На Яготинщині відзначили День вишиванки

Дата: 16.05.2019 16:51
Кількість переглядів: 772

День вишиванки – свято національної єдності українців, покликане зберегти споконвічні народні традиції та об’єднати українців. Основною метою відзначення цього свята є збереження українських цінностей та їх популяризація серед молоді та дорослого населення міст і сіл нашої держави.

Вишита сорочка є оберегом, символом краси і молодості. Цей символ «проголошує» в серцях кожного з нас любов до Батьківщини, українських традицій та української історії.

З нагоди цього величного свята на Центральній площі міста зібралися керівники виконавчої влади та місцевого самоврядування району, учнівська молодь, громадськість, представники громадських організацій.

В рамках заходу відбувся парад вишиванок – різноманітні, вишукані та неповторні орнаменти на сорочках радували око. А захопливі виступи із задушевними піснями і запальними танцями учнів шкіл та маленьких вихованців дитячих установ районного центру подарували присутнім багато приємних емоцій та позитиву.

Різнобарв’ям українських вишиванок розпочали сьогодні свій робочий день працівники Яготинської районної державної адміністрації разом з головою району В.С.Шмигановським підтримали національну єдність нації. Вже стало доброю традицією, щороку у третій четвер травня відзначати День української вишиванки.  На вишиваних сорочках і сукнях  – мереживо, квіти, орнаменти, стрічки… В українській вишиванці закодовано багато символів сили, добробуту, краси і оберегів, і тому зовсім не дивно, чому на обличчях працівників, вбраних у вишиванку, майоріли щирі посмішки, а настрій був піднесений і натхненний.

Відзначаючи це свято, ми вкотре стверджуємо, що символ нації – вишиванка – завжди була, є і буде необхідним оберегом міцності української держави.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування