Світ врятує пісня!

Дата: 18.02.2019 18:27
Кількість переглядів: 531

Фото без опису15 лютого навколосценічний простір залу Яготинського РБК був схожий на мурашник – так завжди буває, коли готується великий концерт за участю дітей. Все йде коловоротом: хтось репетирує, інші переодягаються, все рухається, вибухає, хвилюється. Батьки разом із своїми маленькими артистами, рідні, друзі, організатори та викладачі - атмосфера передчуття, концентрації та піднесення.

І ось звуки фанфар відкривають грандіозну двохгодинну програму – стартує музичний проект  «Моя улюблена пісня». На сцені – вихованці класу естрадного вокалу Яготинської  дитячої школи мистецтв.

Ідея такої програми належить викладачу класу, керівнику ансамблю «Віста», культовій особистості нашого міста – Вірі Кисіль. Ідея унікальна, адже програма концерту відбивала зовсім не смаки керівника: Віра Миколаївна, можливо, надала б перевагу дещо іншому репертуару. Втім, право вибору було надане самим дітям - вони співали те, що подобається саме їм, і це - чудова задумка.

 Діти погодились відкрити світ своїх уподобань, своїх мрій, переживань, а це (скарб для дорослих) святая святих. Вочевидь, на публіку чекали несподіванки, здивування і відкриття.

     Виступати прагнули абсолютно всі учні  класу,  а їх понад тридцять чоловік, від п’яти до 15-16 років! Ансамбль «Віста» має три підгрупи – молодшу, середню і старшу. Кожен з ансамблістів підготував сольний номер, окрім цього, утворювалися дуети. Звідси така об’ємна програма. Та ніхто зі слухачів не заперечував, і не тільки тому, що всі батьки хотіли бачити своїх дітей на сцені. Захоплювала сама панорама: скільки у нашому місті зійшло паростків нових голосів!

Виступи найменших завжди зворушливі: ці не зміцнілі, ангельські ще голоски, кумедні рухи. А втім, було на що подивитись і що послухати. Хто б міг подумати, що семирічна дівчинка так проникливо може виконати сповнену глибокого почуття ліричну пісню – ми почули, як це вдалося Евеліні Тонконіг («Мой ангел»). А з яким драйвом виконала відому заводну пісню «Моя бабушка курит трубку» Кіра Гаврись!  Зуміли привабою таланту причарувати Настя Сахно, Віка Задеря, Єва Супрун, Софійка Шевченко, Настя Соколова. Аж у трьох дуетах з різного характеру піснями виступила Софа Стріха. Успіх мали наші крихітки Амір Боярський, Діана Колесник,  Даша муха, Яна Марченко.

У наступній віковій категорії вирізнилася Алевтина Храпко.  Олексій Троцюк.

Окремо треба відзначити ансамбль старшої групи- шість дівчат, які вже шостий рік займаються у класі вокалу: Іванку Бусло, Доменіку Тонконіг, Валерію Ковальчук, Віку Марчук, Альону Красножон і Настю Прокопович. Це ядро «Вісти», досвідчені артистки, які представляють школу мистецтв і Яготин на конкурсах і видовищних концертних програмах. Всі їхні номери ефектно поставлені (хореограф – Віра Кужелєва), темброво збалансовані, інтонаційно вивірені («Я родом звідти», «Діти землі», «У майбутнє – разом»).

Дівчата яскраво показали себе у сольних номерах. Дуже сильні вокальні дані продемонстрували  Альона Красножон і Лєра Ковальчук. А буває так, що образ пісні і сама співачка дивовижно співпадають,-  так, що навіть акторське перевтілення стає непотрібним. Таке враження виникло, коли Настя Прокопенко співала «Пташечку» - зал плакав.

Мені особисто дуже цікаво і пізнавально було спостерігати процес підготовки цього концерту. Я не чекала, що то буде таке розмаїття стилів і жанрів сучасної пісні, а на деякі хіти я б і не звернула увагу. Діти захопили своїми кумирами – тут І Настя Каменських, Аліна Гросу, Наталія Май, Максим, Саті Казанова, Інгрид Майсон, Андріана, Діма Монатік, Stasy MS, Вів’єн Морт, і гурти «Время и стекло», «Мозги», «Біла Вежа»…

У фіналі концерту, в масштабній композиції «Світ врятує любов», взяли участь всі учасники. І заключні овації – улюбленому педагогу Вірі Кисіль!

Олена Михайлова



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування