Урядовий дайджест новин. Щоденно – актуальна й корисна інформація.

Дата: 11.11.2020 11:43
Кількість переглядів: 501

Фото без описуДмитро Кулеба назвав надання Данією 50 апаратів ШВЛ для України знаком справжньої дружби та підтримки

Міністри обговорили взаємодію двох країн у протидії пандемії COVID-19. Дмитро Кулеба висловив глибоку вдячність Уряду Данії за надання Україні 50 апаратів штучної вентиляції легень для лікування критично хворих пацієнтів. “Україна вдячна за цей знак справжньої дружби та підтримки з боку Данії”, - зазначив він.

Мінветеранів та Українська професійна кіберспортивна асоціація підписали меморандум про співпрацю

«Ми вирішили проекспериментувати з цим напрямком і спробувати його як інструмент соціалізації та повернення ветеранів до мирного життя. В подальшому ми спостерігатимемо, як ветерани сприйматимуть цей напрям, і відповідно розвиватимемо взаємодію. Наразі завдяки спільним зусиллям вже створено ветеранську команду, яка вже має певні успіхи», - зазначив заступник Міністра у справах ветеранів України Ігор Безкаравайний.

Обмеження обігу пластикових пакетів може бути включено до зобов’язань України за Угодою про Асоціацію з ЄС, - Міндовкілля

Євросоюз вітає доповнення зобов’язань України щодо обмеження обігу пластикових пакетів та одноразового пластику до Угоди про Асоціацію з ЄС. На цьому було наголошено під час 6-го засідання підкомітету ЄС-Україна з економічного та іншого секторального співробітництва.

Понад 106 тис. вступників зараховано до закладів профосвіти за регіональним та державним замовленням – результати вступної кампанії 2020

У 2020 році 106 402 вступники обрали для навчання заклади професійно-технічної освіти. З них за регіональним замовленням зараховано 95 930 осіб, а за держзамовленням, зокрема за професіями загальнодержавного значення, розпочали навчання 10 472 особи. 

Держприкордонслужба: Щодо обстановки в КПВВ на лінії розмежування

Сьогодні згідно з рішенням Командувача об’єднаних сил відновлена робота усіх КПВВ на лінії розмежування, які працюють щоденно з 8-ої до 16 години. В них перебуває достатня кількість персоналу Державної прикордонної служби України для забезпечення пропуску осіб та транспорту. Проте фактичний пропуск на більшості дорожніх коридорів заблокований проросійськими бойовиками.

Потреби ринку праці вплинуть на реформу професійно-технічної освіти, - Мінекономіки

Впровадження програми здійснюється у співпраці з центральними органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування, роботодавцями та іншими зацікавленими стейкхолдерами для того щоб, максимально достовірно визначити галузевий та кількісний запит на різних фахівців у регіонах України. Наразі програма запроваджується в 7 пілотних регіонах: Вінницькій, Полтавській, Запорізькій, Рівненській, Львівській, Миколаївській та Чернівецькій областях. 

З Фонду боротьби з COVID-19 вже використано 39 млрд грн,- Мінфін


Станом на 06 листопада 2020 року з Фонду боротьби з COVID-19 вже використано 39 млрд грн, або 59% виділених коштів.

За програмою 5-7-9 бізнесу вже профінансовано майже на 12,7 млрд грн

З початку дії програми “Доступні кредити 5-7-9%” банки-партнери видали 5 373 позик на загальну суму в 12,7 млрд гривень. З них 9,1 млрд гривень були видані в якості рефінансування попередньо отриманих кредитів, 2,4 млрд підприємці отримали на капітальні інвестиції та 1,1 млрд гривень - антикризових кредитів під 3%.

До Державного земельного кадастру внесено відомості про 22,3 млн земельних ділянок

Станом на 9 листопада 2020 року до Державного земельного кадастру внесено відомості про 22,3 млн земельних ділянок загальною площею 43,8 млн га (за останній тиждень – 38,9 тис. новосформованих земельних ділянок площею 53,3 тис. га), зокрема, 14,9 млн земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 31,9 млн га.

Ольга Стефанішина: Україна першою офіційно започатковує діалог з ЄС щодо залучення до Європейського зеленого курсу

Залучення України до формування Європейського зеленого курсу на ранніх етапах, а також участь у пов'язаних із ним міжнародних Альянсах відкриють для країни та бізнесу можливість стати важливим гравцем у новій економічній парадигмі Європейського Союзу. Водночас це дозволить Уряду донести застереження українського бізнесу до партнерів з ЄС та реагувати на труднощі нашої економіки на шляху до зеленого переходу.

МОН: Дуальна форма здобуття освіти у закладах вищої та фахової передвищої освіти очима роботодавців

Всі роботодавці погоджуються, що здобувачі мають отримувати ґрунтовні теоретичні знання та практичні навички ще під час навчання у закладі освіти. Вони також зазначають, що хотіли б мати можливість впливу на зміст освітніх програм і не лише у частині варіативної складової.

Прем’єр-міністр взяв участь у нараді щодо діяльності ДП НАЕК «Енергоатом» в осінньо-зимовий період

10 листопада Прем’єр-міністр Денис Шмигаль взяв участь у нараді під головуванням Президента України Володимира Зеленського щодо діяльності ДП НАЕК «Енергоатом» в осінньо-зимовий період.

Економія за «зеленим» тарифом склала понад 1,5 млрд грн

Споживачі заощадили за три місяці понад 1,5 млрд грн завдяки зниженню «зелених» тарифів відповідно до Меморандуму про взаєморозуміння та Закону 810-IX, що його імплементує.

Кількість оплачуваних Фондом соціального страхування лікарняних зросла на 48,9% за один місяць

За оперативними даними у жовтні поточного року кількість лікарняних листків у порівнянні з вереснем збільшилась на 48,9%, на 35,4% зросла кількість днів непрацездатності, сума витрат зросла на 38,7% або на 334,7 млн грн.

Дмитро Кулеба назвав два пріоритети культурної дипломатії для просування м’якої сили України у світі

10 листопада розпочав роботу перший Міжнародний форум культурної дипломатії, організований Українським інститутом у співпраці з Міністерством закордонних справ України.

В електронній системі охорони здоров’я створено вже понад 14 тисяч медвисновків про народження немовлят

З жовтня НСЗУ разом з Міністерством охорони здоров’я та Міністерством цифрової трансформації запустили оновлений сервіс єМалятко. Сервіс дозволяє лише за однією заявою отримати близько десяти послуг від різних органів влади. Замовити ці послуги можна не відвідуючи установ.

Обліковано 1 458 050 внутрішньо переміщених осіб

134 перевізники працюватимуть на 109 міжобласних автобусних маршрутах по всій Україні, - Владислав Криклій

Міністерство інфраструктури оголосило результати конкурсу з перевезення пасажирів на міжобласних автобусних маршрутах, який відбувся 23 вересня цього року. Згідно з ними, 134 перевізники отримали право працювати на 109 маршрутах по всій території України. 

Олександр Кава: Уряд створив можливості для придбання нового громадського транспорту містами України. Перші 2 міста вже отримали нові тролейбуси

рамках проекту «Міський громадський транспорт України», який реалізовується з використанням кредитних коштів Європейського інвестиційного банку, міста України мають можливість оновити та розширити свій парк громадського транспорту, розвинути мережу маршрутів та провести ремонтні роботи в депо.

Новий адмінустрій Дніпропетровщини відобразили на інтерактивній мапі

В Україні створили інтерактивну мапу та електронний атлас, у яких вперше відобразили новий адміністративно-територіальний устрій держави. Дніпропетровщину презентують 7 районів та 86 об’єднаних громад. 

МКІП затвердило перелік книг для поповнення бібліотечних фондів

Міністерство культури та інформаційної політики наказом від 6 листопада №2271 затвердило перелік книг, які будуть придбані для поповнення бібліотечних фондів у 2020 році. З переліком найменувань можна ознайомитись за посиланням.

Держприкордонслужба щодо відновлення роботи КПВВ на лінії розмежування

Сьогодні з 8:00 згідно з рішенням Командувача об’єднаних сил відновлено роботу усіх КПВВ на лінії розмежування. У них перебуває достатня кількість персоналу Державної прикордонної служби України для забезпечення пропуску осіб та транспорту. Проте фактичний пропуск наразі здійснюється лише на Луганщині.

Підсумки тижня за результатами програми «Доступні кредити 5-7-9%»: 259 кредитних угод на 519 мільйонів гривень

Від моменту старту Програми «Доступні кредити 5-7-9%» уповноважені банки вже видали 5373 позики на загальну суму в 12,690 мільярда гривень. З них 9,120 мільярда гривень були видані в якості рефінансування попередньо отриманих позик, 2,444 мільярда підприємці отримали на капітальні інвестиції та 1,125 мільярда гривень в якості антикризових кредитів під 3%.

Олег Уруський ознайомився з роботою оборонних підприємств Житомирщини та Хмельниччини

Під час візитів на оборонні підприємства Віце-прем’єр-міністр ознайомився із виробничими потужностями, ходом виробничого процесу, існуючими технологічними можливостями та поточним станом роботи. 

Європейські колеги відзначили прогрес України у сфері захисту довкілля та кліматичній політиці

У рамках засідання європейські колеги позитивно відзначили прогрес України щодо імплементації Угоди про Асоціацію в частині питань охорони навколишнього природнього середовища та кліматичної політики.

Що робить ліс надзвичайно цінним та живим?

«Ліс, який на перший погляд виглядає «захаращеним», в рази цінніший за ідеально прибраний, бо має у своєму складі мертву деревину», - Роман Абрамовський.

Із результатами дослідження Європейської агенції довкілля можна ознайомитись за посиланням https://cutt.ly/bgZKx6p

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування