Райківщина буде з водою

Дата: 15.09.2020 10:55
Кількість переглядів: 1609

Фото без описуЗ перших кроків людина не могла обійтись без води, бо вода – необхідна умова життя. На всіх етапах свого розвитку людство пізнавало суть однієї з найнезвичайніших речовин на світі – води – і усвідомлювало головну істину: вода є всюди і без неї не може обійтися ніщо живе. Але не всі знають, що одним з найдефіцитніших природних ресурсів в наш час є вода. Придатної для споживання води стає все менше і менше, а якість її погіршується.Саме з такою проблемою стикнулися жителі Райківщинської сільської ради.

Протягом певного часу жителі сіл Райківщина, Рокитне та Розумівка спостерігали за тим як в річці Іржавець падав рівень води, яка проходить вздовж сіл та цього року ситуація ще більш загострилась, в колодязях місцевих жителів рівень води взагалі знизився до критичних показників.

Дана ситуація вкрай стурбувала жителів Райківщинської сільської ради і вони звернулися до районного керівництва з проханням посприяти у відновлені гідротехнічної споруди – шлюзу.

За словами місцевих жителів, саме зникнення поверхневих джерел та пошкодження гідротехнічної споруди стало причиною, зменшення рівня води в річці, адже вся вода пішла в напрямку м.Яготин. Через безсніжну зиму і відсутність дощів в Україні цьогоріч спостерігається найнижчий за 100 років рівень води в річках, не винятком став і Яготинський район, де рівень води теж упав.

10 вересня, свідомі громадяни села зібралися біля шлюзу аби разом його відновити, в свою чергу за сприяння Яготинської районної державної адміністрації було забезпечено підвіз бетону.

Працювали гуртом та із завзяттям від молодого до старого. Напередодні встановили металоконструкції для бетонування, сьогодні ж взялися до укріплення бетоном.

Маємо надію, що ці маленькі кроки зможуть відновити наповнюваність криниць та самої річки, а жителі села зможуть користуватись таким буденним благом, як вода.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування