Відбулося засідання першої сесії Яготинської міської ради VIII–го скликання

Дата: 27.11.2020 10:49
Кількість переглядів: 1375

Фото без опису26 листопада відбулося засідання першої сесії Яготинської міської ради VIII–го скликання відповідно до Постанови Яготинської міської територіальної виборчої комісії від 20.11.2020 № 68 "Про скликання першої сесії Яготинської міської ради Борипільського району Київської області VIII скликання".

На порядку денному підсумки виборів депутатів Яготинської міської ради та міського голови і визнання їх повноважень.

Віктор Бейгул, голова Яготинської територіальної виборчої комісії, повідомив, що відповідно до постанови від 20.11.2020 № 67 «Про розгляд заяв» надійшли відмови від депутатського мандата: Олександра Кудрявського, Ірини Сапронайтіс, Олександра Дяденка, Вікторії Онищенко, Олександра Кухаря, обраних депутатами Яготинської міської ради Бориспільського району Київської області на перших виборах депутатів сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року від Київської обласної організації політичної партії «Слуга Народу». Також надійшли заяви про відмову від депутатського мандата від Івана Томашовича Шулли, Любові Шубчинської, обраних депутатами Яготинської міської ради Бориспільського району Київської області на перших виборах депутатів сільських, селищних, міських голів 25 жовтня 2020 року від Київської обласної організації політичної партії «Опозиційна платформа – За Життя». Таким чином голова Яготинської ТВК на першому пленарному засіданні Яготинської міської ради Бориспільського району Київської області оголосив список депутатів Яготинської міської ради VIII – го скликання.

Символічно депутат попереднього скликання Анатолій Васюта вручив булаву найповажнішому депутату нового скликання Володимиру Семеняці.

«Від імені депутатського корпусу VII-го скликання вітаю міського голову та новообраних депутатів з перемогою. Тож, успіхів вам у подальшій роботі на благо громади», - зауважив Анатолій Григорович.

Кожен з обраних, набуваючи права депутата Яготинської міської ради склав присягу додержуватися Конституції України, законів України та сумлінно виконувати свої депутатські обов’язки.

За результатами голосування на виборах Яготинського міського голови 25 жовтня 2020 року з переважною більшістю голосів обрана Наталія Дзюба. Очільниця міста скріпила підписом присягу та звернулась до депутатів з вітальним словом.

«Шановні депутати! Велика честь та відповідальність представляти об’єднану територіальну громаду. Я бажаю нам злагоди у спільній діяльності, щоб кожне село, кожна частинка нашого району змінила своє обличчя, щоб люди були нами задоволені та кожен з нас працював з віддачею на благо Яготинського краю», - наголосила Наталія Миколаївна.

Надалі депутати восьмого скликання перейшли до розгляду рішень порядку денного та насамперед затвердили одноголосно Регламент Яготинської міської ради восьмого скликання.

З метою подальшого забезпечення роботи сесій Яготинської міської ради восьмого скликання було обрано лічильну комісію ради в кількості 5 депутатів для проведення таємного голосування та обрання секретаря міської ради. За підсумками, одноголосно, було обрано секретарем Яготинської міської ради восьмого скликання, на строк повноважень Яготинської міської ради, депутата Володимира Гончара.

За поданням міського голови депутатський корпус обрав: першим заступником міського голови Олександра Кудрявського,  затвердив заступників міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Сергія Овчаренка, Олену Федину та керуючого справами виконавчого комітету Яготинської міської ради восьмого скликання Володимира Галицького.

У подальшій роботі сесії міської ради депутати  утворили на території Яготинської міської об’єднаної територіальної громади 18 старостинських округів, затвердили Положення про старосту та за пропозицією міського голови обрали старост:

Богданівський старостинський округ – Юрій Борисенко

Годунівський старостинський округ – Світлана Власенко

Двірківщанський старостинський округ – Олександр Івахно

Жоравський старостинський округ – Леся Дзюбак

Засупоївський старостинський округ – Віктор Бондаренко

Капустинський старостинський округ – Галина Асауленко

Кулябівський старостинський округ – Сергій Кияшко

Лемешівський старостинський округ – Надія Бондаренко

Лозовоярівський старостинський округ – Ольга Сукур

Ничипорівський старостинський округ – Валентина Круглова

Панфильський старостинський округ – Расіна Шкльода

Райківщанський старостинський округ – Володимир Парфененко

Сотниківський старостинський округ – Микола Висовень

Сулимівський старостинський округ – Сергій Івахно

Супоївський старостинський округ – Анна Троцюк

Фарбованський старостинський округ – Тетяна Остапенко 

Червонівський старостинський округ – Тетяна Скаленко 

Черняхівський старостинський округ – Катерина Чернякова 

Надалі було затверджено Регламент виконавчого комітету Яготинської міської ради восьмого скликання, а потім перейшли до розгляду проєкту рішення про утворення виконавчого комітету Яготинської міської ради VIII–го скликання та затвердження його персонального складу у кількості 32-х осіб. До складу виконкому увійшли старости, керівний склад апарату міської ради та представники за поданням політичних партій, що входять до складу ради після виборів 25 жовтня 2020 року.

Також, було прийнято рішення про початок процедури реорганізації сільських рад: Богданівської, Годунівської, Двірківщинської, Жоравської, Засупоївської, Капустинської, Кулябівської, Лемешівської,  Лозовоярівської, Ничипорівської, Панфильської, Райківщинської, Сотниківської, Супоївської, Сулимівської, Фарбованської, Червонівської, Черняхівської шляхом приєднання до Яготинської міської ради.

Окрім того, новообрані депутати розглянули проєкти рішень та затвердили структуру та загальну чисельність працівників апарату та виконавчих органів Яготинської міської ради, створення виконавчого органу Яготинської міської ради – фінансового відділу у статусі юридичної особи публічного права та встановили розмір оплати праці міському голові.

За матеріалами сайту Яготинської міської ради


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування