ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ КОЛЕГІЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ

Дата: 21.03.2019 18:46
Кількість переглядів: 576

Фото без описуСьогодні, 21 березня в залі засідань адміністрації  відбулось чергове засідання колегії районної державної адміністрації під головуванням голови райдержадміністрації В.С.Шмигановського та за участі заступника голови районної ради В.А.Потельчака, міського голови Н.М.Дзюби, членів колегії,  сільських голів, начальників управлінь, відділів райдержадміністрації, засобів масової інформації.

Порядком денним засідання розглянуто питання: Про підсумки роботи комунального некомерційного підприємства «Яготинська центральна районна  лікарня» Яготинської районної ради за 2018 рік; про підсумки роботи комунального  некомерційного підприємства «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Яготинської районної ради за 2018 рік; про стан надання державних соціальних допомог населенню району; про роботу виконавчих комітетів Жоравської та Сулимівської сільських рад щодо виконання ними делегованих повноважень.

Про підсумки роботи комунального некомерційного підприємства «Яготинська центральна районна  лікарня» Яготинської районної ради за 2018 рік проінформував заступник  головно лікаря П.М.Гавриленко. Павло Миколайович  зазначив , що всього в  лікарні  на  422,5  ставках  працює  354  особи. Протягом  2018  року в  Яготинському  районі  було  зареєстровано  269  новонароджених, що  на  52  дитини  менше    ніж  в  2017  році.   Протягом  2018  року  померло  в  Яготинському  районі  626 осіб, що  на  30  чоловік   менше   ніж в  2017 році.

         На  І  місці перебувають -  хвороби   системи  кровообігу – 43,2 %,  ІІ  місце -   хвороби  органів  дихання – 12,8 % ,  ІІІ  місце – хвороби  органів  травлення – 8,9 %.

Потужність  поліклінічного  відділення  складає  285  відвідувань  в  зміну. Прийом   проводиться  по  30   лікарських  спеціальностях.  Кількість  відвідувань  до  лікарів  за  рік  складає  близько  210 708. На  сьогодні  лікарня  налічує  145  стаціонарних  ліжок.

Заступник головного лікаря Комунального некомерційного підприємства «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Яготинської районної ради А.О.Лихацька доповіла про проведену роботу закладу протягом 2018 року. На даний час  з лікарями укладено 27 997 декларацій, що становить 87,07% всього населення району  і є одним із кращих показників в області. За 2018 рік Урядова програма «Доступні ліки» виконана на 100%.

Кількість аптек, які працюють за даною програмою в районі  становить вісім одиниць, а кількість пунктів, які відпускають ліки –  38 одиниць. Що є одним з найкращих показників області.

В кожного терапевта та сімейного лікаря закладу є в наявності  ЕКГ-апарат, пульсоксиметр, тонометр, глюкометр та інше необхідне медичне обладнання.

Окрема увага заслуговує збереження пункту невідкладної медичної допомоги, яка була збережена за особистого сприяння голови адміністрації В. С. Шмигановського, на яку виділено з районного бюджету близько 3 млн. грн.

Поряд з цим начальник управління соціального захисту населення Г.В.Величко прозвітувала про стан надання державних соціальних допомог населенню району.

Так, відповідно до діючого законодавства управлінням  соціального захисту населення призначається 14 видів допомог малозабезпеченим сім’ям, сім’ям з дітьми та інвалідам. На звітну дату в управлінні перебуває на обліку близько 2000 одержувачів допомог. На фінансування вище згаданих державних соціальних допомог з початку року   направлено   8 млн.395,4 тис.грн.   Всі допомоги призначаються вчасно, заборгованості як на кінець 2018 року, так і на звітну дату немає.

В середньому в місяць з державного бюджету на виплату державних соціальних  допомог виплачується 3 млн.380 тис.грн. На виплату допомоги на дітей-сиріт та грошового забезпечення батька-вихователя будинку сімейного типу в місяць виплачується близько 24 тис.грн.

В Яготинському районі на обліку в Єдиному державному реєстрі пільговиків на кінець 2018 року перебуває 189 багатодітних сімей, в яких виховується 595 дітей до 18 років. Державну допомогу призначатимуть  органи соціального захисту населення за місцем проживання багатодітної сім’ї за рахунок державного бюджету у вигляді субвенції місцевим бюджетам у рамках затвердженого держбюджету.

При цьому хочу зазначити, що після народження дитини держава виплачує 41280 грн. Це єдиний розмір допомоги. Одноразову виплату в розмірі 10320 грн. Батьки отримують на свій рахунок через кілька місяців після подачі необхідного пакету документів до управління соціального захисту.   Решту суми 30960 грн. розбивають на 36 рівних частин по 860 грн. Таку допомогу щомісяця отримуватиме сім’я протягом трьох років.

Підсумовуючи розглянуті питання, голова райдержадміністрації висловив побажання покращити роботу і взаємодію між установами, організаціями району, сільськими радами, адже спільна робота має бути спрямована на єдину мету – підвищення соціально-економічного розвитку району та рівня життя його жителів. З усіх розглянутих питань були прийняті відповідні рішення.

 

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування