Оперативна нарада при голові адміністрації В.С.Шмигановському

Дата: 08.10.2018 16:55
Кількість переглядів: 1112

Фото без описуПід керівництвом голови Яготинської районної державної адміністрації В.С.Шмигановського відбулась розширена нарада за участі голови виконавчого комітету Яготинської міської ради Н.М.Дзюби, керівників територіальних відомств та структурних підрозділів адміністрації.

 

В рамках наради присутні розглянули ряд актуальних питань, що стосувалися готовності до початку опалювального сезону об’єктів енергетичного комплексу та закладів соціально-культурного призначення, проаналізували підсумки роботи промислових підприємств району за січень-вересень 2018 року, заслухали звіт про проведену роботу за 9 місяців Яготинським районним сектором управління Державної міграційної служби у Київській області та роботу комісії  з легалізації виплат заробітної плати та зайнятість населення в Яготинському районі.

Розпорядженням голови Яготинської райдержадміністрації від 31.05.2018 № 203 «Про підготовку господарського комплексу та об’єктів соціально- культурного призначення Яготинського району до роботи в осінньо – зимовий  період 2018-2019 року» затверджено план заходів з питань підготовки господарського комплексу та об’єктів соціально – культурного призначення  Яготинського району до роботи в осінньо - зимовий період 2018-2019 років, утворено робочу групу з питань підготовки господарського комплексу та об’єктів соціально – культурного призначення Яготинського району до роботи в осінньо – зимовий період.

Відповідно до листа Департаменту регіонального розвитку та житлово – комунального господарства Київської облдержадміністрації, в разі зниження температури повітря у приміщеннях дошкільних, шкільних, інших навчальних закладів, закладів охорони здоров’я та соціального захисту нижче +16 градусів, рішення про початок опалювального сезону прийматиметься за заявами керівників вказаних закладів. В разі якщо протягом 3-х діб середньодобова температура зовнішнього повітря буде нижчою +8 градусів тепла, опалювальний період у населених пунктах буде розпочатий невідкладно.

За інформацією Яготинської міської ради станом на 28.09.2018 р. житловий фонд  громадської власності м. Яготина готовий до опалювального сезону  на 95 %, тобто з 74 будинків до опалення готові 70. Щодо заповнення систем теплопостачання, роботи виконані на 86 %. Ремонт покрівель виконано в 15 житлових будинках, що становить 100 %. З запланованих 21 систем холодного водопостачання відремонтована 21 система, що дорівнює 100 %. Стовідсотково виконаний ремонт систем енергозабезпечення будинків  - 7 щитових.

Згідно інформації, наданої головним лікарем Комунального некомерційого підприємства «Яготинський центр первинної медико – санітарної допомоги» Сахно І. І. заходи первинної медико-санітарної допомоги до опалювального сезону готові. Побутові  котли, які знаходятья на балансі підприємства, перевірені, документально оформлені і готові до опалювального сезону.

За інформацією керівника КПТМ «Яготинтепломережа» котельні, які обслуговує підприємство, до опалювального сезону готові. В ході підготовки були виконані роботи на загальну суму  415, 00 тис. грн. Готовність теплотрас до опалювального сезону становить 95 %. Для закінчення робіт по підготовці теплотрас проводяться гідро випробування теплових мереж.

         На балансі відділу освіти адміністрації перебуває 24 котельні, з них 10 – газові, 14 працюють на альтернативному паливі. Для підготовки до опалювального сезону були зроблені наступні роботи:

- в рамках підготовки газових котелень (7 – опалюють НВК, 3 – ДНЗ) проведена повірка вузлів обліку газу (68 тис.грн.), прочистка димоходів та систем спрацювання сигналізації (12 тис. грн..), підготовка машиністів – кочегарів (32 тис.грн.), заміри опору ізоляції (10 тис.грн.), відремонтовано модемний зв»язок котельні Богданівського НВК (8 тис. грн.),проведено ремонт котлів Лозовоярівського НВК (10 тис. грн..);

- витрати на обслуговування газопроводів та ГРП, ШРП склали 34 тис. грн. (бюджет).

- для твердопаливних котелень Богданівського НВК,  Сулимівського НВК, Гензерівського ДНЗ придбано 30 т вугілля, 350 м.куб. дров на загальну суму 170 тис. грн..

- в 5 навчальних закладах, що опалюються КПТМ «Яготинтепломережа», встановлено теплові лічильники на суму 122 тис. грн. бюджетних коштів;

- виконано роботи по проектуванню установки твердопаливного котла для Яготинського районного інклюзивно – ресурсного центру (180 тис.грн.).

Голова райдержадміністрації, звертаючись до керівників, наголосив: «Всі, повинні провести перевірку готовності опалювальної системи до зими. Не треба чекати офіційного початку опалювального сезону, щоб тоді, коли температура повітря суттєво знизиться, в аварійному режимі усувати пориви чи поломки. Це дозволить покращити температурний режим, зокрема у дитячих садках, школах та медичних закладах, адже неприпустимо, щоб діти та хворі мерзли».

Як доповів начальник Яготинського районного відділу управління Державної міграційної служби України в Київській області В.М.Тимченко, за  9 місяців 2018 року відділом проведено наступну роботу, саме надано адміністративних послуг:

З оформлення паспорта громадянина України у вигляді ІД-картки - 769 (2017 – 758) громадянам;

особам які досяглі 14-ти річного віку – 412;

особам які змінили прізвище, ім’я по батькові – 243;

особам які набули громадянства – 2;

особам які втратили паспорт – 112;

З оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон - 1871 (2017 – 1266) громадянам;

Відділення забезпечено 2(двома) робочими станціями для оформлення та видачі документів, що підтверджують громадянство України, посвідчують особу чи її спеціальний статус та планується облаштування ще одного робочого місця.

Вклеєно фотографій до паспорта громадянина України при досягненні 25-ти 45-ти річного віку 510 (2017 – 658 ) громадянам;

За надані адміністративні послуги отримано коштів на суму 735.700гр. із них до місцевого бюджету перераховано 515.000гр.

Виконувач обов’язків начальника управління соціального захисту населення адміністрації Н.В.Коверник доповіла про легалізацію виплати заробітної плати та зайнятості населення у вересені 2018 року. Так протягом вересня членами робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення проведено 3 рейдових обстеження стану укладення трудових відносин та обстежено 72 суб’єкти господарювання.

Під час проведення рейдових обстежень встановлено, що 36 суб’єктів господарювання не використовують найману працю, з них 3 особи пройшли реєстрацію припинення підприємницької діяльності, але продовжують працювати. 28 суб’єктів господарювання працює в законному руслі з оформленням трудових відносин відповідно до вимог чинного законодавства. 8 суб’єктів господарювання використовують найману працю без належного оформлення.

5 жовтня  поточного року проведено засідання районної робочої групи з питань легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. Основними питаннями, які розглядалися на засіданні, були використання найманої праці без належного оформлення та виплата заробітної плати на рівні нижчому ніж законодавчо встановлений розмір мінімальної заробітної плати.

На засідання запрошувалися фізичні особи – підприємці, при обстеженні яких встановлено факти не оформлення трудових відносин з найманими працівниками та суб’єкти господарювання, які за даними Переяслав – Хмельницького об’єднаного управління ПФУ Київської області не дотримуються законодавчо встановленого розміру мінімальної заробітної плати.

Особливу уваги голова адміністрації В.С.Шмигановський надав питанню, котре турбує значну частину жителів міста Яготин, а саме капітальний ремонт пішохідного мосту з мікрорайону «Цинс» через залізничні колії до Яготинської НВК «СШ – ЗОШ I-III ст.» № 2. З березня 2018 року даний об’єкт переданий на баланс Яготинської міської ради, яка виділила 2,2 млн.грн на його капітальний ремонт. Вказані кошти в подальшому без узгодження сесії Яготинської міської ради начальником КП "Комунальник"  самовільно направлялися на інші роботи, що в подальшому набрало резонансного розголосу в соціальних мережах серед жителів району та міста Яготина, що являється дискредитацією виконавчої влади. Зі слів, міського голови Н.М.Дзюби, в липні поточного року було замовлено проектно-кошторисну документацію на вказаний об’єкт, на разі ведуться переговори з проектною фірмою на розподіл запланованих робіт на декілька етапів, а тому в поточному році планується лише проведення  ремонту східців мосту.

В свою чергу очільник району В.С.Шмигановський звернувся до заступника начальника Яготинського відділення Переяслав-Хмельницького відділу поліції Головного управління Національної поліції у Київській області М.Мельника провести перевірку використання вказаної суми коштів та прийняти рішення згідно КПК України відносно посадових осіб здійснивших шахрайські дії з коштами міського бюджету.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування