Голова адміністрації В.С.Шмигановський провів нараду з питань впровадження медичної реформи в Яготинському районі

Дата: 10.10.2018 16:58
Кількість переглядів: 813

Голова адміністрації В.С. Шмигановський провів нараду щодо впровадження медичної реформи в Яготинському районі. В нараді взяли участь головний лікар Комунального некомерційного підприємства «Яготинський центр первинної медико-санітарної допомоги» І.І. Сахно, голова комісії з реорганізації Яготинської центральної районної лікарні В.С. Нескорожений.

За словами головного лікаря  КНП «Яготинський ЦПМСД» І.І.Сахна в Яготинському районі проводиться активна робота по реформуванню медичної галузі та покращення надання медичної допомоги населенню.

Особлива увага в районі звертається на роботу первинної ланки, працівники якої першими надають медичну допомогу населенню. 

В Київській області 60 закладів ЦПМСД заключили 918 869 декларації, що в середньому на заклад складає 15 314 декларацій. Станом на 09.10.2018р. в районі заключено 25 169 декларацій. Відсоток укладених декларацій (договорів) від постійного населення територій складає 77,24 %.

Не менш важливим є питання по виконанню Урядової програми  «Доступні ліки», згідно якої хворі на серцево-судинні захворювання, цукровий діабет II типу та бронхіальну астму можуть отримати ліки на пільговій основі. В Яготинському районі 9 аптечних закладів приймають участь в даній програмі. Функціонує 38 пунктів відпуску ліків. Даний показник один з найкращих в області. Сума виділених коштів на 2018 рік складає 1 208, 2 тис. грн. Затверджений ліміт коштів на звітний місяць – 100,7 тис. грн. Заклад подав додаткову потребу в 150 000 грн. по даній програмі.

Аптечними закладами проводиться подача реєстрів згідно  яких здійснюється відшкодування, два рази на місяць – з 1 по 12 та з 13 по 30-31 число кожного місяця. З початку 2018 року профінансовано  1 007 000 грн., відсоток виконання складає 98,5 %.

Голова комісії з реорганізації Яготинської центральної районної лікарні В.С. Нескорожений, доповів про проведену роботу за минулий тиждень. Так, відповідно до плану роботи закладу проводяться роботи із заготівлі овочів, станом на 09.10.2018 загатовлено: картоплі - 10, 2 т  ( Засупоївська с/р, Райківщинська с/р, Сотниківська с/р, Жоравська с/р, Лемешівська с/р, Годунівська с/р, Червоне).

Проведено ремонт покрівлі авто гаража та проведено спилювання аварійних дерев на території Яготинської центральної лікарні. Опалювальна  система  повністю  готова до опалювального сезону. Очікуються  заяви  від  тепло генеруючих  компаній.

Голова адміністрації акцентував увагу учасників зібрання на підготовці до опалювального сезону всіх закладів охорони здоров’я в Яготинському районі, а також наголосив на відповідальності керівників установ за підготовку та проходження опалювального сезону в закладах: - «Саме Ви, як керівники закладів охорони здоров’я, несете повну відповідальність за дотримання температурного режиму у приміщеннях. Кожен громадянин котрий звернувся в заклади охорони здоров’я, повинен отримати належну допомогу лікаря в комфортних умовах».

Також очільник району, акцентував увагу на забезпечені закладів охорони здоров’я снігоочисною технікою та посипковими матеріалами  для ліквідації наслідків негоди ( снігопадів). – «Вже сьогодні ви маєте подумати,  про підготовку до зими, а саме про розчистку територій закладів охорони здоров’я від снігу. А тому, прошу забезпечити підготовку снігоочисної техніки та запасів піщано-соляної суміші».

Наостанок Василь Степанович,  надав присутнім доручення та рекомендації і зауважив, що питання якісного та оперативного надання медичної допомоги населенню району тримаються на постійному контролі.

«Лікарня – це заклад, до якого звертаються за отриманням кваліфікованої медичної допомоги, а не заклад для збагачення лікарів, а тому наголошую на проведенні роз’яснювальної роботи серед медичного персоналу, щодо вірності клятві Гіпократа».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування