ГУ ДПС У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ: ВЛАСНИКИ НЕРУХОМОСТІ ЗБІЛЬШИЛИ ПОДАТКОВІ ВІДРАХУВАННЯ ДО МІСЦЕВИХ БЮДЖЕТІВ НА 17%

Дата: 17.11.2020 15:53
Кількість переглядів: 313

Фото без описуЦьогоріч власники нерухомого майна, відмінного від земельної ділянки, сплатили на 17% більше, аніж у відповідному періоді минулого року. Як повідомляють в ГУ ДПС у Київській області, за десять місяців поточного року до місцевих бюджетів надійшло 434,2 млн грн, що на 63,1 млн грн перевищує суму, яку сплатили власники нерухомості у минулому році.

Більшу частину сплатили юридичні особи: станом на 1 листопада організації та компанії Київщини забезпечили місцевим скарбницям
298,2 млн грн, що на 13% або 35 млн грн більше за минулорічний показник.

У свою чергу, фізичні особи  перерахували до бюджетів територіальних громад 136 млн грн із темпом приросту до 2019 року у 26% та додатковою сумою 28,1 млн грн.

Окремо в податковій службі Київщини підкреслюють, що у разі виникнення запитань стосовно нюансів сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, мешканці області мають право звернутися з письмовою заявою до контролюючого органу за своєю податковою адресою для проведення звірки даних щодо: об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, що перебувають у власності платника податку, розміру загальної площі об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості, що перебувають у власності платника податку, права на користування пільгою із сплати податку, розміру ставки податку, нарахованої суми податку.

У разі виявлення у результаті звірки розбіжностей, платник податку підтверджує оригіналами відповідних документів дані щодо об’єктів нерухомості, а контролюючий орган за податковою адресою платника податку проводить перерахунок суми податку та надсилає (вручає) платнику нове податкове повідомлення-рішення, а попереднє податкове повідомлення-рішення вважається скасованим (відкликаним).

Гpомадяни України мaють право звeрнутися до oрганів державної влaди, зокрема, iз заявою aбо клопотанням щoдо реалізації cвоїх соціально-eкономічних та oсобистих прав i законних інтересів та отримати письмову відповідь про результати розгляду такої заяви чи скарги – це передбачено Законом України вiд 02.02.1996 № 393/96-BР «Про звeрнення громадян» (далі – Закон № 393).

Органи державної влади і місцевого самоврядування, підприємства, установи, організації незалежно від форм власності, об’єднання громадян, засоби масової інформації, їх керівники та інші посадові особи в межах своїх повноважень зобов’язані, зокрема, письмово повідомляти громадянина про результати перевірки заяви чи скарги і суть прийнятого рішення (ст. 19 Закону № 393).

Дізнавайтеся про всі новації податкового законодавства на офіційній сторінці ГУ ДПС у Київській області у мережі Facebook за посиланням  www.facebook.com/tax.kyiv.oblast

Підписуйтеся на telegram-канал Державної податкової служби України https://t.me/tax_gov_ua


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування