Інформаційний дайджест новин Кабінету Міністрів України за 12 листопада 2020 року

Дата: 13.11.2020 11:45
Кількість переглядів: 520

Фото без описуГотовність об’єктів «Великого будівництва» по всій країні складає 92%

11 листопада під головуванням Міністра розвитку громад та територій України Олексія Чернишова пройшла селекторна нарада з головами обласних державних адміністрацій щодо виконання програми Президента «Велике будівництво».

Головною темою наради стало обговорення рівня готовності об’єктів програми в усіх областях країни у частині 100/100/100.

МОН розпочинає розробку проектів типових освітніх програм для 5-9 класів Нової української школи

Проекти типової освітньої програми будуть розроблені для 2-х циклів: 5-6 класів (адаптаційний цикл базової середньої освіти) та 7-9 класів (цикл базового предметного навчання базової середньої освіти). Навчання за цією програмою п'ятикласники розпочнуть у 2022 році.

Результати здійснення державного нагляду (контролю) у сфері використання та охорони земель

З 2 по 6 листопада 2020 року управліннями з контролю за використанням та охороною земель, які діють у складі головних управлінь Держгеокадастру в областях, здійснено 445 заходів державного нагляду за використанням та охороною земель, за результатами яких виявлено 223 порушення земельного законодавства, зокрема заходів державного контролю щодо додержання суб’єктами господарювання вимог законодавства у сфері використання та охорони земель.

Руслан Гурак: Освітня програма – це один з ключових елементів автономії школи, яка є пріоритетом системи освіти

12 листопада 2020 року відбувся круглий стіл «Освітні програми шкіл: стан, проблеми, перспективи», участь у якому взяли голова Державної служби якості освіти, народні депутати України, освітні експерти, керівники шкіл.

Ольга Буславець окреслила перспективи розвитку водневої енергетики в Україні

У Міненерго розглядають декілька варіантів транспортування водню українського виробництва до Європи.

Владислав Криклій: Ми на завершальному етапі впровадження Weigh Control System

Міністерство інфраструктури України у співпраці з Укртрансбезпекою та Галузевим центром цифровізації і кібербезпеки на завершальному етапі впровадження Weigh Control System – системи автоматичної фіксації порушень габаритно-вагових параметрів для вантажних транспортних засобів.

До уваги отримувачів компенсаційних виплат на догляд за особою з інвалідністю I групи, а також за особою, яка досягла 80-річного віку

Важливо зазначити, що під час призначення субсидії та інших соціальних виплат працездатним особам, які є отримувачами такої щомісячної компенсаційної виплати, для розрахунку сукупного доходу враховується дохід на рівні від 0,5 до 1 мінімальної заробітної плати.

Держгеокадастр про розгляд документацій із землеустрою за принципом екстериторіальності

З 2 по 6 листопада експертами державної експертизи розглянуто 15553 документації із землеустрою, із яких надано 12297 (79%) висновків про погодження та 3256 (21%) документацій не погоджено.

Денис Шмигаль: Уряд підтримує приватизацію держпідприємств та курс на скорочення участі держави в економіці

Під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля 12 листопада відбулася нарада з керівництвом Фонду державного майна України. Під час зустрічі голова ФДМУ Дмитро Сенниченко розповів про наступні кроки в процесі приватизації та проміжні фінансові результати.

Уряд схвалив Концепцію державної цільової програми науково-технічної програми розвитку авіаційної промисловості на 2021-2030 роки

Мета Програми - відновити стабільний розвиток галузі авіабудування та забезпечити рентабельність високотехнологічного виробництва авіаційної техніки в Україні. 

Михайло Федоров: За 4 місяці 1,5 млн українців вперше отримали доступ до 4G

Мінцифра створила необхідні умови, щоб вся Україна, незалежно це місто-мільйонник чи невеличке село, мали рівні можливості доступу до швидкісного мобільного інтернету.

Олексій Ілляшенко: Проведення правових просвітницьких заходів для ветеранів дозволить їм успішно інтегруватися e-cуспільство

Заступник Міністра у справах ветеранів Олексій Ілляшенко переконаний, що співпраця Мінветеранів та Мін’юсту сприятиме підвищенню рівня правової поінформованості ветеранів щодо захисту своїх законних прав та збільшить загальну кількість звернень за правовою допомогою.

Роман Лещенко: Реалізація земельної реформи в Україні неможлива без належної децентралізації та передачі земельних повноважень на місця

12 листопада 2020 року відбувся земельний онлайн-форум для ОТГ «Передача земель громадам». 

Україні потрібні проривні ідеї і для цього важливо реалізувати наш науковий потенціал, — Прем’єр-міністр

У четвер, 12 листопада, Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів зустріч із президентом Національної академії наук України Анатолієм Загороднім. Від імені Уряду Прем’єр-міністр привітав його з обранням на посаду та побажав досягти з Академією нових наукових вершин.

Олег Уруський обговорив з представниками вітчизняних підприємств питання налагодження виробництва обладнання для забезпечення потреб лікарень киснем

Віце-прем’єр-міністр - Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський у ході одноденної поїздки до м. Одеси провів зустріч з українськими виробниками, з якими обговорив питання розробки та виготовлення вітчизняних газифікаторів і концентраторів для забезпечення потреб лікарень киснем.

Олег Уруський на Одещині відвідав низку місцевих промислових підприємств

В рамках одноденної робочої поїздки Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олег Уруський відвідав низку місцевих промислових підприємств та взяв участь в офіційному міжнародному заході.

Благополуччя тварин в Україні регулюватиметься за європейськими правилами

Мінекономіки розробило Вимоги до благополуччя сільськогосподарських тварин. Проект наказу про затвердження зазначених Вимог оприлюднено на офіційному сайті Мінекономіки для громадського обговорення.

Перелік сільгосптехніки для держпідтримки розширено на 417 нових одиниць

В рамках реалізації бюджетної програми «Фінансова підтримка сільгосптоваровиробників» за напрямом «Часткова компенсація вартості сільськогосподарської техніки та обладнання вітчизняного виробництва» Мінекономіки розширило перелік української сільгосптехніки, вартість якої компенсується з державного бюджету.

Нові українські географічні зазначення отримають правову охорону в ЄС

Днями за участю представників Мінекономіки відбулося чергове засідання Підкомітету Україна - ЄС з питань географічних зазначень. Воно стало знаковим для української сторони – Україна заявила про намір одержати в Європейському Союзі правову охорону для трьох нових географічних зазначень України, зареєстрованих відповідно до європейських стандартів. Зокрема, це такі ГЗ, як: гуцульська овеча бриндзя, гуцульська коров’яча бриндза, мелітопольська черешня.

Державна екологічна інспекція спільно з Інтерполом проводить розслідування злочинів проти природи

Працівники ДЕІ спільно із Департаментом міжнародного поліцейського співробітництва Національної поліції України взяли участь у міжнаціональній операції проти екологічної злочинності "Thunder 2020", організованій Інтерполом.

Надання амбулаторної спеціалізованої допомоги: НСЗУ виплатила медзакладам вже понад 3,4 млрд грн

У 2019 році майже вдвічі зросла кількість пацієнтів, які отримали допомогу в сімейного лікаря серед усіх, хто звертався за амбулаторною допомогою. У 2020 році НСЗУ уклала договори на надання амбулаторної допомоги дорослим та дітям з 1 427 медичними закладами.

Механізми підтримки бізнесу будуть розширені і вдосконалені під потреби підприємців, - Мінекономіки

Існуючі програми підтримки, зокрема “Доступні кредити 5-7-9”, “Часткове безробіття”, будуть максимально адаптовані під потреби і запити бізнесу. Крім того, напрацьовуються нові формати підтримки.

Сектор «чистої» енергетики та енергоефективності може залучити до 70 млрд євро інвестицій у 2030 році

Сектор «чистої» енергетики та енергоефективності може залучити до 70 млрд євро інвестицій у 2030 році. Про це повідомив т.в.о. Голови Держенергоефективності Костянтин Гура під час виступу на відкритті XVIII Міжнародного енергетичного бізнес-форуму «5Е».

У Мінрегіоні відбулась робоча зустріч щодо реформування державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду

Учасники робочої зустрічі обговорили прийняті 13.03.2020 р. постанови №218 та №219 щодо ліквідації ДАБІ та створення ДССМ та ДІМ, можливість відновлення постанови Кабінету Міністрів №553 «Про затвердження Порядку здійснення державного архітектурно-будівельного контролю», кадрові питання та питання діяльності ДАБІ у перехідний період, роль цифровізації в реформі, а також окреслили наступні кроки впровадження реформи.

Держекоінспекція фіксуватиме екологічні порушення за допомогою аерокосмічної зйомки

Державна екологічна інспекція буде відслідковувати незаконні вирубки лісу, розробки кар’єрів, а також фіксувати транспорт порушників за допомогою аерокосмічної зйомки. 

Україна і Казахстан співпрацюватимуть для запровадження цифрових дозволів, - Владислав Криклій

Сьогодні, 12 листопада, у місті Нур-Султан Міністерство інфраструктури України в особі Міністра Владислава Криклія та Міністерство індустрії та інфраструктурного розвитку Республіки Казахстан в особі Віце-міністра Беріка Камалієва підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю у сфері створення інноваційних технологій та інформаційних систем щодо порядку обміну дозволами на здійснення міжнародних вантажних автоперевезень.

Міністерство оборони України закликає громадськість долучитися до контролю за якістю харчування військовослужбовців

Заступник Міністра оборони України Ігор Халімон під час брифінгу щодо забезпечення харчування військовослужбовців Збройних Сил України закликав громадськість долучитися до контролю за якістю харчування військовослужбовців.

Оперативна інформація про поширення коронавірусної інфекції 2019-nCoV

За даними Центру громадського здоров’я, станом на 12 листопада в Україні зафіксовано 11057 нових підтверджених випадків коронавірусної хвороби COVID-19 (з них дітей - 428, медпрацівників – 564).

Мінсоцполітики про пріоритетні форми влаштування дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування – дитячий будинок сіменйного типу  ІНФОГРАФІКА

Докладніше можна прочитати на Урядовому порталі www.kmu.gov.ua та сторінках Кабінету Міністрів України у соціальних мережах.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування