Відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Яготиській районній державній адміністрації

Дата: 03.02.2021 08:37
Кількість переглядів: 15068

02 лютого, в приміщенні адміністрації відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Яготиській районній державній адміністрації. В засіданні взяли участь перший заступник голови адміністрації Олександр Васільєв, перший заступник голови Яготинської міської ради Сергій Овчаренко,начальник  Яготинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області Анатолій Омельченко та члени комісії.

В рамках роботи комісії, начальник Яготинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області Анатолій Омельченко доповів про епізоотичну ситуацію щодо африканської чуми свиней (далі АЧС) в Україні, Київській області та Яготинській міській радй та стан виконання заходів щодо профілактики та недопущення АЧС на території ОТГ.

«Епізоотична ситуація щодо АЧС залишається напруженою, незважаючи на часткову стабілізацію стосовно даного захворювання, у зв’язку з особливим економічно-географічним положенням ОТГ та наявністю значного поголів’я свиней, постійно існує загроза занесення вірусу АЧС в свинарські господарства та індивідуальні господарства громадян. Враховуючи зазначене, необхідно забезпечити всім суб’єктам господарювання, що утримують свиней, безумовне виконання вимог Інструкції з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней, затвердженої наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 07.03.2017 № 111, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 29.03.2017 за № 432/30300. Постійно проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота щодо заходів з профілактики АЧС.»  - зазначив Анатолій Володимирович.

Заслухавши та обговоривши інформацію доповідача та членів комісії, що приймали участь в обговоренні питань, члени Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Яготиській районній державній адміністрації прийняли ряд рішень, а саме:

1.Забезпечити контроль за своєчасністю та ефективністю виконання попередніх рішень ДНПК всіх рівнів щодо вжиття заходів з недопущення занесення та розповсюдження африканської чуми свиней на підпорядкованих територіях.

2. Керівникам (власникам) сільськогосподарських підприємств, що здійснюють діяльність з розведення, вирощування свиней, вживати заходів щодо забезпечення роботи свиноферм (свинокомплексів) виключно в «закритому» режимі та виконання заходів біобезпеки. Відповідальність за забезпеченням роботи свиногосподарств в «закритому» режимі покладається на керівників або власників господарств.

3. Забезпечити проведення повного обліку тварин та птиці (свині, корови, вівці, кози, птиця та ін.), що утримуються в індивідуальних господарствах мешканців ОТГ. Інформацію про результати обліку (кількість наявного поголів’я тварин та птиці) надати до Яготинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

4. Вживати заходи щодо припинення діяльності стихійної торгівлі живими тваринами (птицею) та недопущення купівлі-продажу продукції тваринного походження, переміщення тварин без відповідних ветеринарних супровідних документів.

5. При організації сільськогосподарських ярмарок (торгівля продовольчими товарами) завчасно інформувати про місця проведення таких ярмарок Яготинське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області та забезпечити контроль за наданням торгових місць власникам сільгосппродукції тільки у разі створення санітарно-гігієнічних умов для торгівлі продовольчими товарами та наявності експертних висновків державної лабораторії ветеринарно-санітарної експертизи.

6. Продовжувати інформаційно - роз’яснювальну роботу через сайт міської ради, газету «Яготинські вісті» та інші засоби масової інформації серед суб’єктів господарювання, а також населення щодо заходів з профілактики АЧС.

7. Організувати проведення періодичних обстежень прилеглих до населених пунктів територій (стихійних сміттєзвалищ, лісосмуг та ін.) з метою своєчасного виявлення трупів загиблих тварин (птиці) (побічних продуктів тваринного походження), у разі їх виявлення вживати заходи передбачені Інструкцією з профілактики та боротьби з африканською чумою свиней та/або Інструкції з профілактики грипу птиці.

8. При проведенні обліку мисливських тварин у мисливських угіддях ОТГ в 2021 році обов’язково залучати до роботи груп з таксації представників Яготинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Київській області.

9. Уразі проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на території ОТГ, забезпечити організацію заходів для добування протягом 2021 року лисиць у обсягах передбачених Методичними рекомендаціями по плануванню, організації та проведенню пероральної імунізації диких м’ясоїдних проти сказу.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування