Превентивні заходи з учнівською молоддю

Дата: 21.12.2020 14:49
Кількість переглядів: 298

Фото без описуПрацівники Яготинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді спільно із  інспектором з ювенальної превенції  Яготинського відділення поліції Переяслав-Хмельницького відділу поліції ГУ Національної поліції в Київській області продовжують проводити роз’яснювально-профілактичну роботу з учнівською молоддю Яготинської територіальної громади.  Одним з  найважливіших  напрямів  виховної роботи з дітьми та молоддю  є  превентивне  виховання  та  профілактична   робота   з подолання    злочинності   серед   неповнолітніх.  

Під час зустрічі в Яготинському НВК № 2 фахівці поспілкувались  на теми: «Домашнього насильства», «Підліток і закон», «Адміністративна та кримінальна відповідальність за вчинення правопорушень неповнолітніми», «Булінг в дитячому середовищі», «Про шкідливість вживання алкоголю, тютюну та наркотичних засобів та їх пагубний вплив на дитячий організм».

Також інспектор попередила школярів, що за вчинені адміністративні та кримінальні правопорушення здійсненими неповнолітніми, якщо вони не досягли віку, з якого настає кримінальна та адміністративна відповідальність – відповідальність несуть батьки або особи, які їх замінюють.

З учням  проведено карткову ігрову методику «Коло безпеки» надану Яготинському РЦСССДМ Всеукраїнським громадським центром «Волонтер». Вона формує логічне мислення, а також систему уявлень щодо явищ насильства, форм та методів його попередження і подолання. Саме завдяки грі підлітки поринають у невимушену атмосферу, легше йдуть на контакт і активніше відповідають на питання. «Коло безпеки» — гра, яка містить в собі п’ять кіл, а саме: «Загальні поняття про насильство», «Дитина і боулінг», «Дитина і насильство в мережі — Інтернет», «Дитина і домашнє насильство», «Дитина і незнайомці».

Безпосередньо в форматі гри учні запам'ятовують та сприймають інформацію найкраще.

За допомогою таких заходів популяризується здоровий спосіб життя у учнівської молоді.  Це ефективна можливість вберегти дітей від шкідливого впливу вулиці.

 

Яготинський  районний  центр

соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування