"ПОКИ ПАМ'ЯТАЄМО – ВИ ЖИВІ": У ПРИМІЩЕННІ ЯГОТИНСЬКОЇ РАЙДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЇ ВІДКРИЛИ МЕМОРІАЛЬНУ СТРІЧКУ ЗАГИБЛИМ ВОЇНАМ АТО

Дата: 21.11.2018 16:56
Кількість переглядів: 731

Мамочко, вибач за чорну хустину,

За те, що віднині будеш сама.

Тебе я любив і люблю Україну,

Вона, як і ти, була в мене одна.

 

Сьогодні в приміщенні Яготинської районної державної адміністрації відбулись урочисті заходи з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи та відкриття меморіальної стрічки загиблим воїнам АТО.

Коли ворог прийшов на схід нашої країни, справжні патріоти стали на захист своєї Батьківщини, своїх рідних. Але, на жаль, багато з них поклали на жертовний вівтар війни своє життя. Пам’ять про тих, хто вже ніколи не переступить поріг рідної домівки, житиме вічно. Їхні жертви не були марними. Своїм життям і геройською смертю вони засвідчили безмежну любов до України. Заради її щасливого майбутнього вони пожертвували найціннішим, що є в людини – власним життям.

В заходах з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи та відкриття меморіальної стрічки загиблим воїнам АТО взяли участь батьки та рідні загиблих, голова Яготинської районної державної адміністрації В.С.Шмигановський, міський голова Н.М.Дзюба, керівники територіальних відомств та структурних підрозділів адміністрації, воїни АТО, представники громадських організацій та громадськість.

У своєму виступі голова райдержадміністрації  В.С.Шмигановський зазначив, що немає більшої цінності, ніж жити на вільній українській землі, із честю та гідністю називати себе українцями, пишатися своєю країною, своїми героями. Ми будемо завжди пам’ятати і шанувати наших земляків як справжніх героїв, як приклад мужності і героїзму. Завдяки таким патріотам ми не чуємо пострілів, але в зоні АТО майже щоденно гинуть кращі сини України. Ми переможемо, адже об’єднані спільним прагненням жити у незалежній, вільній країні нагадуючи нам, що триває війна.

На завершення, Василь Степанович висловив щиру вдячність родинам загиблих воїнів за справжніх Героїв нашого часу.

Під час урочистого мітингу за сприяння, громадську позицію, підтримку та постійну неоціненну допомогу воїнам - учасникам операції Об’єднаних сил, за активну участь у перемозі, за щиру віру в українського солдата, голова Яготинської районної державної адміністрації В.С.Шмигановський та секретар ГО «Допомога воїнам та ветеранам АТО» В.М.Овсієнко вручили від імені особового складу та командира 25-го окремого мотопіхотного батальйону «Київська Русь» подяку колективу Яготинський механічний завод ТОВ «Фірма технологія, механіка, автоматизація», подяку та медаль «За вірність національній ідеї» О.В.Кухару та В.М.Кухару.

Від імені Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета голова Яготинської райдержадміністрації В.С.Шмигановський та секретар ГО «Допомога воїнам та ветеранам АТО» В.М.Овсієнко вручили медалі «За жертовність і любов до України»: В.О.Гресю, Б.А.Федині, А.Ю.Черку, а також батькам Героїв АТО Є.М.Трушина та Ю.О.Ляпіна- посмертно.

Право відкрити меморіальну стрічну «Вони захищали Україну», на якій зображені Герої Яготинщини – О.О.Домашенко, Ю.О.Ляпін, В.В.Ткаченко, Є.М.Трушин, О.В.Харитонкін, надано учасникам бойових дій В.Г.Лазоренку та Д.В. Чернусі.

Право покласти квіти до стели Героям Небесної Сотні на Алеї Слави було надано учасникам антитерористичної операції на Сході України В.М.Міненку та О.В.Головченку.

Хвилиною мовчання вшанували пам’ять героїв, які ціною власного життя пробудили у свого народу почуття патріотизму та гідності, які загинули у зоні АТО за свободу і територіальну цілісність України.

Вони обіцяли повернутися, але не піти не могли, адже були справжніми патріотами. Пам’ять про них – це наш біль і наша гордість за те, що мали честь жити з ними в одній країні. До останнього подиху вони залишилися вірними кожному слову Військової присяги. На прикладі їхніх героїчних вчинків будуть виховуватися багато поколінь українців – відважних, гордих, сміливих, вільних і щасливих мешканців незалежної країни, заради квітучого майбутнього якої патріоти віддали своє життя…

Герої не вмирають, вони живуть у наших серцях!

 

Вони по-різному проходили свій шлях.
Хтось був вже батьком, хтось плекав родину.
Лише війна міцний залізний цвях,
Так несподівано забила в домовину.

А скільки було в кожного ідей?
Зробити хату, виростити сина.
Щодня втрачаєм мужніх ми людей.
І у скорботі плаче Україна.

Страшенно важко, що настав той час,
Коли мою країну роздирають.
Та ми, Герої, не забудем, Вас
Тому, що в нас ГЕРОЇ  НЕ ВМИРАЮТЬ

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування