В її картинах гармонія і краса

Дата: 08.12.2020 13:56
Кількість переглядів: 313

Фото без описуЯскравий, дивовижний світ Катерини Білокур… Недосяжний, неперевершений у своїй красі й такий теплий і затишний. Світ диво-барв і диво-квітів, що постав «з душі майстрині» й навіки освятився «у незнищеннім всесвіті краси», зігрітий променем добра і любові.

З 3 по 7 грудня 2020 року з нагоди  120- річниці з дня народження талановитої української художниці в закладах освіти району проведено конкурс «Квіти землі моєї». В Яготинській ЗОШ №1, Супоївському, Панфильському НВК, Філії Червонівський НВК, Філії Засупоївський НВК відбулися майстер-класи «Твоїм ім'ям краса творила», онлайн екскурсії до Меморіального музею-садиби Катерини Білокур, де милують око буйні барви квітів, скресіння і звеличення життя. Для учнів та вчителів організовано  викладку  літератури «Народжена для вічності», «Я буду художником», «Катерина Білокур – легенда і дійсність наших днів».

Не залишив учнів Яготинщини байдужими до творів художниці перегляд документального фільму «Катерина Білокур. Самотність у житті та одержимість у творчості». А виставка малюнків переконала, що квіти художниці житимуть доти, поки житимуть шанувальники її таланту.  

 В ДНЗ №1 «Зіронька», №4 «Пролісок, № 5 «Берізка», № 3 «Ромашка»,  Годунівському, Гензерівському ДНЗ для дітей старшого дошкільного віку були проведені тематичні заняття «Чарівний світ Катерини Білокур», «Ніжна мелодія квітів», «Життя в обіймах квітів», на яких вихованці ознайомились із творами  відомої на весь світ  художниці. Діти мали змогу помилуватися репродукціями картин «Цар-Колос», «Богданівські яблука»,  «Квітки і берізоньки ввечері», «Щастя»,  висловити свої враження та пограти в дидактичну гру «Назви картину».  

Дошкільнята  виконували творчі роботи - малювали квіти , прагнучи, щоб  їх малюнок був схожим на картини Катерини Білокур. Також створювали модульні картини на полотні «Декоративні квіти», «Колгоспне поле».

Безцінний  спадок своїм нащадкам залишила чарівниця пензля,  можливість бачити казкову красу в квітковій палітрі.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування