ГОЛОВА АДМІНІСТРАЦІЇ В.С.ШМИГАНОВСЬКИЙ ПРОВІВ ЩОТИЖНЕВУ АПАРАТНУ НАРАДУ

Дата: 18.02.2019 18:52
Кількість переглядів: 705

Фото без опису18 лютого 2019 року, голова Яготинської районної державної адміністрації В.С.Шмигановський провів щотижневу апаратну нараду за участі  міського голови Н.М.Дзюби, першого заступника голови адміністрації Т.П.Сухенко, в.о. керівника апарату адміністрації Т.О.Орел, керівників територіальних відомств, структурних підрозділів адміністрації, громадських організацій та засобів масової інформації.

На початку засідання голова адміністрації В.С.Шмигановський підбив підсумки проведених зустрічей та виконаних даних доручень за підсумками минулого тижня.

Перший заступник голови адміністрації Т.П.Сухенко доповіла про роботу комісії, яка наразі працює з громадською організацією Червоного Хреста. Наразі комісією проводиться опис гуманітарних грузів, що перебувають на складах організації.

Як зазначив, начальник відділу освіти, молоді та спорту адміністрації  Ю.В.Юхта, 15 лютого 2019 року делегація Яготинського району, до якої ввійшли голова Яготинської райдержадміністрації В.С.Шмигановський, начальник відділу освіти, молоді та спорту адміністрації Ю.В.Юхта,  директор Яготинського НВК «СШ-ЗОШ І-ІІІ ст.. №1» Л.М.Бойко взяли участь у роботі пленарного блоку міжнародного саміту «Стратегічне партнерство: ОСВІТА#НАУКА#ВЛАДА», який відбувся у конференц-холі «Ірпінь». «В ході проведення саміту дружина Президента України Марина Порошенко, Голова Київської обласної державної адміністрації Олександр Терещук, Президент Національної академії педагогічних наук України Василь Кремень, Директор департаменту освіти і науки Київської облдержадміністрації Віра Рогова підписали  хартію, яка визначає стратегічні напрями модернізації освіти регіону», - зазначив Юрій Васильович.

В  рамках апаратної наради присутні розглянули питання, що стосувалися роботи КНП «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги», питання затвердження надання житлових субсидій у готівковій формі з лютого місяця 2019 року та стан розвитку фізкультурно-оздоровчої роботи в Яготинському районі за 2018 рік.

Головний лікар КНП «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» І.І.Сахно у своєму виступі зазначив наступне. Втілюючи у життя медичну реформу, рішенням сесії районної ради від 21.08.2018 року №554-33-УІІ заклад реорганізовано у комунальне некомерційне підприємство, утворено нову лікарську амбулаторію у м.Яготин та реорганізовано ФАП с.Сотниківка у лікарську амбулаторію загальної практики сімейної медицини.

В 2018 році розпочато заключення декларацій (договорів) населення району з лікарями закладу, і на сьогоднішній день таких договорів підписано 27743 штуки, що становить 85,1% від загальної кількості населення району і є кращим показником в області.

Тільки у 2018 році за кошти сільських рад придбано та встановлено 23 комплекти комп’ютерної техніки у ФАПи та амбулаторії закладу, проведено її підключення до інтернет-мережі, на що витрачено понад 438 тис.грн.

У звітному році придбано ЕКГ-апарат «Холтер» за 94,5 тис.грн., придбано 7 апаратів ЕКГ для сімейних лікарів та терапевтів, 11 пульсоксиметрів, холо- дильники та ряд іншої апаратури, техніки і обладнання на понад 133,5 тис.грн.

В минулому році проведено поточні ремонти приміщень в селах Капустенці, Жоравка, Райківщина, Кайнари, селище Черняхівка.  Відремон- товано приміщення новоствореної амбулаторії в м.Яготин. В цілому на ремонти приміщень тільки у 2018 році витрачено понад 565,5 тис.грн., а з початку створення закладу – більше 1,5 млн.грн.

За роки діяльності закладу відбувається зміцнення кадрового потенціалу. За цей період колектив поповнився одним лікарем педіатром (Богомолова М.В.) лікар терапевт (Кривошапка Н.М.), три сімейні лікарі (Каменєва Л.Я., Андреєва Ю.М., Тищенко О.В.) та багатьма спеціалістами середньої ланки.

Щороку лікарі, фельдшери та медичні сестри проходять планові навчання, підвищення кваліфікації у відповідних навчальних закладах, що дає їм можливість кваліфікаційного росту.

Колектив закладу відчуває  сприяння у роботі  з боку районного керівництва. Так, завдяки особистій підтримці голови Яготинської райдержадміністрації В.С.Шмигановського, вдалось зберегти пункт невідкладної  медичної допомоги.   Крім виділення коштів на утримання пункту невідкладної медичної допомоги (близько 3-х млн.грн.) відчутна фінансова підтримка закладу по оплаті комунальних платежів, придбання медикаментів, матеріального стимулювання медичних працівників та по інших напрямках діяльності ЦПМСД.

            «Медичний персонал, інші працівники закладу докладають максимум зусиль на впровадження у життя медичної реформи, наданню населенню району своєчасної, професійної та невідкладної медичної допомоги», - підкреслив Іван Іванович.

Начальник  управління соціального захисту населення Г.В.Величко ознайомила присутніх з пілотним проектом Кабінету Міністрів України щодо монетизації субсидій. Як зазначила, Галина Віталіївна, уже  в березні цього року стартує ще одна модель монетизації субсидії –  «живі» гроші для розрахунків за комунальні послуги. Таке рішення було прийняте 06 лютого 2019 року відповідною постановою № 62.

Згідно  цієї постанови за лютий поточного року  «старі» субсидіанти отримають від Уряду державну  адресну допомогу готівкою для оплати комунальних платежів. У квітні прийдуть кошти для розрахунку за спожиті у березні послуги, у  травні – за квітневу комуналку.

Вся субсидія буде перерахована грошовим переказом через державний Ощадбанк, а пенсіонерам виплатить Пенсійний фонд одночасно з пенсією. Пенсіонери, які отримують  пенсійні виплати через інші  банки, відповідно зможуть зняти свою субсидію безпосередньо у банкоматі цього банку. Тим, хто отримує пенсію через Укрпошту, субсидію разом із пенсією доставить працівник пошти.

Субсидіантам, які не є пенсіонерами, для отримання грошового переказу необхідно буде звернутися до найближчого відділення Ощадбанку особисто і надати паспорт та ідентифікаційний код. Одночасно з виплатою грошового переказу кожному одержувачу субсидії буде відкрито персональний банківський рахунок, на який перераховуватиметься сума субсидії у квітні та травні.

Кожному одержувачу субсидії, якому допомогу призначено з 2018 року у березні Укрпошта доставить повідомлення про те, скільки і яким чином надійде коштів субсидії від Уряду для оплати комуналки. Такі повідомлення будуть доставлені як пенсіонерам так і не пенсіонерам.   Таким чином кожен може самостійно контролювати свої витрати та здійснювати проплати.

Всі, хто звернувся вперше за субсидією у 2019 році, беруть участь у діючій моделі монетизації. Тобто розрахунки за спожиті послуги за цих осіб з підприємствами здійснюватиме Ощадбанк, а субсидіанти  отримають за результатами  вже  цього опалювального сезону залишок невикористаної субсидії готівкою через Ощадбанк. Тобто, паралельно діятиме запущена з 01 січня 2019 року монетизація, яка  передбачає розрахунки за спожиті послуги через Ощадбанк.

Таким чином, Урядом буде здійснено пілотування паралельно двох моделей монетизації та за результатами аналізу їх ефективності прийматиметься рішення щодо впровадження однієї з них з травня 2019 року.

Про стан розвитку фізкультурно-оздоровчої роботи в Яготинському районі та перспективне планування спортивно-масових заходів у 2019 році доповів заступник начальника відділу освіти, молоді та спорту С.І.Шевченко.

Протягом 2018 року в Яготинському районі проводилась фізкультурно-оздоровча робота,  яка направлення на забезпечення потреби населення в руховій активності, організації змістовного дозвілля різних категорій населення та розвитку популярних видів спорту. Різними формами фізкультурно-оздоровчої роботи охоплено близько 15,0 % від загальної кількості контингенту учнів.

В цьому навчальному році на спортивних базах району відбулися обласні зональні етапи Всеукраїнських змагань: «Футбольні надії Київщини», «Шкіряний м’яч», «Старти надій», «Козацький гарт». Команди Яготинського району в змаганнях «Шкіряний м’яч» стали призерами обласних змагань (команда 2003-2004 р.н.  – бронзовим призером, а команда 2005-2006 р.н. – срібним).

Протягом 2018 року було виділено 88,0 тисячі гривень на придбання спортивного інвентарю та обладнання в навчальних закладах.

За період 2018 року на території Яготинщини проведено 75 змагань районного рівня, команди та окремі спортсмени взяли участь у 25 заходах обласного рівня і 5 всеукраїнського. Залучено до змагань понад 2,5 тис. учасників.

Найпопулярнішим видом спорту в районі є футбол. Ним активно займається понад 600 осіб.  Проведено кубок району з футболу в якому взяли участь 15 команд. Понад 400 учасників.. В чемпіонаті району  брали  участь 17 команд (510 учасників).

Проводиться районна  спартакіада  серед сільських спортивних клубів та колективів фізичної культури  «Яготинщина спортивна». Цього року в ній взяли участь 14 сільських територій Яготинщини.

На сьогодні забезпечено функціонування Яготинської дитячо-юнацької спортивної школи за рахунок районного бюджету. Виділяється 1млн.700тисяч гривень на функціонування спортивної школи. Навчання проводиться за 5 відділеннями: волейбол, футбол, дзюдо, легка атлетика та художня гімнасти. Відвідують заняття 321 учень. З ними працюють 12 тренерів-викладачів.

Не залишились без уваги очільника і питання енергопостачання, а саме відновлення енергопостачання за підсумками негоди та ремонту доріг.

15 лютого представники Департаменту регіонального розвитку та ЖКГ разом з заступником голови адміністрації В.М.Гончаром здійснили об’їзд доріг, що входять до сфери обслуговування департаменту з метою фіксування ямковості. За словами, Володимира Миколайовича, наразі досягнуто домовленості про першочергову ліквідацію ямковості по вул.Толбухіна, Робітнича, Пирятинська і тд.

За підсумками наради голова адміністрації В.С.Шмигановський надав ряд доручень керівникам структурних підрозділів адміністрації.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування