ВІЛЬНІ ТВОРИТИ МАЙБУТНЄ

Дата: 20.11.2020 12:44
Кількість переглядів: 708

Фото без описуДень Гідності та Свободи – одне зі знакових державних свят у новітній історії України. Воно приурочене двом революціям в Україні – Помаранчевій революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Відзначаючи цей день, Україна вшановує Героїв Небесної Сотні та усіх українських вояків, яким довелося взяти участь у конфлікті на Сході України. Усіх тих, хто не тільки силами, а й втраченим життям продемонстрував своє бажання жити у вільній, демократичній, суверенній державі! Цей день назавжди став незаперечним доказом відродження нашої нації.

20 листопада, Яготинщина разом з всією Україною згадує ці події. На Алеї Слави біля пам’ятного знаку «Слава  Героям України» очільники району та міста поклали квіти до пам’ятного знаку та хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять Героїв Небесної Сотні, загиблих воїнів АТО.

У всіх школах району проведені загальношкільні виховні години «За мою і твою свободу», «За мир в усьому  світі-це значить за життя», «Україна - країна нескорених», «За мир в Україні, за гідність кожної людини»,  «У нашій рідній Україні ми всі – український народ», тематичні уроки, лекції, бесіди «Патріотизм, Україна для кожного українця», «Небесна Сотня», «Невмируща слава України», «Скажи своє слово про Україну», «За мою і твою свободу», «Герої завжди поміж нас».

У шкільних бібліотеках організовано книжкові виставки, присвячені героїзму учасників Революції Гідності та подіям на сході України «Жертовний шлях до мрії», «Небесна  Сотня», «Скорботна свічка пам’яті святої», «Пам'ять про героїв стукає в наші серця», «Помаранчева революція та Революція Гідності – шлях до євроінтеграції», «Забуттю не підлягає».

Нинішній день – це день і радощів, і смутку. Революція Гідності, яка розпочалася з виходу молоді на Майдан Незалежності 21 листопада 2013 року, назавжди змінила українців. Ми вчергове довели, що здатні згуртуватися навколо великої мети – свободи і незалежності.

Свобода варта того, щоб за неї боротися! І ми завжди пам’ятатимемо Героїв Небесної сотні, героїв-добровольців, які прямо з Майдану йшли на фронт і віддавали життя заради України і її свободи, ставши справжнім взірцем для наступних поколінь.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування