Відбулось засідання комісії з гуманітарних питань охорони здоров’я та соціального захисту населення Яготинської районної ради

Дата: 12.12.2018 16:46
Кількість переглядів: 564

Фото без опису11 грудня 2018 року в малому залі адміністрації відбулось засідання комісії з гуманітарних питань. охорони здоров’я та соціального захисту населення Яготинської районної ради.

В роботі комісії взяли участь члени комісії: П.М.Левченко, Р.І. Шулла, Г.В.Мосьпан, А.М.Онищенко, В.М.Мачула, та запрошені перший заступник голови адміністрації Т.П.Сухенко, в.о. головного лікаря КНП «Яготинської ЦРЛ» І.Т.Шулла, В.М.Рябик,  Н.В.Гета, Човпінь.

В ході роботи комісії були обговорено питання, що стосувалися розгляду скарги в.о. головного лікаря КНП «Яготинська ЦРЛ» Яготинської районної ради Шулли І.Т. про недопущення його в конкурсі на заміщення вакантної посади головного лікаря КНП «Яготинська центральна районна лікарня»; розгляду заяв виконувача обов’язків головного лікаря КНП «Яготинська центральна районна лікарня» Яготинської районної ради Шулли І.Т. та депутата районної ради Шулли Р.І.; про погодження звільнення Шулли І.Т.- виконувача обов’язків головного лікаря КНП «Яготинська ЦРЛ» Яготинської районної ради; про погодження призначення Нескороженого В.С. – на посаду головного лікаря КНП «Яготинська центральна районна лікарня» та ще ряду питань що стосувалися медикаментозного забезпечення закладів охорони здоров’я та фінансової підтримки КНП підприємства «Яготинська центральна районна лікарня» Яготинської районної ради на 2019 рік.

Виконувач обов’язків головного лікаря КНП «Яготинська ЦРЛ» Яготинської районної ради І.Т. Шулли ознайомив присутніх із суттю своєї скарги, що стосувалася недопущення його до конкурсу на зайняття вакантної посади головного лікаря КНП «Яготинська ЦРЛ».

Враховуючи, що голова комісії – перший заступник голови адміністрації Т.П.Сухенко, була присутня на даному засіданні, вона надала інформацію щодо порушення, через яке кандидат на посаду головного лікаря І.Т.Шулла не був допущений до другого етапу конкурсного відбору.

Відповідно до Протоколу засідання конкурсної комісії на заміщення вакантної посади головного лікаря Комунального некомерційного підприємства «Яготинська центральна районна лікарня» Яготинської районної ради від 28.12.2018 на якому були присутні 7 членів комісії з 9 були розглянуті 5 пакетів з документами кандидатів на на заміщення вакантної посади головного лікаря Комунального некомерційного підприємства «Яготинська центральна районна лікарня» Яготинської районної ради.

Варто відмітити, що пакети з документами  були запечатані власноруч кандидатами та надані до відділу управління персоналом адміністрації. Відкриття яких було проведено при членах комісії 28 грудня 2018 року.

Документи на зайняття вакантної посади головного лікаря КНП «Яготиньска ЦРЛ» подали: Гавриленко П.М., Нескорожений В.С., Перетятько О.В., Рябик В.М., Шулла І.Т..

В ході розгляду документів кандидата на посаду І.Т.Шулли було взято до уваги витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, в якому вказано, що Шулла Іван Томашович з 2014 року є директором  ТОВ «РЕКАХ Україна» та має вид діяльності 86.21 загальна медична практика, 86.22 спеціалізована медична практика.

Члени комісії звернули увагу, що кандидат на посаду головного лікаря І.Т.Шулла з 2014 року по даний час паралельно з посадою головного лікаря Яготинської ЦРЛ обіймає посаду директора ТОВ «РЕКАХ Україна».

В.о. начальника відділу юридичного забезпечення та звернень громадян адміністрації Н.В.Дубик, зазначила, що відповідно до  ст..3 Закону України «Про запобігання корупції» особи, які постійно або тимчасово обіймають посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих чи адміністративно-господарських обов’язків, або спеціально уповноважені на виконання таких обов’язків у юридичних особах приватного права незалежно від організаційно-правової форми, а також інші особи, які не є службовими особами та які виконують роботу або надають послуги відповідно до договору з підприємством, установою, організацією, - у випадках, передбачених цим Законом. Відповідно до зазначеного зайняття двух керівних посад може мати місце конфлікту інтересів, який матиме суперечність між приватним інтересом особи та її службовими чи представницькими повноваженнями, що впливатиме на об’єктивність або неупередженість прийняття рішень. А тому, одноголосним рішенням комісії кандидата на посаду головного лікаря КНП «Яготинська ЦРЛ» ІТ.Шуллу не допущено до наступного етапу конкурсу.

В роботі другого засідання комісії, що відбулося 04.12.2018 взяла участь головний спеціаліст-юрисконсульт Департаменту охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації Баннікова Марія Вікторівна. Під час засідання члени комісії провели заслуховування конкурсних пропозицій претендентів - співбесіди та розглянули скаргу І.Т.Шулли., в якій він повідомляє про звільнення із займаної посади директора ТОВ «РЕКАХ Україна» з червня 2018 року.

Головний спеціаліст-юрисконсульт Департаменту охорони здоров’я Київської обласної державної адміністрації М.В.Баннікова підвердила, що у випадку І.Т.Шулли, згідно Витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань він являється керівником двох медичних закладів, які мають одну юридичну адресу. Згідно з  Законом України «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань» директором вважається особа на котру проведена реєстрація.

Виходячи з вище викладено дана обставина безумовно підтверджує конфлікт інтересів.

Після розгляду зверення І.Т.Шулли, члени комісії заслухали В.М.Рябика, котрий непогоджувавався з рішенням конкурсної комісії щодо недопущення його до другого етепа конкурсу. Перший заступник голови адміністрації – голова конкурсної комісії Т.П.Сухенко зазначила, що Рябик В.М. надав довідку в якій містилась наступна інформація: 07.06.2018 року Бориспільською місцевою прокуратурою Київської області повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.191 КК України, кримінальне провадження №12016110000000466 від 23.12.2016. Направлено 22.06.2018 до суду з обвинувальним актом. В ході обговорення кандидатури Рябика В.М. комісією прийнято рішення про не допущений його до наступного етапу конкурсу.

В.о головного лікаря КНП «Яготинська ЦРЛ» І.Т. Шулла та депутат районної ради Р.І.Шулла звернулись до членів комісії з гуманітарних питань. охорони здоров’я та соціального захисту населення Яготинської районної ради не виносити на засідання сесії Яготинської районної ради, що відбудеться 14.12.2018 питання щодо погодження звільнення Шулли І.Т. та призначення В.С.Нескороженого, адже вони мають намір оскаржити рішення комісії в суді. За результатами голосування членів комісії: 3 члени комісії – проголосували про винесення даного питання на розгляд сесії, 2 – проти, серед яких і голос Р.І.Шулли. Рішенням більшості дане питання буде винесено на розгляд Яготинської районної ради.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування