ГОЛОВА АДМІНІСТРАЦІЇ В.С.ШМИГАНОВСЬКИЙ ПРОВІВ ЩОТИЖНЕВУ АПАРАТНУ НАРАДУ

Дата: 08.04.2019 16:42
Кількість переглядів: 1042

Фото без опису08 квітня 2019 року, голова Яготинської районної державної адміністрації В.С.Шмигановський провів щотижневу апаратну нараду за участі першого заступника голови адміністрації Т.П.Сухенко, заступника голови адміністрації В.М.Гончара, в.о. керівника апарату адміністрації Т.О.Орел, першого заступника міського голови С.О.Овчаренка, , керівників територіальних відомств, структурних підрозділів адміністрації, громадських організацій та засобів масової інформації.

В рамках наради присутні розглянули питання, що стосувались: завершення опалювального сезону КПТМ  «Яготинтепломережа», організації заходів щодо попередження та ліквідацію пожеж в природних екосистемах, про хід проведення весняно-польових робіт в Яготинському районі та проведення заходів із санітарного очищення та благоустрою населених пунктів Яготинського району.

Як зазначив керівник КПТМ «Яготинтепломережа» О.С.Форостяний», опалювальний сезон 2018/2019 років було розпочато 16 жовтня 2018 року, а завершено 31 березня 2019 року. Під час проходження опалювального сезону нарікань на роботу підприємства не було, всі Споживачі отримали якісні послуги і в повному обсязі. Загалом вироблено теплової енергії – 5 935,4 Гкал на суму – 15 258,8 тис.грн. , сплачено 10 813,5 тис.грн. , що складає 70,9 %. Газу спожито 833,4 тис.м3 на суму 7 003 тис.грн., сплачено 5 146,5 тис.грн., в т.ч. по Договору реструктуризації заборгованості – 631,2 тис.грн. , процент проплати становить 73,5 % . До бюджету перераховано податків на суму – 660,4 тис.грн.

До початку опалювального сезону 2018/2019 рр. відключено від централізованого теплопостачання 11 квартир-боржників на суму 248,3 тис.грн.. З ними заключено Договори реструктуризації заборгованості.

Підприємство отримало Ліцензію на виконання будівельних робіт . Були проведені роботи по ремонту та реконструкції внутрішньобудинкових систем теплопостачання ДНЗ №1 «Зіронька»,  ДНЗ №6 «Волошка», Двірківщанської середньої школи, Районного будинку культури, Яготинської ЦРЛ, НВК №2 , «Ощадбанку»  на суму 418,5 тис.грн., з них прибутку -  300,0 тис.. Також заключено договір на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем опалення підрозділів відділу освіти, молоді та спорту Яготинської РДА, взято на технічне обслуговування внутрішньобудинкові мережі електроживлення приміщення «Райффайзенбанку Аваль» та Центру зайнятості. В подальшому підприємство для всіх бажаючих готове взяти на технічне обслуговування та ремонт внутрішьобудинкових мереж опалення та елетроживлення.Фото без опису

Виготовлено проектно-кошторисну документаціюя та придбано обладнання на реконструкцію котельні по вул.Шевченка,21а на суму 357,0 тис.грн. , з них 325,0 тис.грн. були  виділені міською радою.

На 2019 рік підприємством, крім поточних ремонтних робіт по підготовці до опалювального сезону 2019/2020 рр.  передбачено: завершення реконструкції котельні по вул.Шевченка,21а. на 353,3 тис.грн..; ремонт та реконструкції систем опалення ДНЗ №1 «Зіронька»,  ДНЗ №2 «Дюймовочка», ДНЗ №3 «Ромашка»,  ДНЗ №6 «Волошка», НВК №3, Яготинського РБК ; виготовлення проектно-кошторисної документації та реконструкція котелень по вул.Мічуріна, 63а, Незалежності,105, Шевченка,249 (вже отримані ТУ); прийняття в експлуатацію котелень ДНЗ №4 «Пролісок», ДНЗ №5 «Берізка» , НВК №2, «Райффайзенбанку Аваль»; окреме підключення приміщення «Укрпошти» до централізованого теплопостачання з прокладанням теплових мереж; відключення від теплопостачання ряд житлових будинків, де встановлено більше 90% автономних систем опалення, а саме  провул.Говорова, 27; провул.Довженка, 6;12;14; вул.Садова,12; Шевченка,233;245;247;255; Незалежності,58 ; 

Начальник Яготинського районного сектору ГУ ДСНС України в Київській області С.І.Власко, у своєму виступі зазначив, що з початку пожежонебезпечного періоду на території Яготинського району підрозділи ДСНС залучалися до гасіння 36 пожеж в екосистемах, на загальній площі 15 га. Всього на ліквідацію пожеж залучалося 45 чол. особового складу та 3 пожежних автомобіля. Найбільші пожежі спостерігались на територіях Сотниківської, Кулябівської сільських рад.

Фото без описуЗ метою недопущення виникнення пожеж у природних екосистемах рятувальники проводять інформаційно - роз’яснювальну роботу з громадянами. Постійно проводяться рейди і відпрацювання з жителями Яготина та району. Проводяться акції в школах та на підприємствах по інформуванню населення про небезпеку розведення вогнищ на відкритих територіях та під час прибирання присадибних ділянок, шкідливість спалювання сміття та сухої трави.

Загалом завдяки  ефективній роботі аварійно-рятувального підрозділу в районі не було допущено розвитку пожеж на відкритих територіях до великих розмірів та катастрофічних наслідків від них. Пожежі, які виникали, ліквідовувались у тих масштабах, які вони мали на момент прибуття пожежних підрозділів.

Наразі в пожежній частині стоїть гостро питання щодо забезпечення паливно-мастильними матеріалами, адже майже щодня рятувальна служба має по 5-10 викликів, на які виїжджають автомобілі, які ну просто не можливо назвати економними, адже на ліквідацію однієї великої пожежі, де одночасно задіяно два пожежних автомобіля споживання становить близько 100-150 л пального.

На завершення, начальник районного сектору звернувся до районного керівництва з проханням посприяти в отриманні нового пожежного автомобіля, який дасть можливість зменшити витратну частину установи та поліпшить його матеріально-технічне становище.

Про хід проведення весняно-польових робіт в Яготинському районі доповіла, виконувач обов’язків начальника управління економічного, агропромислового розвитку, торгівлі та інвестицій адміністрації Т.В.Дорошенко, яка зазначила. В 2018р., під урожай поточного року,  посіяно 4 856га озимої пшениці, 170га озимого ячменю та 1 465га озимого ріпаку. Агрометеорологічні умови в районі були задовільними для відновлення вегетації цих культур та подальшого розвитку рослин.

Озимі рослини відновили вегетацію в період з 6 по 14 березня, що на 1-2 тижні раніше середніх багаторічних строків. На даний час озимі зернові знаходяться на стадії - 3 листки – кущіння, а озимий ріпак – листкова розетка. Виходячи із стану посівів, сільськогосподарськими підприємствами в стислі агротехнічні строки було проведене підживлення всіх озимих культур.

Також завершено підготовку зібраних площ кукурудзи до посіву культур урожаю 2019р. в тих господарствах, які з різних причин не закінчили такі роботи в 2018р.Фото без опису

В стадії завершення знаходяться роботи по закриттю вологи. які проведені на площі 37,5 тис. га.

Під час посівної кампанії в 2019 році було заплановано посіяти 25 983га  ярих  зернових культур (з них ранніх - 2 063га), технічних – 11 478га, кормових – 1 210га. Проте погодні умови та ряд економічних факторів вже на даний час внесли певні корективи в виробничу програму. Площа ярої пшениці, гороху та вівса будуть в 1,5 – 2 рази більші від запланованих.

Станом на 3 квітня 2019 року посіяно: 1137 га ячменю, або 65,3% від запланованої посівної площі; 265 га ярої пшениці; 218 га гороху; 40 га вівса; 110 га цукрового буряку.

На сьогоднішній день погодно – кліматичні умови та температура ґрунту не дозволяють розпочати посів кукурудзи, соняшнику та сої.  Проте господарства забезпечені посівним матеріалом, паливно-мастильними матеріалами, іншими матеріально – технічними ресурсами  і повністю готові до проведення посівних робіт.

Про проведення заходів із санітарного очищення та благоустрою в м.Яготин, доповів перший заступник міського голови С.О.Овчаренко

         КП «Комунальник» за період з 15 березня по 05 квітня поточного року виконано наступні заходи по благоустрою міста: кронування (санітарна розчистка) зелених насаджень по вул. Черняховського, пров. Говорова, вул. Незалежності (від вул. Дарницька до зупинки «Бурякорадгосп»), сквер «Калинова Алея»; ремонт та фарбування дитячих майданчиків у кількості 12 шт., огорожі на мікрорайоні ЦИНС; благоустрій скверу по вул. Незалежності (Калинова Алея), меморіального комплексу «Алея Слави», зупинок громадського транспорту, мікрорайону ЦИНС; прибирання території міста від сміття по вул. Незалежності, Шевченка, Пирятинська, Переяслівська, Київська, Мічуріна та ін..; прибирання бруду під бордюрами по вул. Незалежності (Центральна площа); ремонт та фарбування лавочок, урн та ліхтарів на «Калиновій Алеї»; ліквідовано стихійне сміттєзвалище поблизу залізниці зі сторони вул. І.Сірка.

КП «Яготинська ЖЕК» проведено прибирання гілля, листя та сухостійних рослин на всіх прибудинкових територіях. Проведено кронування  та видалення аварійних дерев на прибудинкових територіях будинків за адресами: вул. Київська, 7, вул. Садова, 20, пров. Говорова, 27. Також за цей час ліквідовано стихійне сміттєзвалище по вул. Незалежності, 32 та вул. Садова, 8.

30 березня 2019 року на стадіоні «Колос» було висаджено 23 дерев (18 – сосна та 5 – туя).

За підсумками розглянутих питань голова адміністрації В.С.Шмигановський надав ряд доручень керівникам структурних підрозділів адміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування