Загубили номерний знак? Пояснимо, що робити, куди звертатись і скільки коштуватиме отримати новий державний знак для Вашого автомобіля

Дата: 13.12.2018 16:56
Кількість переглядів: 427

Втрата державних номерів автомобіля досить поширене явище - щодня водії позбуваються кількох сотень номерів. Через неякісні рамки для номерних знаків вони губляться в калюжах і сніжних заметах, відлітають на швидкості, а ще – їх викрадають з метою наживи. Автовласники і водії не одразу навіть помічають втрату номерів, адже зазвичай на автівках один з двох знаків залишається. Якщо подібне трапилось і з Вами, необхідно звернутись до найближчого територіального сервісного центру МВС для перереєстрації автомобіля і одержання нових номерів.

На території Київської області це можна зробити у дев’яти територіальних сервісних центрах - у Баришівці, Білій Церкві, Броварах, Бучі, Василькові, Вишгороді, в Софіївській Борщагівці Києво-Святоршинського району, в Гайшині Переяслав-Хмельницького району і у Винарівці Ставищенського району.

У разі втрати державного номерного знаку за зверненням власників авто адміністратори сервісного центру МВС проводять перереєстрацію транспортного засобу. Із собою необхідно мати паспорт, копію ідентифікаційного коду та свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу. Якщо номери були загублені, потрібно буде написати пояснення обставин втрати. Якщо ж номерні знаки були викрадені – довідку, видану у відділенні Національної поліції. Якщо власником транспортного засобу є юридична особа, обов’язково надається акт службового розслідування.

Пам'ятайте, що експлуатувати ТЗ без номерних знаків (навіть, якщо втратили тільки один з них) заборонено. Якщо ж дорогою вас зупинить представник патрульної поліції, повідомте йому, що їдете на перереєстрацію транспортного засобу в сервісний центр МВС.

Обов’язковою умовою здійснення перереєстрації є наявність самого автомобіля, оскільки ця послуга передбачає огляд транспортного засобу фахівцем Експертної служби. По завершенню всієї процедури адміністратор сервісного центру видає нові номерні знаки і нове свідоцтво про реєстрацію автомобіля.

Вартість послуги перереєстрації з видачею нового номерного знака:
• для транспортних засобів усіх категорій вітчизняного виробництва та країн СНД або окремих агрегатів (з видачею номерного знака) –525,47 грн.;
• для транспортних засобів усіх категорій іноземного виробництва або окремих агрегатів (із видачею номерного знака) —562,99 грн.;
• для мототранспорту, причепів вітчизняного виробництва та країн СНД (із видачею номерного знака)- 420,31 грн.;
• для мототранспорту, причепів іноземного виробництва (із видачею номерного знака)- 457,83 грн.;
• для мопедів або окремих їх агрегатів становить (із видачею номерного знака) –302,63 грн.

Зауважимо: якщо ви знайшли втрачені номерні знаки або вам їх повернули після викрадення після видачі нових, старі вважаються недійсними. Тому їх необхідно передати в сервісні центри МВС.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування