Тренінг «Збережи своє здоров’я» в рамках акції "16 днів проти насильства"

Дата: 03.12.2020 08:38
Кількість переглядів: 499

Фото без описуПрацівниками Яготинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді було організовано ряд заходів із попередження насильства в сім’ї та жорстокого поводження з дітьми в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства».

В Яготинському інституті МАУП та Коледжі при Яготинському інституті МАУП,  відбувся тренінг з дотриманням умов карантину «Збережи своє здоров’я» в рамках акції «16 днів проти насильства», де особлива увага приділялась профілактики ВІЛ/СНІДУ.

Звернули увагу підлітків також на зміни в законодавстві щодо подолання проблеми домашнього насильства. Ще раз наголосили на тему впливу алкоголю, наркотиків, тютюнопаління на поведінку людини.

 Ознайомили підлітків з основними завданнями акції : - привернення уваги громадськості до актуальних для українського суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків;  - проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім'ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення  щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Крім того, фахівці назвали організації, до яких слід звертатися, коли діти стають свідками насильства чи потерпають від нього. Це, зокрема, відділи поліції за місцем проживання, центр соціальних служб для сімей, дітей та молоді та служби у справах дітей та сім’ї.

Студентам було подано інформацію в вигляді презентації: «Попередження захворювання ВІЛ/СНІДу», перегляд якої надав студентам якісну інформацію про шляхи передачі, лікування та профілактики ВІЛ-інфекції, та розвінчало міфи стосовного цього захворювання.

Також спільно з учасниками були визначені стадії розвитку ВІЛ/СНІДу, розмежовано поняття ВІЛ та СНІД. Було сформоване адекватне ставлення до проблеми ВІЛ/СНІДу, людей, що є ВІЛ-інфікованими.

Вправа «Соціальна реклама» після отриманих знань допомогла учасникам закріпити отриману інформацію, пройшла дуже жваво, учасники активно висловлювали свою точки зору,  та представили дві соціальні реклами на теми : ВІЛ/СНІД та стигма, дискримінація.

На останок студенти підготували флешмоб  «Здоровий спосіб життя», про відмову від шкідливих звичок.

Учасники тренінгу розповіли, що ця тема тренінгу допомогла розширити знання про ВІЛ-інфекцію, розвінчати міфи, які стосуються ВІЛ/СНІД. Вони зазначили, що важливо знати не тільки про шляхи передачі цієї інфекції, але й про вміння захистити себе, знати про безпечну та відповідальну поведінку.

 

Яготинський районний центр  соціальних

 служб для сім’ї, дітей та молоді

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування