З сесійної зали… Обрано нового голову Яготинської районної ради

Дата: 21.12.2018 17:02
Кількість переглядів: 1742

Фото без опису21 грудня 2018 року у великій залі адміністрації відбулось засідання тридцять сьомої сесії Яготинської районної ради.  В засіданні сесії взяло участь 28 з 34 депутатів Яготинської районної ради.

На початку засідання голова Яготинської районної ради В.Г.Грицай вкотре проігнорував звернення депутатів Яготинської районної ради щодо доповнень до порядку денного. Так, депутат районної ради А.М.Онищенко звернувся з проханням внести в порядок денний сесії питання про погодження звільнення І.Т.Шулли - в.о. головного лікаря Комунального некомерційного підприємства «Яготинська центральна районна лікарня» Яготинської районної ради та погодження призначення В.С.Нескороженого на посаду головного лікаря Комунального некомерційного підприємства «Яготинська центральна районна лікарня» Яготинської районної ради, Гайдай  П.В. –про внесення змін в регламент Яготинської районної ради, С.М.Галаган – про звільнення В.Г.Грицая з посади голови Яготинської районної ради.

Голова районної ради В.Г.Грицай, порушуючи Регламент Яготинської районної ради відмовився вносити зазначені питання до порядку денного та покинув зал засідань.

Варто відмітити, що сьогоднішнє засідання сесії могло б закінчитись аналогічно, як і минулого тижня 14 грудня 2018, коли після ігнорування головою районної ради звернень депутатів, сесія так і не розпочалась, залишивши без розгляду питання виділення коштів на виплату працівникам бюджетних установ заробітних плат, придбання медикаментів, і тд.

Так як, голова Яготинської районної ради В.Г.Грицай та його заступник О.П.Усенко залишили зал засідань, депутатами районної ради було прийнято рішення про обрання головуючого засідання сесії з числа депутатів. Так, одноголосним рішення депутатів головуючим на засіданні сесії обрано О.І.Нікітченко.

Після обрання головуючого засідання депутати Яготинської районної ради депутати розглянули питання, що стосувалися внесення змін до рішення сесії Яготинсьої районної ради VII  скликання від 11.01.2018 № 444-27- VII  «Про районний бюджет Яготинського району на 2018 рік», та затвердження районного бюджету Яготинського району на 2019 рік. Прийняття цих рішень дасть можливість вчасно виплати заробітні плати  бюджетним працівникам розрахуватися за використане електро-та теплопостачання бюджетної сфери, розрахуватися з виконавцями за проведені ремонті роботи в бюджетних установах і саме головне ввійти в новий рік з бюджетом розвитку району.

Наступні питання, що розглянули депутати стосувалися внесення змін в Регламент Яготинської районної ради, утворення робочої групи щодо організації підготовчих робіт по створення Ландшафтного парку імені Розумовського в м.Яготин та встановлення тарифу на послуги з теплопостачання КПТМ «Яготинтепломережа» для 2 групи ( бюджетні установи) та 3 групи ( інші споживачі) та введення його в дію з 01.11.2018. Так, за словами керівника КПТМ «Яготинтепломережа» О.С.Форостяного, на сьогодні плата за 1 Гкал тепла становила близько 3 тис. 800 грн, наразі після затвердження нового тарифу становить 2 тис. 800 грн (для установ).

Після, розгляду першочергових фінансових питань депутати розглянули питання, про погодження звільнення І.Т.Шулли - в.о. головного лікаря Комунального некомерційного підприємства «Яготинська центральна районна лікарня» Яготинської районної ради та погодження призначення В.С.Нескороженого на посаду головного лікаря Комунального некомерційного підприємства «Яготинська центральна районна лікарня» Яготинської районної ради. Так, 20 з 20 присутніх депутатів районної ради підтримали звільнення І.Т.Шулли та призначення В.С.Нескороженого на посаду головного лікаря НКП «Яготинська ЦРЛ».

Питання, що було включене до порядку денного сесії про звільнення В.Г.Грицая з посади голови Яготинської районної ради було обговорено депутатами в сесійній залі. З даного питання виступили наступні депутати: В.П.Семеняка, А.М.Онищенко, В.В.Гопкало, Я.М.Губернський котрі звернулись до присутніх з проханням підтримати дане питання, адже голова районної ради систематично порушував Регламент Яготинської ради, перешкоджав роботі депутатів, ігнорував їх звернення та не працював над соціально – економічним розвитком району. В рамках роботи сесії розпочала роботу лічильна комісії Яготинської районної ради до складу якої входять О.І.Нікітченко, В.В.Гопкало, В.М.Губернський, О.О.Бугай. Апарат Яготинської районної ради сформували бюлетені для голосування, надали скриньку для голосування. Голосування проведено таємно, як того вимагає законодавство. Одноголосним рішенням депутатів Яготинської ради В.Г.Грицай звільнений із займаної посади.

Після проведення голосування та затвердження Протоколів №1 та №2 лічильної комісії Яготинської районної ради, депутат районної ради В.П.Семеняка виніс пропозицію про повернення до затвердження порядку денного засідання та внесення до порядку денного питання про обрання голови Яготинської районної ради, що і підтримали депутати одноголосно.

В рамках обговорення депутатами районної ради кандидатур на голову районної ради були оголошені наступні кандидатури: О.І.Нікітченка, О.П.Кулінського, П.В.Гайдая.

О.І.Нікітченко та О.П.Кулінський за власним бажанням зняли свої кандидатури, обґрунтовуючи особистими обставинами.

Так, до списку таємного голосування було внесено кандидатуру П.В.Гайдая, який набрав 19 з 20 голосів депутатів Яготинської районної ради.

Отже, новим головою Яготинської районної ради обрано Петра Володимировича Гайдая.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування