Засідання виїзної колегії при голові Яготинської райдержадміністрації у Сотниківці

Дата: 20.09.2018 19:31
Кількість переглядів: 775

Фото без опису20.09.2018 у с. Сотниківка відбулося засідання виїзної колегії при голові Яготинської районної державної адміністрації. Участь у засіданні взяли члени колегії, запрошені та жителі Сотниківки.

 

На порядку денному засідання колегії були розглянуті наступні питання:

- Про підготовку та проведення опалювального сезону 2018-2019 рр. у Яготинському районі;

- Про стан автомобільних доріг у районі;

- Про виконання основних заходів із залучення громадян на військову службу за контрактом в Яготинському районі;

- Про підсумки літнього оздоровлення та відпочинку дітей Яготинського району;

- Звіт про Програму культурного розвитку на 2016-2020 роки за 8 місяців 2018 року;

- Про роботу Яготинського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді адміністрації за 8 місяців 2018 року;

- Про роботу виконавчих комітетів Ничипорівської, Засупоївської, Райківщинської, Сотниківської сільських рад щодо виконання ними делегованих повноважень.

Заступник голови адміністрації В.М. Гончар доповідаючи по питанню підготовки та проведення опалювального сезону 2018-2019 рр. у Яготинському районі, довів до відома присутніх інформацію про стан підготовки і визначені напрямки роботи до опалювального періоду комунальних підприємств, установ та організацій району.

В.М. Гончар також прозвітувався по питанню стану автомобільних доріг у районі. На території Яготинського району проходить одна дорога міжнародного значення, дві дороги державного значення, тридцять три місцеві-обласні та місцеві-районні дороги, а також вулиці населених пунктів. Дорога міжнародного значення М-03 «Київ-Харків» та дві дороги державного значення Т-10-18 Бориспіль-Березань-Яготин, Т-25-41 Новий Биків-Згурівка-Яготин знаходяться на балансі Державного агенства автомобільних доріг України. Вулиці населених пунктів перебувають на балансі Яготинської міської ради (вулиці міста Яготин) та сільських рад району (вулиці сіл Яготинського району).

Автомобільні дороги загального користування та вулиці населених пунктів на території Яготинського району обслуговує 4 організації:

  • дорогу міжнародного значення М-03 «Київ-Харків», яка знаходиться на балансі Служби автомобільних доріг у Київській області - ДРП-4 філії «Київське ДЕУ» ДП «Київський облдорупр»;
  • дві дороги державного значення, які знаходяться на балансі Служби автомобільних доріг у Київській області - філія «Яготинське рай ДУ»;
  • тридцять три місцеві-обласні та місцеві-районні дороги, які знаходяться на балансі Департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Київської обласної державної адміністрації – генпідрядна організація ТОВ «Спецкомплектпостач», де субпідрядна організація Будівельна компанія «Сучасні будівельні рішення»

На території Яготинського району проводився ремонт доріг загального користування місцевого значення, а саме – ямковий ремонт відрізку дороги О102505 Бориспіль-Березань-Яготин (через Грачиївщину) та ямковий ремонт відрізку дороги О101713 Переяслав-Хмельницький-Добраничівка. Субпідрядною організацією по обслуговуванню доріг проведено  грейдерування  узбіччя доріг для відтоку води.

Також проведені роботи й на комунальних дорогах району а саме:

  • Богданівська с.р. – вул. Шевченка, парк авіаторів (ямковий рем.);
  • Лемешівська с.р. – вул. Гагаріна, вул. Весняна, вул. Шкільна (ямковий рем.);
  • Панфильська с.р. – вул. Сомковська (кап. рем.);
  • Супоївська с.р. – вул. Вітовецька, вул. Набережна, вул. Яготинська, вул. Сумська, вул. Глухівська, вул. Ковпака, вул. Агростроївська, вул. Молодіжна (ямковий рем.);
  • Фарбованська с.р. – вул. Лесі Українки (ямковий рем.);
  • Черняхівська с.р. – вул. Вокзальна (ямковий рем.).         

Для забезпечення безпеки дорожнього руху встановлено дорожній знак приорітету 2.1 «дати дорогу» на проблемній ділянці в місті Яготині для учасників руху по провулку Довженка щодо учасників руху по автомобільній дорозі загального користування О102507 – Яготин – О102505 вул. Шевченка.

На даний час триває робота щодо підготовки необхідних документів для проведення поточного-середнього ремонту на відрізку дороги Т-25-41 Новий Биків – Згурівка – Яготин, розпочались ремонтні роботи центральної дороги міста Яготина вулиця Незалежності.

Всіма дорожніми організаціями району триває підготовка до початку осінньо-зимового періоду  2018-2019, а саме підготовка та закупівля техніки, піску, солі, паливно-мастильних матеріалів для забезпечення сталого функціонування та життєдіяльності району.

У своєму виступі військовий комісар Яготинського районного військового комісаріату А.В. Власюк доповів про виконання основних заходів із залучення громадян на військову службу за контрактом в Яготинському районі. Планове завдання для Яготинського району щодо комплектування ЗС України військовослужбовцями за контрактом на ІІІ квартал 2018 року становить 10 чоловік. Станом на 13.09.2018 до військових частин відправлено та зараховано до списків особового складу частини 1 чоловік, кандидатів – 5. З них: пройшли військово-лікарську комісію та було оформлено справи – 4 чоловіки. Направлено на медогляд ВЛК – 2 кандидати.

РВК проводить активну агітаційну роботу по залученню громадян на військову службу за контрактом.

Завідувач служби у справах дітей та сім’ї М.В. Балим поінформувала аудиторію про підсумки літнього оздоровлення та відпочинку дітей Яготинського району.

Протягом 8 місяців 2018 року охоплено відпочинком та оздоровленням всього 1706 дітей району, що становить 50,46 % від загальної кількості дітей шкільного віку – всього таких 3381 особа. Оздоровленням – 302, відпочинком – 1404.

Станом на 15.09.2018 року через службу у справах дітей та сім’ї обласної адміністрації оздоровленням та відпочинком охоплена 81 дитина, соціально незахищених категорій (2017 - 124).  Діти побували в таких закладах:

- державне підприємство «Санаторій «Україна» в смт. Ворзель – 12;

- дитячий оздоровчий заклад СТ „Чайка” м. Богуслав – 3;

- комунальне підприємство «Дитячий оздоровчий табір «Зачарована Долина», с. Осій Урочище Кам’янка Іршавський район Закарпатська область – 4;

- оздоровчий комплекс ТОВ «Водограй» с. Чинадійово Закарпатська область – 10;

- дитячий заміський заклад оздоровлення та відпочинку «Рассвет» ПП «КО «Перлина Чорномор’я», с. Сергіївка Бєлгород-Дністровський район Одеська область - 26;

- санаторій (наметовий табір) “Лісова пісня”,  Хмельницька область, Кам’янець - Подільський район – 9;

- державне підприємство України «Міжнародний дитячий центр «Артек», Пуща-Водиця - 9;

- державне підприємство «Український дитячий центр «Молода гвардія» м. Одеса - 17.

Через Яготинський Центр первинної медико-санітарної допомоги оздоровлено у 2018 – 179 дітей (2017-234 дитини), з них:

- через Міністерство охорони здоров’я (діти направляються в заклади України) - 25 дітей,

- в обласні заклади: санаторії «Ворзель» смт. Ворзель та «Поляна», Коржі Баришівського району - 154 дитини.

Також у Яготинському районі з 29.05. по 14.06.2018 на базі 17 загальноосвітніх навчальних закладів працювали пришкільні табори відпочинку з денним перебуванням та 15 мовних таборів. Залучено до відпочинку у пришкільних таборах 1001 учень, а саме 636 – у пришкільних таборах відпочинку з денним перебуванням дітей і 365 – у мовних таборах.

Передбачено та виділено фінансування заходів Програми «Назустріч дітям», зокрема, відділу освіти на харчування дітей в пришкільних таборах на період відпочинку 250 тис. грн., (2017 – 135 тис. грн.). Додатково на міські заклади освіти Яготинською міською радою виділено 100 тис.грн.

До активного відпочинку у пришкільних таборах першочергово були залучені діти - сироти, діти позбавлені батьківського піклування, діти інваліди, діти з багатодітних і малозабезпечених сімей, діти учасників АТО, діти постраждалі внаслідок ЧАЕС, талановиті та обдаровані діти.

Завідувач сектору культури, національностей та релігій О.С. Красна звітувалась про хід виконання програми культурного розвитку на 2016-2020 роки за 8 місяців 2018 року. У звітному періоді розвиток системи культури району був спрямований на забезпечення збереження та розвитку закладів культури, модернізацію метеріально-технічної бази, збереження культурної спадщини та розвиток творчого потенціалу кожної особистості.

На виконання Закону України «Про культуру» збережено мережу закладів культури: 24 клубних заклади, 25 бібліотек, 2 початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів (школи естетичного виховання). На даний період не функціонує Черкасівський та Шевченківський сільські клуби, які потребують капітального ремонту.

На обліку в Яготинському районі перебуває 88 пам’яток культурної спадщини, з них: археологічні-36; історичні-42, монументального мистецтва-7; архітектури та містобудування-3. Всі пам’ятки впорядковуються та підтримуються за рахунок спонсорських коштів та місцевих бюджетів.

Є необхідність у проведенні ремонтів та у виправленні приписів пожежної безпеки по об'єктах культури.

Директор Яготинського районного центру соціальних служб для сімї, дітей та молоді Л.Ф. Андрієш прозвітувалася про роботу за 8 місяців 2018 року.

Пріоритетними напрямками діяльності Яготинського районного центру соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді є попередження негативних ситуацій у родині, особливо у сім'ях з дітьми, надання їм своєчасної допомоги шляхом раннього виявлення, обліку, забезпечення соціальної підтримки та здійснення соціального супроводу сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Яготинським центром соціальних служб  здійснено більше 30 виїздів у населені пункти Яготинського району та загальноосвітні навчальні заклади, КВНЗ КОР «Чорнобильський медичний коледж», ДПТНЗ «Яготинський центр професійно-технічної освіти»,ПрАТ ВНЗ Яготинський інститут МАУП та Коледж при Яготинському інституті МАУП. Проведено 6 групових заходів у пришкільних таборах з питань популяризації здорового способу життя, профілактики негативних звичок.   

Зокрема за 8 місяців 2018 року  Яготинським районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді було здійснено 127 актів оцінки потреб дитини та її сім'ї (сім'ї,особи). Індивідуальними послугами Центру охоплено 136 сімей.

З усіма сім'ями, які потрапили в складні життєві обставини постійно проводяться бесіди щодо профілактики домашнього насильства над дітьми, тютюнопаління, алкоголізму, наркоманії, раціонального використання та розподілу сімейного бюджету, дотримання санітарно-гігієнічних норм проживання, відповідального виконання батьківських обов'язків.

На соціальному супроводі перебуває 78  сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, в них 185 дітей. Проведено індивідуальне консультування та бесіди з проблем міжособистісних стосунків, виховання дітей, проблем залежності та працевлаштування.

Надано одноразову матеріальну допомогу на суму 14900 грн.-12 сім’ям.

Соціальними послугами всього охоплено близько 270 осіб. Надано послуг : соціально – медичних – 70, психологічних – 148, педагогічних – 285, юридичних – 22, надано гуманітарну допомогу у вигляді одягу, взуття – 28 сім’ям, подарунки до Великодня  отримали  80 дітей із сімей, які опинились у складних життєвих обставинах та вихованців дитячого будинку сімейного типу. До дня захисту дітей здійснено виїзд у 11 сімей, в яких виховується 34 дитини, вручено подарункові набори, підготовлені спільно з районною організацією Товариство Червоного Хреста.

Створений та постійно поновлюється облік сімей, які опинились у складних життєвих обставинах, ( всього перебувало з початку 2018 р. 126 сімей, в них 234 дитини, на 01.09.2018р.перебуває 78 сімей, в них 185 дітей).

Проведено оцінку потреб та інспектування у 21 сім’ї, в них 35 дітей, які опинились у складних життєвих обставинах, з метою перевірки умов проживання та виховання неповнолітніх .

Центром здійснюється супровід Дитячого Будинку сімейного типу. Щомісяця соціальний працівник відвідує сім’ю Фріца Ю.Ф.

Ще один напрямок роботи Яготинського РЦСССДМ є робота з учасниками АТО. Постійно вивчаються потреби учасників АТО та членів їх сімей з метою надання їм послуг, які вони потребують. Проводилась робота з учасниками АТО та членами їх сімей всього охоплено 11 осіб та 3 сім’ям, де загинули учасники АТО(надано інформаційну, психологічну та гуманітарну допомогу).

Не менш важливим завданням центру ЦСССДМ є робота з молоддю та неповнолітніми які засудженні до покарання без позбавлення волі. Робота спрямована в першу чергу на ресоціалізацію для нормальної життєдіяльності в суспільстві, засвоєння нових цінностей та навичок. Клієнтами центру протягом звітного періоду було 53 особи, засуджених до покарань, не пов'язаних з позбавленням волі, всі надані відповідні послуги.

Також районним центром соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді постійно проводяться інформаційно-профілактичні заходи (лекції, бесіди, тренінги) серед учнівської та студентської молоді з метою профілактики негативних явищ та пропаганди здорового способу життя, зокрема з питань профілактики ВІЛ, алкоголізму, наркоманії, тютюнопаління, злочинності, з правових питань, попередження домашнього насильства, торгівля людьми та інші. Всього проведено 29 групових заходів, охоплено 1113 осіб.

На даний час триває соціальна акція «Урок» – вже 72 школяри з 32 сімей,  які опинилися в складних життєвих обставинах та перебувають на обліку в ЦСССДМ, отримали канцелярські товари: зошити, ручки, олівці та інше шкільне приладдя.

Крім того, працівники ЦСССДМ беруть участь у рейдах «Дозвілля молоді». На даний момент здійснено 8 вечірних рейдів.

Наразі існує велика потреба  в створені патронатних сімей в Яготинському районі. На даний час розробляється тренінгові програма-презентація з пошуку кандидатів в патронатні вихователі, реалізація запланована на жовтень-листопад 2018 року.

Про роботу виконавчих комітетів Ничипорівської, Засупоївської, Райківщинської, Сотниківської сільських рад щодо виконання ними делегованих повноважень доповіли: тимчасово виконуюча обов'язки  голови виконавчого комітету Ничипорівської сільської ради С.М. Скорозвон,; голова виконавчого комітету Засупоївської сільської ради В.В. Бондаренко; секретар виконавчого комітету Райківщинської сільської ради О.О. Чепіль; голова виконавчого комітету Сотниківської сільської ради І.Б. Грудзевич.

 

Про роботу виконавчого комітету Ничипорівської сільської ради щодо здійснення нею делегованих повноважень

Про роботу виконавчого комітету Засупоївської сільської ради щодо здійснення нею делегованих повноважень

Про роботу виконавчого комітету Райківщинської сільської ради щодо здійснення нею делегованих повноважень

Про роботу виконавчого комітету Сотниківської сільської ради щодо здійснення нею делегованих повноважень

 

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування