ВІТАННЯ ГОЛОВИ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ З ДНЕМ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ

Дата: 07.12.2020 08:15
Кількість переглядів: 519

Фото без описуШановні працівники та ветерани органів місцевого самоврядування, депутати місцевої ради!

Від щирого серця вітаю вас з Днем місцевого самоврядування!

Сьогодні місцеве самоврядування є вагомою складовою народовладдя, дієвим інструментом вирішення як місцевих, так і загальнодержавних завдань.

Це свято об’єднує людей з активною життєвою позицією, лідерів територіальних громад, чудових організаторів, що в наш нелегкий час, не дивлячись на труднощі, переймаються проблемами людей.

Відзначення цього свята є підтвердженням самоврядних традицій багатьох поколінь українців, реалізації їх права брати участь в управлінні державними справами на місцевому рівні. Це традиція вільних людей, котрі не мають над собою володаря, а визнають лише провідника та виборних людей, яким довіряють і яких наділяють владними повноваженнями. Тільки така влада є й справді народною — владою не над громадою, а легітимною владою самої громади, для громади та в інтересах громади.

Реалії сьогодення ставлять перед нами завдання – спільними зусиллями побудувати державу європейського зразка. Перша ластівка реформи децентралізації влади в  вже є – це новостворена Яготинська міська територіальна громада. До такої самоврядної системи як найбільш ефективної уже давно прийшла Європа, тому для нас це, безумовно, крок уперед.

На представників влади на місцях покладена велика відповідальність за соціально-економічний стан в громаді, за добробут їх жителів, за створення належних умов проживання мешканцям міста та сіл..

Кожен, кого територіальна громада обрала представляти власні інтереси і приймати від її імені рішення, несуть відповідальність за втілення в життя основних принципів місцевого самоврядування, яке є конституційним правом кожного громадянина.

Особливі слова подяки ветеранам самоврядування, які віддали часточку своєї душі в його становлення та розвиток. Нехай їхній багатий досвід роботи в органах самоврядування стане часткою потужної роботи кожного з нас та принесе позитивні зміни у житті кожного мешканця громади.

Сердечно бажаю усім, хто працює на благо територіальної громади, кожній родині, кожному мешканцю миру, міцного здоров`я, достатку й благополуччя. Нехай цей святковий день додасть впевненості у завтрашньому дні, надасть натхнення для подальшої праці на благо громади та задля зміцнення авторитету нашої держави у всьому демократичному світі.

 

З повагою

Голова районної державної адміністрації                                                         Олександр КУДРЯВСЬКИЙ

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування