Щотижнева апаратна нарада при голові райдержадміністрації В.С.Шмигановському

Дата: 10.12.2018 17:12
Кількість переглядів: 779

Під керівництвом голови районної державної адміністрації В.С.Шмигановського, 10 грудня 2018 року, відбулася апаратна нарада за участю першого заступника голови райдержадміністрації Т.П.Сухенко, заступника голови райдержадміністрації В.М.Гончара, радників голови адміністрації, керівників територіальних відомств та структурних підрозділів райдержадміністрації.

В рамках наради присутні розглянули питання, що стосувалися експлуатаційного утримання автомобільних доріг на території міста та району в зимовий період, роботи підприємства ТОВ «Яготинський хліб» щодо питання забезпечення населення соціальними сортами хліба та роботу відділу культури, туризму, національностей те релігії адміністрації за 11 місяців 2018 року.

Розпочинаючи апаратну нараду голова адміністрації В.С.Шмигановський коротко зупинився на проведеній роботі за підсумками минулого тижня. Так, за словами очільника району на сьогодні досягнута домовленість щодо проведення заходів з енергозбереження ( утеплення) у Яготинському НВК №3 та ДНЗ №1 «Зіронька». Також, Яготинська районна державна адміністрація надала Департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства перелік проблемних питання, що потребують першочергового вирішення, серед яких: капітальний ремонт пішохідного мосту близько 9 млн., капітальний ремонт доріг в м.Яготин та селах району, капітальний ремонт районного будинку культури.

Про експлуатаційне утримання автомобільних доріг на території міста та району в зимовий період доповів завідувач сектору з питань цивільного захисту та інфраструктури О.В.Головченко. Автомобільні дороги загального користування та вулиці населених пунктів на території Яготинського району обслуговує 4 організації: - дорогу міжнародного значення М-03 «Київ-Харків», яка знаходиться на балансі Служби автомобільних доріг у Київській області - ДРП-4 філії «Київське ДЕУ» ДП «Київський облдорупр», дві дороги державного значення які знаходяться на балансі Служби автомобільних доріг у Київській області - філія «Згурівське рай ДУ», тридцять три місцеві-обласні та місцеві-районні дороги, які знаходяться на балансі Департаменту регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Київської обласної державної адміністрації – генпідрядна організація ТОВ «Спецкомплектпостач», субпідрядна організація ТОВ «Дорожнє підприємство Магістраль», дороги комунальної власності Яготинської міської ради – КП «Комунальник».

Дороги в межах сільських населених пунктів в зимовий період розчищає техніка сільськогосподарських підприємств з якими укладено договори або усну домовленість головами виконавчих комітетів сільських рад. Всіма дорожніми організаціями району проводилась розчистка доріг під час погіршення погодних умов в період з 14.11.2018 по 07.12.2018, а саме:

На балансі ДРП-4 філії «Київське ДЕУ» ДП «Київський облдорупр» є 7 одиниць техніки (КДМ - 2, КРАЗ - 2, навантажувачі - 2, грейдер – 1), в зазначений період на розчистку дороги міжнародного значення М-03 Київ-Харків залучалось 2 одиниці техніки (КРАЗ та КДМ), використано 544 т - ПСС, 2000 л – ДП та 700 л – А-92. На даний час на балансі підприємства залишилось ПСС – 200т, ДП – 500 л, А-92 – 300л. Основною проблемою підприємства залишається питання не виплати заробітної плати працівникам, які з серпня місяця не отримували кошти за виконану роботу. За обіцянками ДП «Київський облдорупр» до 10.12.2018 працівникам виплатять заробітну плату в повному обсязі.

Дане питання є досить серйозним оскільки автомобільна дорога М-03 Київ-Харків має міжнародне значення і є досить важливою на рівні області. Також за інформацією керівника  ДРП-4 філії «Київське ДЕУ» запасів паливно-мастильних матеріалів вистачить не на довго в разі погіршення погодних умов, а коли генпідрядник планує забезпечить підприємство паливно-мастильними матеріалами не зрозуміло.

Філія «Згурівське рай ДУ» має готові до роботи 5 одиниць техніки (КДМ – 3, КРАЗ-1,Т-150 – 1), в зазначений період використовувалось 4 одиниці техніки (КРАЗ, 2 КДМ та навантажувач), використано ПСС – 306 т, ДП – 440 л, А-92 – 520 л, на даний час на балансі підприємства залишається ПСС – 420 т, ДП – 250 л, А-92 – 300 л.

Субпідрядна організація по обслуговуванню доріг загального користування місцевого значення ТОВ «Дорожнє підприємство Магістраль» в період з 14.11.2018 по 07.12.2018 проводилась розчистка доріг які перебувають в їхньому підпорядкуванні. Залучалось 6 одиниць техніки, використано   ПСС – 380 т, ДП – 850 л, А-92 – 250 л., на балансі підприємства залишилось ПСС – 2200 т, ДП – 2000 л, А-92 – 1000 л. В свою чергу повідомляємо, що ТОВ «Дорожнє підприємство Магістраль» залучало на усній домовленості для розчистки 5 доріг загального користування місцевого значення на території Яготинського району Філію «Згурівське рай ДУ» (Супоївка-Озерне, Дзюбівка-Черкасівка, Райківщина-Розумівка, Прилуки-Горбачівка-Яготин, Вільне-Зарічна), підприємства планують заключити договір для подальшої співпраці по обслуговуванню зазначених доріг.

На балансі КП «Комунальник» знаходиться 8 одиниць техніки (Трактор ЮМЗ – 2 од., ЗІЛ 131, УРАЛ 557 з РУМ, Екскаватор ЕО2621, Трактор МТЗ 82.1 – 2 од., МАЗ 4381 з піскорозкидачем), для розчистки комунальних доріг на території міста Яготин залучалось 9 одиниць техніки, використано ПСС – 80 т , паливно-мастильних матеріалів – 350л, залишилось ПСС – 670 т, паливно-мастильні матеріали закуповуються при необхідності.

Сільськогосподарськими підприємствами та організаціями району проводилась розчистка доріг в межах населених пунктів району, відповідно укладених договорів та усних домовленостей з виконавчими комітетами сільських рад району.

Керівник ТОВ «Яготин хліб» Ю.Г.Ганжа доповів про роботу підприємства та забезпечення населення соціальними сортами хліба.

Розгляд вказаного питання було включено до порядку денного апаратної наради за підсумками засідання колегії адміністрації, що відбулось напередодні. Один з членів колегії виступив з пропозицією розглянути можливість забезпечити незахищені верстви населення соціальним хлібом. В ході обговорення вказаного питання Юрій Григорович, зазначив, що їх підприємство декілька років тому, виготовляло соціальних хліб, та в рамках реалізації якого у населення виникло ряд претензій до підприємця та керівництва міста.

Голова адміністрації В.С.Шмигановський коментуючи вказане питання акцентував увагу на тому, що реалізація «соціального хліба» для пенсіонерів та незахищених верств населення була б гарною підтримкою для людей, котрі цього потребують. - «До вирішення цього питання потрібно підходити виважено. Адже насамперед ми маємо визначити хто буде користуватися вказаними пільгами, яким чином буде проводитись реалізація хліба чи то по талонах чи пенсійному посвідченню, в яких магазинах буде реалізовуватись «соціальний хліб». Прорахувати витрати, адже на реалізацію «соціального хліба» потрібне відповідне фінансування з місцевого бюджету».

За підсумками розгляду питання голова адміністрації В.С.Шмигановський надав доручення першому заступнику голови адміністрації Т.П.Сухенко, в.о. начальника управління агропромислового розвитку, економіки, торгівлі та інвестиції адміністрації Т.В.Дорошенко розібратися у вказаному питанні та надати пропозиції щодо вирішення вказаного питання..

Про роботу роботу відділу культури, туризму, національностей та релігії Яготинської районної державної адміністрації у 2018  році за 11 місяців, доповіла начальник відділу культури, туризму національностей та релігії О.С.Красна.

Ольга Сергіївна, в своєму виступі зазначила наступне. На Яготинщині працює 10 колективів, які мають звання «Народний». Хореографічний ансамбль «Лабіринт» Яготинської дитячої музичної школи та хореографічний ансамбль «Барвінок» Яготинської дитячої школи мистецтв мають  звання «Зразковий». При всіх клубних закладах району діють гуртки художньої самодіяльності, любительські об’єднання, проведяться вечори відпочинку для молоді.  В клубних закладах Яготинського району працює 118 клубних формувань, з них дитячих 39.

Всього клубними закладами Яготинського району за 11 місяців 2018 року проведено - 2029 заходів, з них для дітей - 182 заходи, присутніх відвідувачів - 97 019 осіб, з них дітей - 10 996 осіб.

З них: Яготинським районним будинком культури 77 заходів, з них для дітей 12 заходів, присутніх відвідувачів 28 003 осіб, з них  дітей 4 760 осіб.

Сільськими будинками культури та сільськими  клубами – 1952 заходів, з них для дітей – 170 заходів, присутніх відвідувачів  6 9016 осіб,  з них дітей – 6 236 осіб.

На обліку в Яготинському районі перебуває 88 пам’яток культурної спадщини, з них: археологічні-36; історичні-42, монументального мистецтва-7; архітектури та містобудування-3. Всі пам’ятки впорядковуються та підтримуються за рахунок спонсорських коштів та місцевих бюджетів.

За звітний період надійшло бюджетних коштів 11062548 грн., використано в середньому на 1 установу 216913 грн. Надано платних послуг 458230 грн.

В звітному періоді зміцнювалася матеріально-технічна база закладів культури.

За рахунок субвенції сільських рад:

  • придбано для Супоївського сільського клубу колонки акустичні на суму 23800 грн., музичне приладдя на суму 19300 грн., будівельні матеріали на суму 15 120 грн.;
  • придбано для Озернянського сільського клубу мікшерний пульт на суму 8610 грн.та музичне приладдя на суму 14040 грн; будівельних матеріалів та господарчих товарів на суму 18458грн.
  • для Райківщинського сільського клубу надана благодійна допомога на суму 33789 грн., в т.ч. благодійна допомога від ТОВ «Урожай плюс» на суму 26490 грн. (музична апаратура), благодійний фонд «Розвиток села» на суму 7299 грн. (ноутбук).
  • придбано 1 вогнегасник для Черняхівського бібліотечного філіалу на суму – 400 грн.,
  • придбано електротовари для Черняхівського сільського будинку культури на суму – 10 000 грн.,
  • придбано ноутбук та принтер для Капустинського та Добраничівського сільського будинку культури на суму – 28290 грн.,
  • для Лемешівського сільського клубу придбано театральні стільці на суму – 102 000 грн., та проведено поточний ремонт Лемешівського сільського клубу на суму – 162 775 грн.,одяг сцени на суму 53000грн.
  • для проведення капітального ремонту Фарбованського сільського будинку культури проведено технічне обстеження будівлі на суму 96518 грн.,
  • для Червонівського сільського клубу придбано металопластикові вікна на суму 24000 грн.

За рахунок коштів загального фонду:

  • придбано зимову гуму на легковий автомобіль для Яготинського районного будинку культури на суму – 3780 грн.,
  • проведено заміри ізоляції щодо припису пожежної безпеки в Яготинському районному будинку культури на суму – 4 000 грн.,
  • для підготовки до опалювального періоду об'єктів культури витрачено 22 574 грн.,
  • проведено монтаж блискавковідводів, контурів заземлення, лабораторні електровимірювальні і випробувальні роботи, перевірку заземлюючих пристроїв блискавковідводів на суму 30 000 грн. для Яготинської дитячої школи мистецтв.
  • Проведено інвентаризацію будівлі та проведено приватизацію землі на суму 10100грн.
  • проведено ремонт трансформаторної підстанції на суму – 24 980 грн. Районного будинку культури,

За рахунок спец. коштів:

  • для Лозовоярівського сільського будинку культури закуплено матеріали на суму 12000 грн. Для проведення косметичного ремонту.
  • проведено косметичний ремонт в Централізованій бібліотечній системі на суму – 3 200грн.;
  • придбано бензин для централізованої бібліотечної системи на суму – 3000 грн.,
  • підписка газет на суму 1077грн. для централізованої бібліотечної системи.,
  • придбано принтер для філіаліалу централізованої бібліотечної системи в с.Богданівська, на суму- 4 942.
  • проведено косметичний ремонт літньої сцени Яготинського районного будинку культури на суму – 4 281 грн., та внутрішній косметичний ремонт Районного будинку культури на суму – 1200 грн.,
  • проведено ремонт та заправку кондиціонерів глядацької зали Яготинського районного будинку культури на суму – 5 400 грн.,
  • придбано сміттєвий бак для Яготинської дитячої школи мистецтв на суму – 4 025 грн. та мотокосу на суму – 2 232 грн.,
  • проведено косметичний ремонт в Яготинській дитячій школі мистецтв на суму – 3 380 грн..

За рахунок бюджету розвитку :

  • придбано на суму 11 000 грн. книг для філіалів Червонівської та Лемешівської сільських бібліотек,
  • придбано рояль та акордион  на суму – 299 600грн. для Яготинської дитячої школи мистецтв для Яготинської дитячої школи мистецтв,

За підсумками наради голова адміністрації В.С.Шмигановський надав ряд доручень керівникам структурних підрозділів адміністрації.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування