Заходи до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

Дата: 17.12.2018 16:47
Кількість переглядів: 1062

Фото без описуПроблема епідемії ВІЛ/СНІДу продовжує залишатись актуальною через низьку відповідальність та непоінформованість громадян. Щороку, на початку  грудня в Україні відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Тому, маючи на меті попередити поширення ВІЛ – інфекції серед населення району, Яготинським районним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведено низку профілактичних заходів.

Було проведено вуличну акцію «Обирай життя без СНІДу». Під час заходу пересічним громадянам надавалась інформація щодо першочергових заходів з попередження інфікування. Кожен учасник був поінформований про необхідність тестування на ВІЛ, що безкоштовно та анонімно можна пройти в кабінеті «Довіра», також розповсюджено інформаційні буклети. 

У Яготинському інституті та коледжі МАУП було  проведено  працівниками центру тематичну бесіду  зі студентами першого курсу ''Віл-інфекція, міфи та факти''. В ході зустрічі особливу увагу звернули на шляхи передачі Віл інфекції, ситуації, яка склалась в державі, районі, місті щодо поширення інфекції, профілактики хвороби та кримінальну відповідальність за навмисне зараження нею, а  також на стигматизацію та упереджене відношення до хворих на Віл інфекцію та СНІД.  

Своєчасне попередження, звернення до лікаря, безпечна та свідома поведінка – найкращий шлях уберегтися від небажаних наслідків. Саме це має розуміти кожен громадянин України. Тому, проведення інформаційно-просвітницької роботи серед мешканців  району – є запорукою попередження та боротьби з захворюванням, спричиненим вірусом імунодефіциту людини.

Яготинський районний центр соціальних

служб для сім’ї, дітей та молоді



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування