Батьків можуть притягнути до відповідальності, якщо дитина пропускає школу без пояснення причини

Дата: 25.01.2019 19:27
Кількість переглядів: 482

Фото без опису24 січня 2019 року за повідомленням органів місцевого самоврядування, закладів освіти службою у справах дітей та сім’ї Яготинської районної державної адміністрації спільно з районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, Яготинським відділення поліції в місті Яготині та в селах Яготинського району, а саме Фарбовано та Капустинці відвідані 10 сімей, у яких виховується 24 дітей.

Хочеться зазначити, що відповідно до повідомлень закладів освіти про невідвідування дітьми школи, працівниками служби у справах дітей та сім’ї  проводиться пояснювальна робота з батьками зазначених дітей. Адже якщо дитина 10 днів поспіль не приходить до школи без пояснення причини, навчальний заклад має повідомити про це поліцію та службу у справах дітей.

Якщо це не допомагає, то наступного разу батьків уже можуть притягнути до адмiнiстративної вiдповiдальностi за ухилення вiд виховання дитини. Сума штрафу невелика. Якщо й це не допоможе, то батьків, або законних представників можуть позбавити батькiвських прав. У цьому випадку насамперед йдеться про дiтей з сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

За результатами відвідувань, складені відповідні акти, надані  рекомендації щодо належного виконання батьками обов’язків щодо виховання дітей, відповідну розмову мали також із самими дітьми. Батьки були попереджені про правові наслідки безвідповідального батьківства. Також їм були надані інформаційні листівки «Пам’ятка для батьків».

 

                                                                  Служба у справах дітей та сім’ї

Яготинської районної

державної адміністрації

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування