У селі Жоравка відбулися громадські слухання з питань охорони правопорядку

Дата: 27.11.2018 17:18
Кількість переглядів: 1146

Фото без описуНа виконання розпорядження голови Київської обласної державної адміністрації від 24.05.2017 №281 «Про невідкладні заходи щодо забезпечення законності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, належної координації дій органів виконавчої влади у Київській області» з метою вивчення стану правопорядку в населених пунктах Яготинського району 27 листопада в приміщенні Жоравської школи відбулися громадські слухань з питань охорони правопорядку.

Основною метою даного заходу є вивчення криміногенної ситуації в населеному пункті, дотримання законодавства та забезпечення охорони громадського порядку.

В громадських слуханнях взяли участь перший заступник голови Яготинської районної державної адміністрації Т.П.Сухенко, сільський голова Жоравської сільської ради О.М.Цаплій, начальник відділу превенції Яготинського відділення Переяслав-Хмельницького відділу Головного управління поліції у Київській області Ю.Д.Чупрун, провідний спеціаліст з оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами апарату Л.В. Блощинська-Котьонок, т.в.о. заступника військового комісара - начальник відділення комплектування Яготинського районного військового комісаріату В.В.Скарнович, начальник Центру поштового зв’язку №8 КМД ПАТ «Укрпошта» В.М.Гордієнко, мешканці с.Райківщини.

На порядок денний громадськийх слухань були винесені питання щодо стану правопорядку та злочинності в межах Жоравської сільської ради; залучення на строкову та службу за контрактом до Збройних сил України; про надання субсидій населенню та роботи поштового відділення в с.Жоравка, щодо приміського автобусного сполучення села Жоравка з містом Яготин.

Представник Яготинського РВК В.В.Скарнович доповів присутнім про запровадження воєнного стану в деяких областях країни, після чого коротко зупинився на  залучені на строкову та контрактну військову службу у Збройні Сили України в Яготинському районі, переваги служби, соціальне забезпечення і тд.

Начальник відділу превенції Яготинського відділення поліції Ю.Д.Чупрун доповів, що на сьогодні на території Жоравської сільської ради зафіксовані лише поодинокі випадки порушення громадського порядку, загалом ситуація в межах сільської ради стабільна та контрольована.

Також, Юрій Дмитрович повідомив про скорочення штату дільничних інспекторів та велике навантаження на дільничного офіцера поліції та закликав небайдужих громадян активно спілкуватися з дільничним  та повідомляти про порушників громадського порядку.

Перший заступник голови адміністрації Т.П.Сухенко наголосила на тому, що зустрічі з громадою села необхідні, оскільки дають розуміння взаємодії правоохоронних органів з місцевими жителями.

Чимало питань до керівництва району надходило щодо приміського автобусного сполучення села Жоравка з м.Яготин. Як доповіла, представник райдержадміністрації А.О.Кирик, на сьогодні приміське сполучення с.Жоравки з м.Яготин забезпечується двома маршрутами «Яготин - Бурти» та «Гензерівка – Київ». За словами мешканців с.Жоравка вказані маршрути не цілком задовольняють їх потребу та висловили побажання щодо включення до траси слідування автобусного маршруту «Яготин АС – Лемешівка» села Лебедівка і Жоравка, на що отримали відповідь, що траса слідування приміського автобусного маршруту «Яготин АС – Лемешівка» включає в себе Яготин – р-сп «ім. Шевченка» - Сулимівка – Лозовий Яр – Годунівка – Лемешівка. Для того щоб включити в маршрут села Лебедівку та Жоравку необхідно виключити з маршруту село Лозовий Яр, так як це зовсім інша дорога. Такий хід подій є неможливим, адже він створить незручності для жителів села Лозовий Яр, які вже тривалий час користуються цим маршрутом.

У зв’язку зі змінами внесеними від 07.02.2018 № 180 до Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування», на даний час Яготинська районна державна адміністраціярозробила проект розпорядження про затвердження умов проведення конкурсу на визначення автомобільного перевізника на приміських автобусних маршрутах загального користування що не виходять за межі території Яготинського району. Після реєстрації якого в органах юстиції буде оголошено конкурс на визначення перевізника та розроблятимуться паспорти маршрутів, що діятимуть на території району, де буде враховано звернення/пропозиції жителів Жоравської сільської ради для покращення якості перевезення.

Так, перший заступник голови адміністрації Т.П.Сухенко, коротко зупинилась на змінах в законодавстві. «З  жовтня субсидія призначається один раз на рік з травня поточного року по квітень наступного року, але розраховується на два періоди опалювальний і неопалювальний. Для більшості домогосподарств, яким субсидія була призначена на неопалювальний сезон 2018 року, в тому числі у нульовому розмірі, додатково звертатися до управління праці та соціального захисту населення не потрібно. Таким сім'ям розрахунок розміру субсидії на опалювальний період буде проведено в автоматичному режимі. В той же час доповідач детально зупинилась на окремих категоріях сімей, яким призначення житлової субсидії з 1 травня поточного року  здійснюється лише після подання нових заяви і декларації.» - зазначила Тетяна Петрівна.

Також Тетяна Петрівна відзначила, що наразі доповнено перелік умов, за яких субсидія не призначається, та змінено підхід при розрахунку доходів для призначення субсидії.

Під час проведення громадських слухань було проведено анонімне анкетування серед місцевих жителів стосовно стану забезпечення законності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян в межах населеного пункту.

За підсумками слухань, враховуючи всі пропозиції громади, відділком поліції буде розроблено відповідний план заходів щодо зниження рівня криміногенної обстановки на території Жоравської сільської ради, з визначенням пріоритетних завдань, порядку дій, відповідальних осіб, строків виконання. 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування