Відбулось засідання робочої групи з питань сплати податків та інших надходжень до державного бюджету

Дата: 30.11.2020 14:36
Кількість переглядів: 663

Фото без опису30 листопада, під керівництвом голови адміністрації Олександра Кудрявського відбулось засідання робочої групи з координації дій органів виконавчої влади в районі щодо забезпечення податкових та інших надходжень до державного бюджету. В засіданні взяли участь перший заступник голови адміінстрації Олександр, Васільєв, начальник управління фінансів Ольга Барсук, начальник відділу фінансово-господарського забезпечення апарату міської ради Валентина Пантелусь, представники територіальних відомств фіскальної, виконавчої служб, казначейства, пенсійного фонду, управління соціального захисту населення, центру зайнятості і тд.

На нараду були запрошені юридичні та фізичні особи-підприємці, що мають заборгованість по ЄСВ.

Учасниками наради були розглянуті питання щодо заборгованості по податках та єдиному соціальному внеску, а також про наявні борги з відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пенсій, призначених на пільгових умовах.

Станом на 01 листопада .2020 року по Яготинському району заборгованість становить 18864,9 тис. грн., в тому числі до державного бюджету – 14886,8 тис.грн та до місцевого боджату – 3978,1 тис. грн.. У порівнянні з 01 листопада 2020 року борг збільшився на 2170,6 тис. грн., в т . ч. до державного бюджету – 1861,2 тис. грн. та до місцевого боджату – 309,4 тис. грн..

Заборгованість по Єдиному соціальному внеску станом на 01 листопада 2020 року становить – 9304,3 тис. грн.. по 514 боржниках, в т. ч. по юридичних особах 1828,1 тис. грн. по 22 боржниках та по фізичних особах 7476,2 тис грн.. по 492 боржниках. У порівнянні з 01 листопада 2019 року борг збільшився на 414,9 тис. грн., по юридичних особах (на 3 боржника) на суму – 278,9 тис. грн.. та фізичних особах- підприємцях борг збільшився на суму -  136,1 тис. грн.. (на 34 боржника) .

По фізичних особах борг списано відповідно до ЗУ №592-ІХ на суму 435,7 тис. грн

З початку року по Яготинському району сплачено Єдиного соціального внеску на суму 127384,085 тис.грн . Погашено  заборгованість по Єдиному соціальному внеску через Державну виконавчу службу на суму 1332,20 тис. грн..

По Яготинському району серед юридичних осіб, які мають найбільшу заборгованість по боргу або ЄСВ станом на 01.11.2020 року, є :

  • ПРАТ «Яготинський рибгосп»
  • ПАТ «Яготинський завод продтоварів» 
  • ТОВ "ЯГОТИНХЛІБ"
  • ТОВ «АВЛ МЕТАЛ ГРУП»
  • ТОВ «ЯГОТИНСЬКА  ПТАХОФАБРИКА»

В рамках засідання робочої групи з координації дій органів виконавчої влади в районі щодо забезпечення податкових та інших надходжень до державного бюджету, суб’єктам підприємницької діяльності   рекомендовано здійснювати звірки з державною фіскальною службою на предмет сплати ЄСВ (простіше працювати з модернізованим електронним сервісом «Електроний кабінеті платника»), сплачувати вчасно платежі, а при необхідності скасувати свою підприємницьку діяльність.

Відповідно до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» єдиний внесок сплачується платниками не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом, незалежно від виплати заробітної плати та незалежно від фінансового стану платника. У разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати єдиного внеску до платника застосовуються фінансові санкції.

Підвівши підсумки засідання голова райдержадміністрації Олександр Кудрявський зазначив, що саме своєчасна сплата єдиного соціального внеску гарантує громадянам право на соціальний захист, тому вкрай важливо вжити всі можливі заходи для погашення зазначеної заборгованості.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування