попередження насильства в сім’ї та розгляду звернень щодо жорстокого поводження з дітьми або загрози його вчинення.

Дата: 10.10.2018 15:08
Кількість переглядів: 488

Фото без опису09  жовтня 2018 року  начальником служби у справах дітей та сім’ї Балим М.В., головним спеціалістом служби у справах дітей та сім’ї Шульгою Н.С. було взято участь в семінарі відділу освіти адміністрації та проведено роботу із заступниками з виховної роботи директорів шкіл району  щодо підвищення їх компетенції з питання попередження насильства в сім’ї та розгляду звернень щодо жорстокого поводження з дітьми або загрози його вчинення.

Звернули увагу присутніх на законодавчу базу з питання попередження насильства серед молоді та дітей з метою ефективного механізму взаємодії служб у справах дітей, центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, органів внутрішніх справ, закладів освіти, закладів охорони здоров’я, а саме з законами України «Про внесення змін до Кримінального та Кримінального процесуального кодексів України з метою реалізації положень Конвенції Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу з цими явищами» від 06.12.2017 № 2227-VIII, «Про запобігання та протидію домашньому насильству» від 07.12.2017 № 2229-VIII та Порядком розгляду звернень та повідомлень з приводу жорстокого поводження з дітьми або загрози його вчинення затвердженого в Міністерстві юстиції України від 10.09.2014 за № 1105/25882.

Під час проведення семінару зупинилися на питанні виконання Державної соціальної програми протидії торгівлі людьми на період до 2020 року, затвердженої Постановою Кабінету Міністрів України від 24.02.2016 № 111 та з метою відзначення 18 жовтня Європейського дня боротьби з торгівлею людьми, проведення інформаційної кампанії, підвищення рівня обізнаності щодо проблеми торгівлі людьми, особливо жінками та дітьми, небайдужості громадськості до цього явища і візуалізації проблеми на глобальному рівні. Запропонували провести в загальноосвітніх закладах освіти міста та району різноманітні заходи з вказаної тематики. Результати будуть висвітлені районній газеті «Яготинські вісті» та на офіційному сайті райдержадміністрації.

Також обговорено питання оздоровлення дітей району, зупинилися на обговоренні категорій дітей, що потребують особливої соціальної уваги, підтримки та можуть отримати путівки безоплатно або з частковою оплатою Ще були озвучені питання сімей, які мають статус багатодітної сім’ї та  сімей в складних життєвих обставинах. Обговорено основні аспекти взаємодії суб’єктів соціальної роботи з такими сім’ями.

Варто зауважити, що обговорення питань зазначених вище було жвавим та не упередженим, сподіваємось на подальшу співпрацю.

Служба у справах дітей та сім’ї

Яготинської районної державної адміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування