ПРОГРАМА «ЗДОРОВ’Я КИЇВЩИНИ»: НА МЕДИЧНУ СФЕРУ СПРЯМУЮТЬ ПОНАД 2 МЛРД ГРН

Дата: 28.12.2020 08:23
Кількість переглядів: 259

Депутати обласної ради затвердили програму «Здоров’я Київщини». Вона розрахована на три роки. Загальний обсяг її фінансування склав понад 2 млрд грн, із яких майже 1 млрд – кошти обласного бюджету.

Реалізація програми передбачає кілька важливих напрямів.

Відтак частину коштів спрямують на підтримку хворих. Йдеться про:

•закупівлю препаратів для лікування пацієнтів із рідкісними хворобами;

•забезпечення продуктами лікувального харчування дітей і дорослих, хворих на фенілкетонурію;

•закупівлю медичних виробів для пільгових категорій населення.

Крім того, програма передбачає виділення додаткових фінансів для закладів охорони здоров’я, у тому числі й на оновлення їх матеріально-технічної бази. Це дозволить:

•покращити надання медичної допомоги хворим на серцево-судинні та онкологічні захворювання, а також пацієнтам, які потребують трансплантації;

•створити комбустіологічну службу для надання допомоги людям із опіками;

•сформувати якісні системи паліативної та хоспісноїдопомоги.

Вперше заходами Програми передбачено фінансування на страхування на випадок захворювання на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2, працівників закладів охорони здоров’я, визначених для надання допомоги пацієнтам хворим на гостру респіраторну хворобу COVID-19, спричинену коронавірусом SARS-CoV-2 у сумі 4,0 млн.грн. та забезпечення закладів охорони здоров’я Київської області лікарськими засобами, медичними виробами, розхідними матеріаламии, реагентами для лабораторних досліджень та засобами індивідуального захисту для запобігання поширення на території Київської області  випадків захворювань, спричинених новим коронавірусом (2019-nCoV) 3,0 млн.грн.

Слід зазначити, що з 2020 року фінансування закладів охорони здоров’я Київської області здійснюється, в основному, із двох джерел, а саме: програми «Здоров’я Київщини» та Програми державних гарантій медичного обслуговування населення. НСЗУ не утримує заклади охорони здоров’я відповідно до кошторису, а закуповує послуги на умовах договору з медичним закладом.

У наступному році Програмою передбачено збільшення кількості пакетів медичних послуг за рахунок деталізації вже існуючих. Це дозволить чіткіше визначати обсяг послуг, які оплачуються НСЗУ, та вимоги до них.

Таким чином, у 2021 році  фінансування закладів охорони здоров’я Київщини також буде здійснюватися із двох джерел, а саме: програми «Здоров’я Київщини» на 2021 – 2023 роки та Програми державних гарантій медичного обслуговування населення, за рахунок якої буде реалізована основна частина фінансування медичної допомоги в Київській області та зменшено фінансове навантаження на обласний бюджет в частині фінансування закладів охорони здоров’я області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування