ГОЛОВНЕ УПРАВЛІННЯ ДФС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ інформує

Дата: 11.12.2018 17:29
Кількість переглядів: 434

Податківці Київщини вилучили 28,2 кг нелегально ввезених виробів із золота

Слідчим управлінням фінансових розслідувань ГУ ДФС у Київській області під процесуальним керівництвом прокуратури області, здійснюється досудове розслідування кримінального провадження щодо порушення фізичною особою – громадянином України, податкового та митного законодавства, що полягало у переміщенні із Турецької Республіки поза митним контролем Київської митниці ДФС ювелірних виробів із золота, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 212 КК України.

В ході розслідування кримінального провадження встановлено, що дана фізична особа реалізує завезені поза митним контролем ювелірні вироби в спеціалізованих магазинах, розташованих на території м. Києва та Київської області, які попередньо підлягали переробці в цеху.

Так, в рамках кримінального провадження, на підставі відповідного судового рішення за адресою розташування цеху, де здійснюється переробка незаконно ввезених на територію України ювелірних виробів, проведено обшук, в ході яких виявлено та вилучено: ювелірні вироби, лігатуру, злитки із металу, загальною кількістю 1716 вироби, орієнтовною вагою 28,2 кг, походження яких документально не підтверджується.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває.

ГУ ДФС у Київській області

Олексій Кавилін: «Малий та середній бізнес Київщини сплатив до місцевих бюджетів 1,7 млрд. грн. єдиного податку»

За 11 місяців  2018 року представники малого та середнього бізнесу Київської області перерахували до місцевих бюджетів 1,7 млрд. грн. єдиного податку. Про це повідомив начальник ГУ ДФС у Київській області Олексій Кавилін. За наведеними ним даними, темп росту до відповідного періоду 2017 року складає 128%, що означає 357 мільйонів гривень додаткових для бюджетів коштів.

Зокрема, очільник податкової служби області підкреслив позитивну динаміку у сплаті єдиного податку фізичними особами-підприємцями. Так, з початку року ними сплачено 1,2 млрд. грн. Ця сума більш ніж на третину або 295 мільйонів гривень перевищує надходження аналогічного періоду минулого року.  

Юридичні особи (ІІІ група) забезпечили до місцевих бюджетів 212 мільйонів гривень із темпом росту у 127% до січня – листопада 2017  року, що у гривневому еквіваленті дорівнює 45 мільйонам гривень додаткових коштів.  На 16,5 млн. грн. більше аніж торік сплачено  четвертою групою платників єдиного податку – юридичних осіб – 235 млн. грн. із темпом росту у 108% до січня – листопада  2017 року.

«Спрощена система оподаткування є привабливою для представників малого та середнього бізнесу, перш за все, через полегшені умови ведення бізнесу, що створює сприятливу атмосферу для його розвитку та прихильність інвесторів. Протягом року спрощенці можуть змінювати групу та ставку податку, а заяву про перехід на спрощену систему можна подавати  і в електронному вигляді», - зауважив Олексій Кавилін.

Єдиний податок у повному обсязі спрямовується до місцевих бюджетів, що забезпечує формування їх дохідної частини та розширення можливостей для фінансування потреб місцевих громад.

 Для переходу на єдиний податок з 01 січня 2019 заяву потрібно подати не пізніше 16 грудня поточного року. Згідно з п.п. 298.1.1 п. 298.1 ст. 298 ПКУ, заява подається за вибором платника податків в один із таких способів:

       1) особисто платником податків або уповноваженою на це особою;

     2) надсилається поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення;

      3) засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням умови щодо реєстрації електронного підпису підзвітних осіб у порядку, визначеному законодавством;

     4) державному реєстратору як додаток до заяви про державну реєстрацію, що подається для проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи - підприємця з урахуванням вимог п. 291.5 ст. 291 ПКУ. Електронна копія заяви, виготовлена шляхом сканування, передається державним реєстратором до контролюючого органу одночасно з відомостями з реєстраційної картки на проведення державної реєстрації юридичної особи або фізичної особи - підприємця згідно із Законом України від 15 травня 2003 року № 755-ІV «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» зі змінами та доповненнями.

ГУ ДФС у Київській області

Всеукраїнський тиждень права

10 грудня 1948 року Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини, яка містить чіткий перелік основних прав людини. За два роки, - у 1950 році, - Генеральна Асамблея ООН запропонувала усім державам святкувати 10 грудня як День прав людини.

Цього дня проводиться пленарне засідання ООН і всесвітня організація відзначає тих, хто зробив вагомий внесок у захист людських прав і свобод, а Норвезькій Нобелівський комітет в Осло вручає 10 грудня Нобелівську нагороду миру.

Проведенню ж Всеукраїнського тижня права початок покладено Указом Президента України від 8 грудня 2008 року №1149/2008 «Про Всеукраїнський тиждень права». З того часу Всеукраїнський «Тиждень права» проводиться щороку, при цьому період його проведення включає 10 грудня – День прав людини.

Запровадження Всеукраїнського «Тижня права» має на меті сприяння підвищенню рівня правової культури населення та інформованості про конституційні права та обов’язки, можливості їх реалізації і захисту.

У Конституції України, прийнятій Верховною Радою України у 1996 році, зазначено, що утвердження і забезпечення прав і свобод людини є головним обов’язком держави. Конституція України - основний Закон нашої держави - містить фундаментальні положення Декларації прав людини, зокрема, щодо верховенства прав людини, рівності і непорушності її прав: права на свободу, на особисту недоторканість, на достатній рівень життя, тощо.

Платники податків і зборів можуть здійснювати свою діяльність у межах не забороненого законом. Водночас, права платників податків визначено статтею 17 Податкового кодексу України.

Відповідно до норм цієї статті, платник податків має право:

1. безоплатно отримувати у контролюючих органах, у тому числі і через мережу Інтернет, інформацію про податки та збори і нормативно-правові акти, що їх регулюють, порядок обліку та сплати податків та зборів, права та обов’язки платників податків, повноваження контролюючих органів та їх посадових осіб щодо здійснення податкового контролю;

2. представляти свої інтереси в контролюючих органах самостійно, через податкового агента або уповноваженого представника;

3. обирати самостійно, якщо інше не встановлено цим Кодексом, метод ведення обліку доходів і витрат;

4. користуватися податковими пільгами за наявності підстав у порядку, встановленому цим Кодексом;

5. одержувати відстрочення, розстрочення сплати податків або податковий кредит в порядку і на умовах, встановлених цим Кодексом;

6. бути присутнім під час проведення перевірок та надавати пояснення з питань, що виникають під час таких перевірок, ознайомлюватися та отримувати акти (довідки) перевірок, проведених контролюючими органами, перед підписанням актів (довідок) про проведення перевірки, у разі наявності зауважень щодо змісту (тексту) складених актів (довідок) підписувати їх із застереженням та подавати контролюючому органу письмові заперечення в порядку, встановленому цим Кодексом;

7. оскаржувати в порядку, встановленому цим Кодексом, рішення, дії (бездіяльність) контролюючих органів (посадових осіб), у тому числі індивідуальну податкову консультацію, яка йому надана, а також узагальнюючу податкову консультацію;

8. вимагати від контролюючих органів проведення перевірки відомостей та фактів, що можуть свідчити на користь платника податків;

9. на нерозголошення контролюючим органом (посадовими особами) відомостей про такого платника без його письмової згоди та відомостей, що становлять конфіденційну інформацію, державну, комерційну чи банківську таємницю та стали відомі під час виконання посадовими особами службових обов'язків, крім випадків, коли це прямо передбачено законами;

10. на залік чи повернення надміру сплачених, а також надміру стягнутих сум податків та зборів, пені, штрафів у порядку, встановленому цим Кодексом;

11. на повне відшкодування збитків (шкоди), заподіяних незаконними діями (бездіяльністю) контролюючих органів (їх посадових осіб), у встановленому законом порядку;

12. самостійно обирати спосіб взаємодії з контролюючим органом в електронній формі через електронний кабінет, якщо інше не встановлено цим Кодексом;

13. реалізовувати через електронний кабінет права та обов'язки, передбачені цим Кодексом та які можуть бути реалізовані в електронній формі засобами електронного зв'язку;

14. подавати декларацію та інші документи в паперовій формі у разі виникнення технічних проблем у роботі електронного кабінету (наявність помилки має бути підтверджена у порядку, встановленому методологом електронного кабінету або судом).

Платник податку має також інші права, передбачені законом.

ГУ ДФС у Київській області

 

Пільги з оподаткування військовим збором

Головне управління ДФС у Київській області повідомляє, що з 28 серпня 2018 року набрала чинності постанова Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 року № 650, якою внесено зміни до Порядку підтвердження статусу осіб, які беруть безпосередню участь в антитерористичній операції, з метою застосування пільги з оподаткування військовим збором, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2015 року № 1161.

Внесеними  змінами врегульовано порядок підтвердження статусу осіб, які беруть безпосередню участь у здійсненні заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації в Донецькій та Луганській областях, що здійснюються шляхом проведення операції Об’єднаних сил, з метою застосування такими особами пільги з оподаткування військовим збором.

Зазначені зміни запроваджено на виконання положень Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI, згідно з якими тимчасово, на період здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях, не підлягають оподаткуванню військовим збором доходи у вигляді грошового забезпечення зазначених осіб на період їх безпосередньої участі в операції Об’єднаних сил.

 

ГУ ДФС у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування