Європейський день захисту дітей від сексуального насильства

Дата: 18.11.2020 14:47
Кількість переглядів: 373

Фото без описуСьогодні весь світ відзначає Європейський день захисту дітей від сексуальної експлуатації та сексуального насильства.

Кожного дня у ЗМІ чи просто в Інтернеті можна зустріти інформацію про випадки сексуального насильства або сексуальної експлуатації щодо дітей.

Сексуальна експлуатація та сексуальне насильство над дітьми можуть відбуватися вдома, в школі, під час позакласних занять, на вулиці, по телефону, через веб-камеру або загалом онлайн.

У більшості випадків (від 70 до 85%) дані явища заподіюються знайомими людьми, які входять у коло довіри дитини, та завдають довічної шкоди фізичному і психічному здоров'ю дитини.

У 90% випадків про акти сексуального насильства навіть не повідомляють у поліцію.

Сексуальна експлуатація та сексуальне насильство щодо дітей досі є трагічною реальністю для всіх наших суспільств. Це серйозне порушення прав дітей, що завдає довготривалих та часто згубних наслідків на все їхнє життя.

Оскільки сексуальна експлуатація дітей, зокрема, дитяча порнографія, проституція та усі інші форми сексуального розбещення є руйнівними для дитячого здоров’я та психологічно-соціального розвитку, запобігання та захист дітей є обов’язком дорослих.

Дуже важливо аби дітям не доводилося захищатися самостійно. Дорослі, не будьте байдужими, завжди звертайте увагу на емоційний стан своєї дитини та докладіть максимум зусиль для з’ясування причин поведінки дитини. Тож, у випадку, коли Ваша дитина стала жертвою сексуальної експлуатації та насильства, не залишайте це напризволяще – одразу звертайтеся до правоохоронних органів, служби у справах дітей, соціальних служб, з метою отримання допомоги у подоланні наслідків насильства.

Національна гаряча  лінія з питань запобігання домашнього насильства, торгівлею людьми та гендерної дискримінації 0-800-500-005, або з мобільного 116-123 вона працює цілодобово.

 Яготинський  районний  центр

соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування