Плановим перевіркам бути

Дата: 21.01.2021 11:55
Кількість переглядів: 15256

Фото без описуВідділ контролю в сфері насінництва та росадництва управління фітосанітарної безпеки Головного Управління Держпрожспоживслужби повідомляє, що мораторій на планові перевірки в 2021 скасували – абзацом 1,2 пп. 6 п. 2 розд. ІІ  Закону № 1071 виключено норму зі Закону № 530. За нею заборонялося на час карантину проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів із здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності. Тому суб’єктам насінництва  слід чекати на прихід первірки державного нагляду з плановими перевірками. З планами перевірок на 2021 рік можна ознайомитися  на сайті  https://inspections.gov.ua/plan/annual?planningPeriodId=6&regulatorId=34 .

Верховна Рада України 04.12.2020 ухвалила Закон України «Про соціальну підтримку застрахованих осіб та суб’єктів господарювання на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», яким, зокрема, з метою усунення колізії в законах № 530-ІХ і № 533-ІХ скасовано один із мораторіїв на проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів зі здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності (виключено з пункту 2 розділу II «Прикінцеві положення» Закону № 530-ІХ підпункт 4).

Тому, по останній календарний день місяця (включно), у якому завершується дія карантину, встановленого КМУ на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), заборонено проведення органами державного нагляду (контролю) планових заходів зі здійснення державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності, крім державного нагляду (контролю):

  • за діяльністю суб’єктів господарювання, які відповідно до затверджених КМУ критеріїв оцінки ступеня ризику від провадження господарської діяльності віднесені до суб’єктів господарювання з високим ступенем ризику;

  Ступінь ризику та періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів визначається відповідно  до Постанови КМУ від 16 січня 2019 р. № 24 Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері охорони прав на сорти рослин та відповідно до Постанови КМУ від 16 січня 2019 р. № 23 «Про затвердження критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері насінництва та розсадництва» , відповідно  суб’єкти  господарювання відносяться до високого, середнього або незначного ступеня ризику здійснюється з урахуванням суми балів, нарахованих за всіма критеріями від 41 до 100 балів — до високого ступеня ризику; від 21 до 40 балів — до середнього ступеня ризику;від 0 до 20 балів — до незначного ступеня ризику.

Головний спеціаліст відділу контролю в

сфері насінництва та розсадництва  

ГУ Держпродспоживслужби в Київській області                   Симоненко Т.В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування