Конкурс піаністів ім. С.С. Прокоф’єва.

Дата: 14.12.2018 19:03
Кількість переглядів: 513

8 та 9 грудня в м. Київ в концертній залі «In-Jazz Live!» відбувся ІІ Всеукраїнський відкритий конкурс піаністів ім. С.С. Прокоф’єва. Метою конкурса є виявлення та підтримка талановитих українських виконавців-інструменталістів, підвищення рівня престижності музичних спеціальностей, обмін творчими досягненнями між музикантами.

Вікова категорія учасників від 4   і старше 23 років, тобто можна сказати необмежений. В цих змаганнях взяли участь 71 учасник з 42 різних музичних закладів та 14 областей.  Членами журі були провідні педагоги середніх і вищих навчальних закладів музичної освіти Міністерства культури України та Міністерства освіти України, відомі композитори, диригенти, виконавці, музикознавці і музичні діячі. 

Вирішили прийняти участь та спробувати свої сили в музичному змаганні і учні Яготинської дитячої школи мистецтв Даша П’ята та Денис Романій, клас викладача І.Б. Самоп’ят. І як виявилось, не марно. Два дні поспіль вони боролися за перемогу.

Конкурс проходив в декілька турів. В І турі брали участь всі бажаючі учасники. В ІІ тур відібрали лише 40%, а саме, кращих учасників І туру.  Наші учні Дарина та Денис поставили перед собою ціль потрапити до ІІ туру та мати можливість знову продемонструвати свої музичні здібності на наступний день,  і їм це вдалося.

І незважаючи на моральну та фізичну втомленість вони змогли представити себе  достойно та ввійти до кращих виконавців, і стали переможцями.  Денис Романій – Лауреат ІІ ступеня,  Даша П’ята – Дипломант.

 Можливо таке музичне змагання є одним з найважливіших  на шляху професійного зростання. Для багатьох учасників цей конкурс стане початком творчих злетів. А ще це чудова можливість показати свою майстерність та любов до музики юних талантів з усієї України, серед яких і вихованці нашої школи, за що ми дуже пишаємося ними.

Ми вітаємо наших переможців Дениса та Дарину, бажаємо щастя, успіхів, наснаги вам, вашим батькам та викладачу, і нехай краса музики додає сили на нові мистецькі перемоги.

 

 

                                                                                                                            Алла Романова.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування