Семінар – нарада за участю представників Міністерства соціальної політики України

Дата: 22.11.2018 16:56
Кількість переглядів: 609

Фото без описуЗ метою формування якісно нової системи забезпечення та захисту прав дітей на рівні кожної громади із запровадженням дієвого механізму взаємодії служб у справах дітей та сім’ї та центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді у напрямі дотримання найкращих інтересів дітей  відбулася семінар-нарада для начальників служб у справах дітей та сім’ї райдержадміністрацій та міськвиконкомів (міст обласного значення), директорів центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та представників об’єднаних територіальних громад області, за участю представників Міністерства соціальної політики України , а також Колегія служби у справах дітей та сім’ї Київської облдержадміністрації.

Яготинський район представляли Лідія Андрієш директор Яготинського районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді та Марина Балим начальник служби у справах дітей та сім’ї Яготинської районної державної адміністрації

Відкрила нараду начальник служби у справах дітей та сім’ї облдержадміністрації Наталія Онопрієнко-Капустіна, яка наголосила на важливості своєчасного розуміння та використання в роботі внесених змін в чинне законодавство та використання їх на практиці при роботі з дітьми та сім’ями.

Окрім того, Наталія Василівна нагородила почесними грамотами деяких працівників обласної, районних і міських служб з нагоди відзначення Дня працівника соціальної сфери.

Начальник відділу сімейних форм виховання та роботи з багатодітними сім’ями Департаменту забезпечення прав дітей та оздоровлення Мінсоцполітики Інна Вікторівна Гончарук висвітила питання щодо роз’яснення деяких постанов КМУ та внесених до них змін, пов’язаних із забезпеченням захисту конституційних прав дітей. А саме Постанови КМУ від 24.09.2018 №866 «Питання діяльності органів опіки та піклування, пов’язаної із  захистом прав дитини», зокрема, щодо виїзду дітей за кордон з одним з батьків та Постанови КМУ № 800 від 03.10.2018 «Деякі питання соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, у тому числі таких, що можуть загрожувати їх життю та здоров'ю», зокрема питання надання статусу дитині, яка постраждала внаслідок воєнних дій чи збройних конфліктів.

Під час зустрічі були обговоренні питання щодо інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини та реалізація проекту по працевлаштуванню жінок ромської національності в Київській області (доповідач – представник МБО «Чіріклі» Ангеліна Жуковська), взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, діяльності мобільних бригад, які працюють із потерпілими від домашнього насильства та вивчення питання створення притулів для постраждалих від домашнього насильства (доповідач - ООН-регіональний спеціаліст Любов Онопрієнко).

Після закінчення загальної частини семінару в.о. директора Київського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Людмила Калгіна провела нараду з директорами міських та районних центрів соціальних служб.

В ході наради директор Києво-Святошинського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Мельниченко Оксана висвітила питання щодо створення і функціонування в Київській області мобільних бригад соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або за ознакою статі.

Провідний фахівець соціальної роботи КОЦСССДМ Леся Кучинська доповіла про завдання, які стоять перед центрами соціальних служб в умовах деінституціалізації: мета, завдання, розвиток системи надання соціальних послуг для дітей та сімей з дітьми. Було обговорено низку питань щодо поліпшення роботи з кандидатами щодо добору форми сімейного виховання дітей та інші.

Під час зустрічі, з нагоди Дня працівника соціальної сфери, Людмила Калгіна вручила працівникам центрів соціальних служб Почесні грамоти Київської обласної ради та Грамоти Київського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Грамотою Київського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді була відзначена Оксана Твердохліб, фахівець із соціальної роботи Яготинського районного  центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

В ході Колегії служби у справах дітей та сім’ї Київської облдержадміністрації працівниками обласної служби були розглянуті досягнення та проблемні питання щодо напрямів діяльності служб у справах дітей та сім’ї районів та міст області.
Задля створення та належного функціонування в ОТГ області служб у справах дітей та сім’ї заступником начальника служби у справах дітей та сім’ї облдержадміністрації Петром Ткачем була проведена нарада з представниками об’єднаних територіальних громад.
Окрім того, головний спеціаліст Служби Юлія Суворова презентувала учасникам наради обласний проект «Київська обласна дитяча школа безпеки «KidSafe», який реалізується у центрах соціально-психологічної реабілітації дітей Київської області разом із структурними підрозділами Київської обласної державної адміністрації.

Яготинський  районний  ЦСССДМ

Служба у справах дітей та сім’ї

Яготинської райдержадміністрації

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування