації) власника такої нерухомості.

     Податок обчислюється, виходячи з бази оподаткування (загальної площі об’єкта житлової нерухомості, або його часток), зменшеної на пільгову площу, розмір якої визначений п.п.266.4.1 п.266.4 ст.266 Податкового Кодексу:

а)  для квартири/квартир незалежно від їх кількості - на 60 кв. метрів;

б) для житлового будинку/будинків незалежно від їх кількості - на 120 кв. метрів;

в) для різних типів об'єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток), - на 180 кв. метрів.

     Вищезазначені пільги, передбачені для фізичних осіб, не застосовуються до:

      - об'єкта/об'єктів, площа яких перевищує п'ятикратний розмір неоподатковуваної площі, встановленої п.п.266.4.1 п.266.4 ст.266 ПКУ;

          - об'єкта/об'єктів оподаткування, що використовуються їх власниками з метою одержання доходів (здаються в оренду, лізинг, позичку, використовуються у підприємницькій діяльності)  - п.п.266.4.3 п.266.4 ст.266 ПКУ.

         У ГУ ДФС у Київській області звертають увагу, що п.п. ґ) 266.7.1 п.266.7 ст.267 ПКУ визначено, що  за наявності у власності платника податку об'єкта (об'єктів) житлової нерухомості, у тому числі його частки, що перебуває у власності фізичної чи юридичної особи - платника податку, загальна площа якого перевищує 300 квадратних метрів (для квартири) та/або 500 квадратних метрів (для будинку), сума податку, розрахована відповідно до п.п. "а" - "г" 266.7.1 п.266.7 ст.267 ПКУ, збільшується на 25000 гривень на рік за кожен такий об'єкт житлової нерухомості (його частку).

 

ГУ ДФС у Київській області

 

За 11 місяців поточного року Київська митниця ДФС перерахувала 46,5 млрд. грн. до держбюджету

Протягом січня-листопада 2018 року Київською митницею ДФС перераховано до Державного бюджету України митних податків на загальну суму 46,5 млрд. грн., в тому числі:

- до загального фонду – 44,8 млрд. грн.,

- до спеціального фонду – 1,7 млрд. грн.

У порівнянні з відповідним періодом 2017 року забезпечено зростання надходжень митних податків на 5,3 млрд. грн. (+12,9%).

Середньоденні надходження митних платежів зросли в порівнянні з відповідним періодом 2017 року на 12,0% (з 181,5 млн. грн. у 2017 році до 203,3 млн. грн. у 2018 році).

Значну частину перерахованих до бюджету митних платежів (34,3%) сплачено при здійсненні митного оформлення таких товарів як:

«автомобілі легкові» – сплачено митних податків на загальну суму 8,5 млрд. грн. (питома вага сплачених податків 18,3%);

«засоби захисту рослин»  – 3 млрд. грн. (6,4%);

«телефонні апарати» - 1,7 млрд. грн. (3,6%);

«лікарські засоби» - 1,6 млрд. грн. (3,5%);

«машин автоматичного оброблення інформації» - 1,1 млрд. грн. (2,4%).

 

ГУ ДФС у Київській області

 

 

Олексій Кавилін: «Доходи місцевих бюджетів Київщини зросли на чверть»

 За інформацією начальника ГУ ДФС у Київської області Олексія Кавиліна, станом на 1 грудня доходи місцевих бюджетів регіону зросли на 25% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. 

«За одинадцять місяців поточного року  сума надходжень до місцевих бюджетів Київської області складає 11 мільярдів гривень. Цей показник перевищує минулорічний на 2,2 мільярдів гривень», - зазначив очільник фіскальної служби області.

Зокрема, він повідомив, що сума, яка надійшла від сплати податку на доходи фізичних осіб, дорівнює 7 мільярдам гривень. Це на 30% або 1,6 млрд. грн. більше, аніж надходження відповідного періоду 2017 року. Землекористувачі сплатили до місцевих скарбниць 1,1 млрд. грн. із сумою додаткових коштів у 22,5 млн. грн. Представники малого та середнього бізнесу перерахували до місцевих бюджетів  1,7 млрд. грн., що перевищує надходження минулого року на 28% або 357 млн. грн. 

Сплата податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки поповнила місцеві бюджети на суму у 280 мільйонів гривень із  темпом росту до 2017 року у 154% та додатковими коштами у 99 млн. грн.

На 65% або 8 мільйонів гривень порівняно з відповідним періодом минулого року зросла сплата транспортного податку: у період січень-грудень 2018 року  до бюджетів перераховано  21 млн. грн.

 

 ГУ ДФС у Київській області

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування