Розширена апаратна нарада при голові Яготинської райдержадміністрації

Дата: 24.09.2018 17:12
Кількість переглядів: 905

24 вересня голова райдержадміністрації В.С. Шмигановський провів розширену апаратну нараду за участю першого заступника голови адміністрації Т.П. Сухенко, заступника голови адміністрації В.М. Гончара, керівника апарату В.Б. Шишко, радників голови адміністрації О.В. Васільєва, А.В. Саси, керівників структурних підрозділів адміністрації, керівників установ та організацій району.

 

На порядку денному було розглянуто ряд питань:

- Про роботу комунального некомерційного підприємства «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Яготинської районної ради;

- Про підготовку Яготинської центральної районної лікарні до осінньо-зимового періоду;

- Про легалізацію виплат заробітної плати та зайнятість населення в Яготинському районі.

Головний лікар комунального некомерційного підприємства «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» Яготинської районної ради І.І. Сахно доповів, що станом на  01.01.2018  року  населення  Яготинського  району  становить  32660  осіб, з  них частка  дітей  складає  19,8 %  (6461  дітей  -  з них  підлітків  - 914),  осіб пенсійного  віку -  28,8 % (9398 осіб), осіб  працездатного  віку –  майже  51,4 % ( 16801  чоловік). 

Станом на 20.09.2018р. в районі заключено  24 723 декларації. Відсоток укладених декларацій (договорів) від постійного населення територій складає 75,69 %.

В Яготинському районі 9 аптечних закладів приймають участь в програмі «Доступні ліки». Функціонує 38 пунктів відпуску ліків. Даний показник один з найкращих в області.

Активно проводиться робота по підготовці  до осінньо-зимового періоду 2018-2019 рр.: заключені договори по газопостачанню; відповідальні за газове господарство пройшли навчання; газові лічильники провірені; відремонтовано дах ФП села Райківщина та ЛАЗПСМ села Капустинці; ведуться роботи по приведенню у відповідність до проекту газового господарства ФП села Гензерівка та ЛАЗПСМ села Лозовий Яр; своїми силами зроблений ремонт Пункту невідкладної медичної допомоги; замінені вікна та двері в ФП селища Черняхівка; підписуються акти готовності обладнання сезонної дії на опалювальний період 2018-2019рр.; проводиться частковий ремонт даху та заміна лінолеуму в трьох кабінетах ФП с. Жоравка.

Голова комісії з реорганізації Яготинської центральної районної лікарні В.С. Нескорожений по питанню підготовки медичного закладу до осінньо-зимового періоду повідомив, що за період з 13.07.2018 року у закладі проведені наступні роботи:

  • Проведено поточний ремонт кабінету «Довіра», а саме перенесення його з будівлі поліклініки до інфекційного корпусу, на суму – 136,0 тис.грн. (кошти місцевого бюджету);
  • Здійснено поточний ремонт рентген апаратури, медичного обладнання та технічне обслуговування  медичного обладнання на суму – 62,9тис.грн. (кошти місцевого бюджету);
  • Замінено  силовий кабель харчоблоку на суму 17,0 тис.грн. (кошти місцевого бюджету);
  • Придбано концентратор кисневий медичний для реанімаційного відділення – 98,0 тис.грн. (бюджет розвитку), лейколічильник для лабораторії – 12860,00 грн.;
  • Кондиціонер 2 шт. (кабінет «Довіра», кабінет головного лікаря) – 18,2 тис. (спеціальні кошти);
  • Бензопила – 5,8тис.грн. (спеціальні кошти);
  • Проведено ремонт каналізації харчоблоку 99356,40 грн. (місцевий бюджет);
  • Проведено промивку системи опалення терапевтичного та  поліклінічного корпусів – 20969,0 грн.;
  • Ремонт фундаменту авто гаража 48040,03грн. (місцевий бюджет);
  • Заміна водопровідної труби терапевтичного корпусу – 59353,20грн. (місцевий бюджет);
  • Проведено ремонт підлоги коридору терапевтичного відділення – 49799грн. (місцевий бюджет);
  • Проводиться капітальний ремонт санітарних автомобілів – аванс 18500,0грн. (бюджет розвитку);
  • Поточний ремонт овочесховища – 19900,0грн.;
  • Спилювання сухих аварійних дерев;
  • Фарбування металевих конструкцій фасадів будівель  – 10000,0грн. (спец кошти);
  • Ямковий ремонт асфальтового покриття території лікарні;
  • Вивезення на утилізацію в Київський крематорій біологічних рештків із відділення моргу – 22320,0грн.(спец кошти);
  • Замінено 30 вікон в терапевтичному корпусі – 146100,00грн. (місцевий бюджет);
  • В  ході  перетворення  Яготинської  ЦРЛ в КНП проведено інвентаризацію   основних   засобів,  на   сесії   Яготинської  районної  ради  (серпень)   затверджено  нова   редакція   Статуту  та  передавальний   акт.

Заступник начальника управління соціального захисту населення адміністрації Н.В. Коверник доповіла по питанню легалізації виплат заробітної плати та зайнятості населення.

06.09.2018 року проведено засідання районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. На засідання запрошено 15 суб’єктів господарювання, при обстеженні яких виявлено використання найманої праці без належного оформлення.

На засідання з’явилося 6 фізичних осіб – підприємців, троє з яких надали на розгляд робочої групи підтверджуючі документи про реєстрацію найманих працівників (4 свідоцтва про державну реєстрацію та 2 повідомлення з органів ДФС). Один підприємець закрив торгову точку. Два суб’єкти господарювання у встановлений їм термін ( до 12.09.2018 року) надали підтверджуючі документи про приведення трудових відносин у відповідність до вимог чинного законодавства.                        

Представниками робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення  в вересні поточного року проведено 2 рейдових обстеження стану укладення трудових договорів (13.09.2018 та 20.09.2018р.).

Обстежено 47 суб’єктів господарювання.  Встановлено, що 21 суб’єкт господарювання не використовує найману працю. З них 2 особи пройшли державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності, але працюють і надалі (надають послуги перукарів).

21 суб’єкт господарювання працює  в законному руслі з  укладенням трудових договорів з найманими працівниками.

5 фізичних осіб - підприємців використовують найману працю без належного оформлення.  Для встановлення причин порушення ними трудового законодавства  та проведення консультативно – роз’яснювальної роботи, вони будуть запрошені на засідання районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування