Головне управління ДФС у Київській області інформує

Дата: 03.04.2019 16:47
Кількість переглядів: 476

Фото без описуПрацівниками Київської митниці ДФС тимчасово вилучено 39 тонн посівних соєвих бобів канадського походження загальною вартістю біля 2 млн. грн.

Працівниками Управління протидії митним правопорушенням та міжнародної взаємодії Київської митниці ДФС встановлено факт переміщення товару з порушенням митних правил – на підставі документів, що містили неправдиві відомості щодо вартості товарів.

До відділу митного оформлення митного поста «Південний» Київської митниці ДФС (що знаходиться у смт. Калинівка Васильківського району), надійшов до митного контролю вантаж посівних соєвих бобів сортів «Асука», «Аріса», «Кіото» та «Ленка». Документи на вантаж були надані належним чином і не викликали підозр. Однак митники вирішили ретельніше перевірити цю зовнішньоекономічну операцію і не помилилися.

Згідно товаросупр       овідних документів, загальна вартість товару становила 56,8 тисяч доларів США. Однак під час перевірки вантажу у транспортному засобі було виявлено оригінали товаросупровідних документів (інвойси), згідно яких вартість товару відрізнялася від заявленої і становила 62,8 тисяч доларів США.

Таким чином, під час переміщення товару «Соєві боби для сівби» через митний кордон України як підставу для переміщення надано документи, що містять неправдиві відомості щодо вартості товарів.

Складено протокол про порушення митних правил за ст. 483 Митного кодексу України. Соєві боби тимчасово вилучено до винесення судом рішення у справі. Санкція статті передбачає накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості товарів та їх конфіскацію.

ГУ ДФС у Київській області

 

За перший квартал 2019 року платники Київщини збільшили перерахування до Держбюджету на 41%, - Олексій Кавилін

За повідомленням начальника ГУ ДФС у Київській області Олексія Кавиліна, за три місяці 2019 року до зведеного бюджету забезпечено 6,6 млрд. грн. У порівнянні з аналогічним періодом минулого року у приведених умовах ця сума збільшилися на 36% або 1,7 млрд. грн.

У першому кварталі до державного бюджету зібрано 3,3 мільярда гривень. Темп росту до фактичного показника січня-березня 2018 року у відповідних умовах складає 141%, що дорівнює 965 мільйонам гривень додаткових коштів.   

Традиційно у розрізі основних платежів сплата податку на додану вартість  забезпечила половину надходжень із загальної суми: 1,6 млрд. грн.

Цей показник на 42% перевищує минулорічний та у грошовому еквіваленті дорівнює 491 мільйону гривень додатково.

На 29% порівняно з аналогічним періодом минулого року зросла сума надходжень зі сплати податку на доходи фізичних осіб: 670 млн. грн. із додатковими коштами у 156,6 млн. грн.  

На потреби армії мешканці Київщини перерахували майже 200 млн. грн. військового збору з динамікою росту у приведених умовах до відповідного періоду 2018 року у 29% та додатковою сумою у 45,3 млн. грн.

ГУ ДФС у Київській області

 

Київська митниця ДФС забезпечила Держбюджету на 545 млн. грн. більше, аніж заплановано

У березні 2019 року Київською митницею ДФС перераховано до Державного бюджету України митних податків на загальну суму 5,1 млрд. грн.

Індикативні показники доходів загального та спеціального фондів Державного бюджету України у  березні 2019 виконані на 112% (перевиконання становить 545 млн. грн.), в  тому числі:

- до загального фонду державного бюджету перераховано 4,9 млрд. - виконано на 111,8% (перевиконання 524 млн. грн.);

- до спеціального фонду державного бюджету перераховано 194,3 млн. грн., виконання - 112% (перевиконання 21 млн. грн.).

Забезпечено збільшення надходжень митних платежів до Держбюджету у порівнянні:

- з лютим 2019 року - на 906 млн. грн. (+ 21,4 %),

- з березнем 2018 року - на 312,5 млн. грн. (+ 6,5 %).

  Середньоденні надходження митних платежів збільшились в порівнянні :

- з лютим 2019 року - на 21,3 %  (з 212,2 млн. грн. у лютому 2019 року до 257,5 млн. грн. у березні 2019 року);

- з березнем 2018 року - на 11,8%  (з 230,3 млн. грн. у березні 2018 року до 257,5 млн. грн. у березні 2019 року).

Значну частину митних платежів (41%) сплачено при здійсненні митного оформлення таких товарів як:

«засоби захисту рослин» – сплачено платежів на загальну суму 944,8 млн. грн. (питома вага сплачених податків – 18,7%);

«автомобілі легкові» - 766,3 млн. грн. (15,1%);

«лікарські засоби» - 136,7 млн. грн. (2,7%);

«телефонні апарати» - 131,3 млн. грн. (2,6%);

«трактори – 89,7 млн. грн. (1,8%).

ГУ ДФС у Київській області

 

Як здійснюється нарахування плати за землю?

Головне управління ДФС у Київській області інформує, що нарахування земельного податку фізичним особам здійснюється органами державної фіскальної служби індивідуально для кожної фізичної особи на підставі даних Державного земельного кадастру.

Центральні органи виконавчої влади, що реалізують державну політику у сфері земельних відносин та у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, у сфері будівництва, що місяця, але не пізніше 10 числа наступного місяця, а також за запитом відповідного контролюючого органу за місцезнаходженням земельної ділянки подають інформацію, необхідну для обчислення і справляння плати за землю.

Податок сплачується фізичними особами протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

У сільській та селищній місцевості земельний податок фізичними особами може сплачуватися через каси сільських (селищних) рад або рад об'єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, за квитанцією про приймання податкових платежів.

Підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір оренди такої земельної ділянки.

Розмір орендної плати встановлюється у договорі оренди, але річна сума платежу не може бути меншою за розмір земельного податку:

- для земельних ділянок, нормативну грошову оцінку яких проведено, – у розмірі не більше 3% їх нормативної грошової оцінки, для земель загального користування – не більше 1% їх нормативної грошової оцінки, для сільськогосподарських угідь – не менше 0,3% та не більше 1% їх нормативної грошової оцінки;

- для земельних ділянок, нормативну грошову оцінку яких не проведено, – у розмірі не більше 5 % нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по Автономній Республіці Крим або по області, для сільськогосподарських угідь – не менше 0,3 % та не більше 5 % нормативної грошової оцінки одиниці площі ріллі по Автономній Республіці Крим або по області.

Річна сума орендної плати не може перевищувати 12 % нормативної грошової оцінки, а у разі визначення орендаря на конкурсних засадах -  може перевищувати цей розмір.

ГУ ДФС у Київській області

 

Група портового контролю Державного міжнародного аеропорту «Бориспіль» вивчала грузинський досвід протидії використанню авіаційних перевезень для контрабанди наркотиків, зброї та іншій злочинній діяльності

Група портового контролю в Державному міжнародному аеропорту «Бориспіль», створена 26 березня 2018 року на виконання Меморандуму про взаєморозуміння між Державною фіскальною службою України, Адміністрацією Державної прикордонної служби України та Управлінням з наркотиків та злочинності Організації об'єднаних націй, повернулася з відрядження до Тбіліського міжнародного аеропорту імені Шота Руставелі (Грузія).

Під час навчального візиту представники групи мали можливість ознайомитися з презентаційними матеріалами з питань діяльності підрозділів портового контролю «Тбілісі-аеропорт» (Air Cargo), «Тбілісі» (ССР) та «Бориспіль-аеропорт» (Air Cargo) та з принципами роботи вантажного терміналу і порядком проведення митного оформлення та контролю товарів та міжнародних поштових та експрес-відправлень в Тбіліському міжнародному аеропорту імені Шота Руставелі.

Також українці мали змогу вивчати профілювання ризиків і таргетинг, враховуючи використання попередніх даних та електронних баз, методи експертизи, в тому числі використання доступних інструментів (рентгенівських, детекторних пристроїв).

Разом з тим, наші представники побували на презентації роботи кінологічних команд митниці Тбіліського міжнародного аеропорту імені Шота Руставелі та ознайомилися з порядком організації її кінологічного забезпечення.

Цікавим було також відвідування міжнародного аеропорту Кутаїсі імені Давіда Агмашенебели та ознайомлення з його порядком проведення митного оформлення та контролю пасажирів а також обговорення поточних проблем і шляхів вдосконалення проведення митного контролю товарів.

В свою чергу українці на власному досвіді пересвідчилися, що грузинська гостинність не має меж, і здобули собі численних друзів і неоціненний фаховий досвід у дружній до нас країні.

ГУ ДФС у Київській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування