Про виконання міського бюджету за 2018 рік та формування бюджету на 2019 рік говорили на нараді при голові адміністрації В.С.Шмигановському

Дата: 10.01.2019 17:05
Кількість переглядів: 1499

Фото без описуГолова адміністрації В.С.Шмигановськиий провів нараду з питань використання міського бюджету за підсумками 2018 року та формування бюджету на 2019 рік.

В нараді взяли участь голова районної ради П.В.Гайдай, міський голова Н.М.Дзюба, перший заступник голови адміністрації Т.П.Сухенко, заступник міського голови О.І.Федина, начальник фінансового управління адміністрації О.І.Барсук, начальник фінансово – господарського відділу Яготинської міської ради  В.М.Пантелусь.

В рамках наради голова адміністрації провів аналіз загального та спеціальних фондів місцевого бюджету за підсумками виконання бюджету за 2018 рік та планування на 2019 рік.

В рамках обговорення особливу увагу очільник району приділив збільшенню видатків на утримання апарату Яготинської міської ради  з 4,8 млн. грн. – 2018 рік до 5.4 млн.грн. –  на 2019 рік (зросло на 600 тис.грн) та комунальних підприємств. Так, збільшено видатки на утримання СКП «Ритуал» з 2,3 млн.грн. - 2018 рік, до 3,4 млн.грн. -  2019 році (на 1,05 млн.грн.), КП «Комунальник» 2018 рік – 8,9 млн.грн, 2019 - 12,1 млн.грн. (близько 3 млн.грн.), КП «Міськсвітло» 4,8 млн.грн - 2018 рік, 5,2 млн.грн. – 2019 рік (на 377 тис.грн).

Варто відзначити, що вказаний розподіл коштів на 2019 рік не задовольнив керівництво району. Василь Степанович зауважив, що СПК «Ритуал» має самостійно заробляти кошти на своє утримання, а фінансування котре збільшено на 1,05 млн.грн на 2019 рік потрібно використати на розвиток міста.

На засідання Ради Регіонального розвитку, що відбулось 12 листопада 2018 року під керівництвом Президента України П.Порошенка та за участі голів районних державних адміністрації, гарантом піднімалось питання щодо  передбачення коштів на розвиток міст та сіл в районах. Аналізуючи бюджет Яготинської міської ради, голова адміністрації акцентував особливу увагу саме на вказаному питанні.

«Ми маємо забезпечити розвиток міста. Створити комфортні умови для проживання громадян». - підкреслив Василь Степанович

За словами, міського голови Н.М.Дзюби, у 2019 році на розвиток міста передбачені наступні кошти: 1,6 млн.грн. на капітальний ремонт доріг, 2,2 млн.грн. – на ремонт пішохідного мосту, близько 600 тис. грн. на утримання спортивних споруд (реконструкція футбольного поля), 1,9 млн. грн. – на придбання спецтехніки сміттєвоза, близько – 750 тис. грн. на компенсування витрат за пільгове перевезення пасажирів. Питання щодо компенсацій за пільгові перевезення неодноразово піднімалося на апаратних нарадах при голові адміністрації, за підсумками яких виконавчим комітетам надано доручення виділити кошти на виготовлення талонів та відшкодування за пільгове перевезення автоперевізникам.

         Підводячи підсумки наради Василь Степанович звернувся до міського голови переглянути заробітні плати керівників комунальних підприємств, що в рази скоротить витрати бюджету та направити їх на розвиток міста. Кошти, що передбачались СКП «Ритуал» використати на розробку паспортів водного фонду, за рахунок вільних залишків - збільшити фінансування на капітальний ремонт доріг в місті.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування