Відбулося засідання медичної ради

Дата: 10.03.2019 17:46
Кількість переглядів: 836

7 березня  за участю голови Яготинської райдержадміністрації В.С.Шмигановського відбулось засідання медичної ради. Головний лікар КНП «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги" Яготинської районної ради І.І.Сахно підвів підсумки діяльності закладу за 2018 рік та окреслив актуальні завдання на 2019 рік. Під час наради було проаналізовано роботу медичних установ та обговорено основні показники по виконанню заходів профілактики і стимулюванню здорового способу життя.

Загальна кількість штатних одиниць в КНП «ЯЦПМСД» ЯРР - 193,75, зайнято - 159,5  посад, працює 150  осіб.

В 2018 році прийом хворих в поліклініці незначно зменшився, при  цьому кількість відвідувань вдома  збільшилась. Питома вага відвідувань закладу з приводу захворювань складає  69,5 %.

Фельдшерами ФАПів за 2018 рік медична допомога надана 50692 пацієнтам, що на 2310 більше ніж в минулому році, в тому числі  вдома – 14951  хворим.

На диспансерному обліку в медичних закладах Яготинського району знаходиться під наглядом 30120 хворих, з них на обліку лікарів КНП «ЯЦПМСД»  -  20308 хворих.

В структурі диспансерного обліку в КЗ «ЯЦПМСД» дорослого населення  на І місці знаходяться хвороби кровообігу - 64,3 %, з  яких 2/3 займає  гіпертонічна хвороба, на ІІ місці  - хвороби органів  травлення - 23,5 % та на  ІІІ місці - хвороби органів  дихання - 5,6  %.

В структурі диспансерного обліку дитячого населення на І місці знаходяться хвороби органів травлення - 30,4 %, на ІІ місці – хвороби органів дихання – 22,3 %,  на  третьому  місці -  хвороби  крові – 18,1 %.

Показник охоплення диспансерним  спостереженням первинної ланки на 100 жителів району  складає  62,3.

На сьогодні у кабінеті щеплення Яготинського центру первинної медико-санітарної допомоги є наступні вакцини: проти дифтерії, правця, кашлюка, туберкульозу, гепатиту, кору, краснухи, паротиту, поліомієліту, та Хіп-інфекцій.

В  2018  році   зроблено 12 977 щеплень дітям та дорослим.

На виконання Урядової програми  «Доступні ліки», хворі на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет II типу та бронхіальну астму можуть отримати ліки на пільговій основі.

З початку року до закладу звернулось і отримали лікарські засоби 14 793 особи.  Лікарями ЦПМСД виписано за цей період 22 035 рецептів.  Кількість рецептів, за якими здійснено відшкодування вартості лікарських засобів становить 21 347 одиниці, а сума відшкодувань аптекам району становить 1 383,784 тисяч гривень, що складає 100 % запланованої суми.

Кількість аптек, які працюють за даною програмою в районі, за минулий період зросла з семи до дев`яти, а кількість пунктів, які відпускають ліки – відповідно зросла з 36 до 38-ти одиниць. Даний показник один з найкращих в області.

Загалом медики відмічали позитивні зміни, які відбуваються в районі і дякували районному керівництву, сільським головам, керівникам сільськогосподарських підприємств за увагу до галузі охорони здоров’я і всебічну підтримку.

В обговоренні багато думок лунало щодо впровадження новацій медичної реформи. В більшості погоджувалися з тим, що медицина повинна бути передусім направлена на профілактику, але в сучасних умовах запровадження медичної реформи, максимально приділяти увагу кожному хворому.

Так, як, мабуть і у всій країні, гостро постає питання нестачі кваліфікованих спеціалістів в лікарняних закладах. Звичайно, і районна влада, спільно з сільськими головами та керівниками галузі охорони здоров’я, будуть продовжувати вживати заходів щодо залучення лікарів, молодих спеціалістів до роботи в районі. Для цього з ініціативи голови адміністрації В.С.Шмигановського в мікрорайоні Вокзал буде проведено реконструкцію приміщення готелю, в якому планується обладнати квартири для молодих лікарів, вчителів і тд.

Загалом, медична рада попрацювала конструктивно і в позитивній атмосфері. Проблемні питання, звісно є, але, як показує практика, вони вирішуються.

Виступаючи перед медиками, І.І.Сахно підкреслив, що крок за кроком ведеться цілеспрямована робота по забезпеченню медичних установ всім необхідним, створенню в них комфортних умов для роботи персоналу і лікуванню хворих.

- Головне,- зазначив голова райдержадміністрації – що ми всі працюємо разом: і первинна, й вторинна ланки, райдержадміністрація. Не стоять осторонь і сільські ради. Разом ми подолаємо всі негаразди і далі працюватимемо для людей!

На завершення очільник району привітав представниць прекрасного полу з Міжнародним жіночим днем. Він  висловив вдячність жінкам за їх мудрість, самовіддачу на роботі і вдома та побажав міцного здоров’я, справжнього жіночого щастя й віри в краще майбутнє.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування