Голова адміністрації В.С.Шмигановський провів чергову нараду щодо впровадження медичної реформи в Яготинському районі

Дата: 28.11.2018 19:37
Кількість переглядів: 827

Фото без описуГолова адміністрації В.С.Шмигановський провів чергову нараду щодо впровадження медичної реформи в Яготинському районі. Участь у нараді взяли радник голови адміністрації О.В.Васільєв, головний лікар комунального некомерційного підприємства «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» І.І. Сахно, заступник головного лікаря з медичної частини КНП «Яготинська центральна районна лікарня» О.М.Михайленко.

Як доповів головний лікар комунального некомерційного підприємства «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» І.І. Сахно станом на 28.11.2018р. в районі заключено 26 544 декларацій. Відсоток укладених декларацій (договорів) від постійного населення територій складає 81,46 %.

По області 61 заклад ЦПМСД заключили 1 085 200 декларацій, що в середньому на заклад складає 17 790 штук.

Не менш важливим є питання по виконанню Урядової програми  «Доступні ліки», згідно якої хворі на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет II типу та бронхіальну астму можуть отримати ліки на пільговій основі. В Яготинському районі 9 аптечних закладів приймають участь в даній програмі. Функціонує 38 пунктів відпуску ліків. Даний показник один з найкращих в області.

Сума виділених коштів на 2018 рік складає 1 208, 2 тис. грн.

Затверджений ліміт коштів на звітний місяць – 100, 7 тис. грн.

Заклад подав додаткову потребу в 150 000 грн. по даній програмі.

Працівниками Комунального некомерційного підприємства «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги»  Яготинської районної ради проводиться інформування населення про препарати, які можна отримати на пільговій основі. Аптечними закладами проводиться подача реєстрів згідно  яких здійснюється відшкодування, два рази на місяць – з 1 по 12 та з 13 по 30-31 число кожного місяця. Рішенням сесії районної ради відшкодування коштів проводиться через управління праці та соціального захисту населення.

Закуплені електрокардіографи для всіх лікарів-терапевтів.

Також, Іван Іванович доповів про проведення ремонтних робіт в лікарській амбулаторії загальної практики – сімейної медицини № 1 м. Яготин, ФП селища Черняхівка та  в приміщенні поліклініки.

В ході обговорення питання проведення ремонту в приміщенні поліклініки КНП «Яготинський ЦПМСД», голова адміністрації В.С.Шмигановський,  звернув особливу увагу на проведенні ремонтних робіт в приміщенні дитячої поліклініки. За словами, очільника району на облаштування вказаних приміщень має бути виділена необхідна кількість коштів, аби забезпечити комфортне перебування найменших мешканців району в закладі охорони здоров’я.

«Проведені ремонтні роботи мають відповідати найвищим стандартам. При виборі дизайну оформлення стін перевагу потрібно надати казковій тематиці, щоб перебування дитини в закладі проходило з цікавістю».  – підкреслив Василь Степанович.

Також, Василь Степанович висловив побажання у створенні ігрового куточка, або кімнати де дітлахи могли б погратися поки чекають на прийом педіатра.

Заступник головного лікаря з медичної частини КНП «Яготинська центральна районна лікарня» О.М.Михайленко у своїй доповіді зазначив наступне. Рішенням Яготинської районної ради затверджено тариф  на теплову енергію в розмірі 1610 грн за 1Гкал, проводиться підготовка до заключення договору на постачання теплової енергії з ТОВ  «Теплобіоенергія».

За словами, Олега Миколайовича, температурний режим в Яготинській центральній районній лікарні дотримується та становить від 18 до 21 0 С.

За підсумками наради голова адміністрації В.С.Шмигановський надав ряд доручень керівникам закладів охорони здоров’я.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування