З 21 листопада українців штрафуватимуть за відсутність масок

Дата: 23.11.2020 12:48
Кількість переглядів: 383

За відсутність маски або неправильне її носіння (під носом, на підборідді тощо) у громадських місцях і транспорті доведеться сплатити штраф від 170 до 255 гривень.

За запровадження адміністративної відповідальності за не носіння засобів індивідуального захисту у публічних місцях Верховна Рада проголосувала ще 6 листопада.

А 19 листопада президент України Володимир Зеленський підписав закон «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запобігання поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)» № 1000-IX, яким стаття 44-3 Кодексу України про адміністративні правопорушення доповнюється частиною другою, що передбачає накладення штрафу від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів (від 170 до 255 гривень).

Такий штраф загрожує за перебування в громадських будівлях, спорудах, громадському транспорті у період карантину без одягнених засобів індивідуального захисту (респіраторів або захисних масок, що закривають ніс і рот, у тому числі виготовлених самостійно).

Оскільки зазначений закон був опублікований 20 листопада в офіційному виданні Верховної Ради «Голос України», штрафувати українців почнуть з 21 листопада – з наступного дня після публікації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування