Голова адміністрації В.С.Шмигановський провів нараду з питань впровадження медичної реформи в Яготинському районі

Дата: 17.10.2018 17:01
Кількість переглядів: 555

Фото без описуГолова адміністрації В.С. Шмигановський провів чергову нараду щодо впровадження медичної реформи. Участь у нараді взяли, головний лікар комунального некомерційного підприємства «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» І.І. Сахно,

 

заступник головного лікаря Яготинської центральної районної лікарні Н.С.Іванова, начальник фінансового управління адміністрації О.І.Барсук, інженер з експлуатації теплових мереж Яготинської ЦРЛ Ю.В.Радченко.

В рамках наради присутні обговорили питання впровадження медичної реформи в Яготинському районі, реалізацію урядової програми "Доступні ліки" та  початок опалювального сезону в стаціонарному відділені Яготинської ЦРЛ.

 Як доповів, головний лікар головний  лікар КНП «ЯЦПМСД» І.І.Сахно, з 17.04.2018 року заклад зареєстрований в загальноукраїнській системі Е-Health. Адміністрацією закладу постійно проводиться роз’яснювальна робота з населенням та медичним персоналом про зміни в галузі охорони здоров’я. 

В місті Яготин всі кабінети педіатрів, терапевтів, реєстратури, пункту невідкладної медичної допомоги підключено до мережі інтернет «Кристал». Проведено закупівлю та встановлено комп’ютерну техніку по підрозділах. Проведено інтернет та є можливість заключати декларації (договора) в 23  підрозділах, що розташовані в селах, такі як: Лозовий Яр, Панфили, Трубівщина, Сулимівка, Райківщина, Капустинці, Годунівка, Жоравка, Гензерівка, Лемешівка, Кулябівка, Фарбоване, Добраничівка, Богданівка, Черняхівка, Сотниківка, Черкасівка, Супоївка, Засупоївка, Черняхівське, Червоне, Двірківщина та Ничипорівка.

По області 60 закладів ЦПМСД заключили 944 594 декларації, що в середньому на заклад складає 15 743 штук.

Станом на 16.10.2018р. в районі заключено  25 281 декларацій. Відсоток укладених декларацій (договорів) від постійного населення територій складає 77,58 %.

Не менш важливим є питання по виконанню Урядової програми  «Доступні ліки», згідно якої хворі на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет II типу та бронхіальну астму можуть отримати ліки на пільговій основі.

В Яготинському районі 9 аптечних закладів приймають участь в даній програмі. Функціонує 38 пунктів відпуску ліків. Даний показник один з найкращих в області.

Сума виділених коштів на 2018 рік складає 1 208, 2 тис. грн.

Затверджений ліміт коштів на звітний місяць – 100, 7 тис. грн.

Заклад подав додаткову потребу в 150 000 грн. по даній програмі.

Працівниками Комунального некомерційного підприємства «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги»  Яготинської районної ради проводиться інформування населення про препарати, які можна отримати на пільговій основі, проводяться подворові обходи населення, щоб зробити програму «Доступні ліки» доступною для віддалених населених пунктів району. Через газету «Яготинські вісті» населення інформовано повторно, а також вказано телефон приймальні та особистий мобільний телефон головного лікаря для інформування керівництва закладу у разі відмови медичним працівником у консультації чи виписці рецепта. Проводиться щоденний моніторинг кількості виписаних рецептів. Аптечними закладами проводиться подача реєстрів згідно  яких здійснюється відшкодування, два рази на місяць – з 1 по 12 та з 13 по 30-31 число кожного місяця.

З початку 2018 року профінансовано  1 007 000 грн., відсоток виконання складає 98,5 %.

16 жовтня 2018 року згідно наказу № 10-о від 05.10.2018 року на підставі розпорядження Яготинської РДА № 367 від 04.10.2018р.  відновлено газопостачання по підрозділах КНП «ЯЦПМСД».

         Заступник головного лікаря  Яготинської ЦРЛ Н.С.Іванова доповіла про заготівлю продуктів харчування для хворих ( 11,6 т – картоплі, 2 т - капусти).

         За підсумками наради голова адміністрації В.С.Шмигановський надав ряд доручень керівникам медичних закладів.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування