Відбулось засідання робочої групи з координації дій органів виконавчої влади в районі щодо забезпечення податкових та інших надходжень до державного бюджету

Дата: 16.09.2020 15:03
Кількість переглядів: 1014

Фото без опису16 вересня 2020 року під керівництвом голови Яготинської районної державної адміністрації О. Кудрявського відбулось засідання робочої групи з координації дій органів виконавчої влади в районі щодо забезпечення податкових та інших надходжень до державного бюджету.

В засіданні взяли участь перший заступник голови адміністрації О. Васільєв, головний державний ревізор-інспектор Бориспільського управління ГУ ДПС у Київській області В. Ісмагілова, директор Яготинської районної філії Київського обласного центру зайнятості О. Рибак, начальник управління Державної казначейської служби України в Яготинському районі Київської області М. Шаврицький, начальник Яготинського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Київській області С. Сокол, заступник начальника Яготинського районного відділу державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Київській області Л. Перетятько,  начальник відділу доходів управління фінансів адміністрації В.П.Бенюх, завідувач сектору юридичного забезпечення та роботи із зверненнями громадян Д. Загурський, начальник відділу будівництва, містобудування, архітектури, енергетики, житлово-комунального господарства, економічного та агропромислового розвитку Г.Колозіна,  боржники.

Учасниками зібрання обговорено стан сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (ЄСВ) для забезпечення своєчасного фінансування виплати пенсій, обговорено механізм спільних дій щодо погашення заборгованості зі сплати ЄСВ по Яготинському району, опрацьовано списки боржників зі сплати єдиного соціального внеску по Яготинському району, заслухано боржників

  Як доповіла, головний державний ревізор-інспектор Бориспільського управління ГУ ДПС у Київській області В. Ісмагілова, станом на 01.09.2020 по  Яготинському району заборгованість становить 19631,4 тис.грн., в тому числі до державного бюджету – 15246,0 тис. грн.. та до місцевого бюджету – 4385,5 тис. грн..

У порівнянні з 01.01.2020 борг збільшився на 2937,1 тис.грн. в т.ч. до державного бюджету – 2220,3 тис. грн.. та до місцевого бюджету – 716,8 тис. грн..

Заборгованість по Єдиному соціальному внеску станом на 01.09.2020 становить – 9036,1 тис.грн. по 521 боржнику, в тому числі по юридичних особах 1594,6 тис. грн. по 20 боржниках та по фізичних особах - 7440,5 тис.грн. по 501 боржнику.

У порівняння з 01.01.2020 борг збільшився на 146,8 тис. грн.., по юридичних особах ( на 1 боржника) на суму – 45,4 тис. грн.. та фізичних особах – підприємцях  борг збільшився на суму – 100,4 тис. грн. (на 43 боржника).

Відповідно до Акту звірки передано вимог до Державної виконавчої служби на суму 9174,5 тис. грн., в тому числі в 2020 році – 2625,2 тис. грн.. Сплачено через органи Державної виконавчої служби 1023,4 тис. грн..

По фізичних особах борг списано відповідно до Закону України від 13.05.2020 № 592-IX « Про внесення змін до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо усунення дискримінації за колом платників» на суму 341, тис. грн.

В рамках засідання робочої групи з координації дій органів виконавчої влади в районі щодо забезпечення податкових та інших надходжень до державного бюджету, суб’єктам підприємницької діяльності   рекомендовано здійснювати звірки з державною фіскальною службою на предмет сплати ЄСВ (простіше працювати з модернізованим електронним сервісом «Електроний кабінеті платника»), сплачувати вчасно платежі, а при необхідності скасувати свою підприємницьку діяльність.

Відповідно до Закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» єдиний внесок сплачується платниками не пізніше 20 числа місяця, що настає за базовим звітним періодом, незалежно від виплати заробітної плати та незалежно від фінансового стану платника. У разі несвоєчасної або не в повному обсязі сплати єдиного внеску до платника застосовуються фінансові санкції.

Підвівши підсумки засідання голова райдержадміністрації О.Кудрявський зазначив, що саме своєчасна сплата єдиного соціального внеску гарантує громадянам право на соціальний захист, тому вкрай важливо вжити всі можливі заходи для погашення зазначеної заборгованості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування