Фестиваль педагогічних ідей дошкільної освіти Яготинщини

Дата: 20.02.2019 18:48
Кількість переглядів: 512

Фото без опису20 лютого 2019 року методистом районного методичного кабінету відділу освіти, молоді та спорту Яготинської районної державної адміністрації  Миненок О. В. на базі дошкільного навчального закладу (центру розвитку дитини) №1 «Зіронька» проведено «Фестиваль педагогічних ідей дошкільної освіти Яготинщини», метою якого було стимулювання творчого, інтелектуального розвитку та задоволення потреб у професійній самореалізації працівників дошкільної освіти, розвиток творчих  зв'язків та створення умов для співпраці педагогів, виявлення  ініціативних,  творчо  працюючих  педагогічних  працівників,  які  застосовують  у  своїй практиці  сучасні  науково-теоретичні  положення,  самостійно  розробляють  нові  педагогічні  ідеї, авторські методики.

Цього року ділилися педагогічними надбаннями та демонстрували професійні вміння 11 педагогів.  Розпочали фестиваль працівники ДНЗ №1 «Зіронька»: вихователь-методист Хавтирко В. Г., яка повідомила про необхідність використання сучасних форм методичної роботи з педагогами закладів дошкільної освіти, вихователь Шевченко В. М., поділилася досвідом морального виховання дітей дошкільного віку, та музичний керівник Стукаленко Т. М., яка розповіла про слухання музики на заняттях з музичного виховання як основний шлях розвитку емоційної чуйності дошкільників.

Практичні психологи Шумілова  Н. П. (ДНЗ №4 «Пролісок») та Литовченко Н. Б. (ДНЗ №3 «Ромашка») розповіли про особливості психологічного супроводу дітей дошкільного віку. Наталія Петрівна поділилася досвідом використання пісочниці на заняттях з дошкільниками, акцентувала увагу присутніх на  ефективності ігор з піском у корекції емоційно-вольових розладів малюків, у роботі над подоланням проблем міжособистісних стосунків у дитячому колективі. Наталія Борисівна презентувала систему роботи практичного психолога з розвитку емоційної сфери дітей дошкільного віку.

Особливої уваги заслуговує досвід роботи «Виховання патріотизму у дітей дошкільного віку засобами народознавства» вихователя ДНЗ №4 «Пролісок» Нікітенко Т. А., яка багато років педагогічної діяльності присвятила народознавчій тематиці і з щирим захопленням розповідала про виховання у дітей любові до рідного краю з раннього віку.

Позитивних результатів у своїй педагогічній діяльності здобули вихователі Лясковська Л.П. (Засупоївський НВК «ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ(ясла-садок), Марек Н.М. (філія ОЗОНЗ «Жоравський НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.-ДНЗ(ясла-садок)» Червонівський НВК «ЗОШ І ст-ДНЗ(ясла-садок), які працюють над застосуванням нетрадиційних технік малювання на заняттях із зображувальної діяльності. Педагоги демонстрували роботи дітей, знайомили і разом з тим дивували різноманіттям засобів для розвитку дитячої творчості та уяви.

Так у дружньому колі, у теплій творчій атмосфері педагоги дошкілля  мали можливість  представити  власний педагогічний досвід, познайомитися  з інноваційними  формами,  методами  та прийомами  роботи з дошкільниками, обмінятися  практичним  досвідом  модернізації  освітнього процесу у сучасному дошкільному закладі. Вихователі довели, що готові працювати на рівні сучасних освітніх вимог, постійно вдосконалюючись, розвиваючи і збагачуючи свою професійну компетентність, інноваційну культуру, творчий потенціал.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування