Сесія не відбулась

Дата: 14.12.2018 15:02
Кількість переглядів: 1008

14 грудня 2018 року, у великому залі адміністрації планувалось проведення тридцять сьомої сесії Яготинської районної ради. На порядок денний засідання сесії виносилось 26 питань. З 34 депутатів Яготинської районної ради участь в засіданні взяли 28 депутатів.

Варто відмітити, що комісією з гуманітарних питань, охорони здоров’я та соціального захисту населення Яготинської районної ради, засідання якої відбулося 11 грудня 2018 року були розглянуті питання про погодження звільнення І.Т.Шулли - в.о. головного лікаря Комунального некомерційного підприємства «Яготинська центральна районна лікарня» Яготинської районної ради та погодження призначення В.С.Нескороженого на посаду головного лікаря Комунального некомерційного підприємства «Яготинська центральна районна лікарня» Яготинської районної ради. За результатами розгляду вказаних питань 3 члени комісії – проголосували про винесення даних питання на розгляд сесії, 2 – проти, серед яких і голос Р.І.Шулли, а отже за рішенням більшості вказані питання мали б бути розглянуті на засіданні сесії сьогодні. Та на жаль вказані питання так і не були внесені в порядок денний засідання сесії.

Депутат Яготинської районної ради А.М.Онищенко звернувся до голови Яготинської районної ради В.Г.Грицая внести вказані питання до порядку денного засідання сесії з «голосу».  З аналогічними зверненнями до голови районної ради  звернулися депутати районної ради В.П.Семеняка, П.В.Гайдай, Я.М.Губернський., а також працівники НКП «Яготинська центральна районна лікарня», котрі також прийшли на засідання сесії.

Перешкодження В.Г.Грицаєм депутатській діяльності депутатів районної ради та грубе порушення Регламенту роботи Яготинської районної ради призвело до зриву сесійного засідання.

Зважаючи, на несвоєчасне проведення засідання сесії Яготинської ради сьогодні так і не відбулось уточнення бюджету. Відтак, під загрозою успішне завершення бюджетного року в частині проведення виплати авансу по установах освіти та культури, проплат за медикаменти, пального для карет швидкої допомоги, розрахунку за проведені ремонтні роботи в закладах охорони здоров’я та освіти.

Керуючись ст.43, 49, 55 Закону України «Про місцеве самоврядування», ст.19 Закону України «Про статус депутатів місцевих рад» та ст. 24 Регламенту Яготинської районної ради  16 депутатів Яготинської районної ради підписали заяву про висловлення недовіри голові Яготинської районної ради В.Г.Грицаю, що буде розглянуто на наступному засіданні сесії 21 грудня 2018 року.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування