Відбулось засідання колегії Яготинської районної державної адміністрації

Дата: 06.12.2018 16:38
Кількість переглядів: 935

Сьогодні, 06 грудня в приміщенні Яготинської райдержадміністрації відбулось чергове засідання колегії районної державної адміністрації під головуванням голови райдержадміністрації В.С.Шмигановського за участі членів колегії, начальників відділів райдержадміністрації.

На порядок денний засідання колегії райдержадміністрації виносились наступні питання:

1. Про затвердження районного бюджету Яготинського району на 2019 рік

2. Про хід виконання комплексної Програми підтримки та розвитку молоді у Яготинському районі на 2017-2020 роки «Молодь Яготинщини».

3. Про хід виконання Яготинської районної Програми розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки.

В своєму виступі О.І.Барсук зазначила наступне. Показники дохідної частини загального фонду  районного  бюджету  Яготинського району  на 2018 рік затверджено в сумі  90327820 грн.

На виконання ст.78 п.7   Бюджетного кодексу України за  звітний період 2018 року  управлінням фінансів  Яготинської  РДА  підготовлено та направлено до  районної ради  Яготинського району 3 висновків щодо внесення змін до рішення про затвердження районного бюджету, які  надано на підставі детальних аналізів  виконання показників  доходної частини загального фонду бюджету на звітні дати.   Внаслідок внесених змін, плановий показник доходної частини загального фонду районного бюджету Яготинського району  збільшено  на 3785800 грн.

Уточнений плановий показник доходної частини загального фонду  районного  бюджету  становить   94113620 грн.

Виконання планового показника доходної частини  районного бюджету станом на 01.12.2018 року становить 107,6%  за рахунок  перевиконання планового показника по податку з  доходів фізичних осіб за кодом 11010400  на 6612247 грн (план=13711742, а факт 20323989 грн. Очікуване надходження доходів до кінця грудня становить  97495354 грн, або103,6 %.

Податок з доходів фізичних осіб   є основним бюджетонаповнюючим податком районного бюджету і становить 99,8 % від загальної суми надходжень станом на 01.12.2018 року.

Для поліпшення ситуації з виконання планових  показників  створена робоча група з легалізації виплати заробітної плати та зайнятості населення. На засідання робочої групи за участю контролюючих  органів запрошувались боржники, які мають борги перед бюджетом та цільовими фондами.

  Управління фінансів Яготинської РДА  щоденно здійснює моніторинг виконання місцевих бюджетів за доходами та доводить до відома  Яготинської РДА, Яготинської районної ради та сільських і міської ради.  Аналітичні матеріали направляються до Яготинського віділення  Броварської ОДПІ.

Про хід виконання комплексної Програми підтримки та розвитку молоді у Яготинському районі на 2017-2020 роки «Молодь Яготинщини» доповіла в.о. начальника відділу освіти адміністрації О.В.Климась, яка доповіла про наступне. В кожному навчальному закладі району створені та продовжують діяти органи студентського та учнівського самоврядування. В загальноосвітніх закладах району представлені різні форми учнівського самоврядування: «Шкільна рада», «Учнівська рада», «Учнівський комітет»,  «Парламентська країна», «Шкільний дім», «Козацька республіка».

В кожному загальноосвітньому закладі району створено банк даних лідерів та активістів органів учнівського самоврядування.

Спільно з сектором культури та релігії у співпраці з іншими відділами відділ освіти, молоді та спорту Яготинської райдержадміністрації всіляко сприяє підтримці обдарованої молоді, сприяння творчому та інтелектуальному розвитку дітей та молоді. Проводяться різноманітні конкурси, фестивалі, творчі вечори на яких творча та обдарована молоді реалізовує свій творчий потенціал, кращі колективи та солісти постійно беруть участь в обласних, всеукраїнських та міжнародних конкурсах.

Спільно з редакцією газети «Яготинські вісті» щотижнево проводиться засідання редакційної колегії молодіжної сторінки «Підліток. UA» відповідна група є в соціальних мережах. Молоді надана можливість публікувати свої статті на офіційному сайті Яготинської районної державної адміністрації.

На території Яготинського району діє  Яготинська паланка Українського  дитячо-юнацької організації «Січ» основними напрями якої є: виховання національно свідомих, розумово, духовно, емоційно, соціально та фізично розвинутих громадян  України на засадах традицій українського козацтва ( керівник Шевченко В.В.).  Спільно з якою проводяться заходи спрямовані на популяризацію національної культури.

Відділом освіти,  молоді  та спорту  Яготинської  районної  державної адміністрації  спільно з студентами Яготинського інституту МАУП проводить навчання, тренінги, семінари, круглі столи з питань патріотичного виховання молоді та популяризації національної культури.  Зокрема було організовано:

- молодіжно - патріотичний захід з нагоди Дня Соборності України в двох відділах КЗ КОР Яготинський державний історичний музей за участю молодіжної громадської ради при Яготинській районній державній адміністрації, учнівського та студентського самоврядування;

- районний патріотичний захід в приміщення центральної районної бібліотеки за участі активної молоді навчальних закладів міста до Дня пам’яті Героїв Крут;

- в читальній залі центральної районної бібліотеки відбувся  національний – патріотичний захід  до Дня  Героїв Небесної сотні за участю студентів МАУПу,  КЗР КОР «Чорнобильського медичного коледжу», учнів ДПТНЗ «Яготинський ЦПТО». Учні та студенти мали змогу поспілкуватися з учасниками революційних подій від району, пригадати ті події.

- районний національно-патріотичний захід  до Дня  українського добровольця за участю студентів МАУПу,  КЗР КОР «Чорнобильського медичного коледжу», учнів ДПТНЗ «Яготинський ЦПТО» та місцевими добровольцями.

– театральна вистава «Я хочу жити без війни»  юнацького театрального клубу «Містичний острів», створеного при Яготинській центральній районній бібліотеці. Учасники клубу учні Яготинського НВК № 3 та студенти Яготинського інституту МАУП та КВНЗ КОР Чорнобильського медичного коледжу.

– національно-патріотичний захід «Україна-вишивана» до Дня Вишиванки ;

- до Дня Державного прапора України;

-  до Дня незалежності України.

- в листопаді взяли участь у всеукраїнському патріотичному заході «Вояцький дух», що проводився на базі військової частини в Житомирській області.

Також спочатку сектор молоді та спорту, а потім й відділ освіти, молоді та спорту активно приймав та сприяв участі представників молоді в обласних молодіжних заходах та заходах з національно-патріотичного виховання. Зокрема в наступних:

- семінар-тренінг  «Ефективне навчання» - Бородянський район;

- «Студмістечко» - липень 2018 - Вишгородський район;

- «Пошукова експедиція» - липень 2018 – по Дніпру;

- «Школа виживання» - Вишгородський район;

- « Курс вільних людей – Київ» - Обухівський район;

- «Молодіжний працівник» - Миронівський район;

В рамках розгляду питання про хід виконання Яготинської районної Програми розвитку фізичної культури та спорту на 2017-2021 роки, в.о. начальника відділу освіти адміністрації О.В.Климась акцентувала увагу на наступному. Календарним планом проведення районних спортивно-масових заходів серед школярів передбачено ряд спортивно-масових заходів районного рівня з метою відбору та підготовки до обласних змагань.

В цьому навчальному році на спортивних базах району відбулися обласні зональні етапи Всеукраїнських змагань: «Футбольні надії Київщини», «Шкіряний м’яч», «Старти надій», «Козацький гарт». Команди Яготинського району в змаганнях «Шкіряний м’яч» стали призерами обласних змагань.

В червні в урочищі Сорочий Яр проведено районну дитячо-юнацьку військово-спортивну патріотичну гру Українського козацтва «Сокіл» («Джура»), участь в якій взяли  команди загальноосвітніх навчальних закладів. Команда-переможець  Яготинського НВК №3 захищала район на обласному етапі гри.

Проводяться  заходи щодо вдосконалення матеріально-технічної бази. За спонсорські кошти придбано спортивний інвентар в школах району. Частина коштів на ремонт, реконструкцію (заміна вікон) за рахунок спонсорських та благодійних внесків.

На стадіонах міста протягом сезону щоденно проводилися різноманітні за формами проведення заходи: тренування, активні зайняття фізичними вправами (біг, силові вправи, футбол, катання на роликових ковзанах та велосипедах) різними віковими групами населення. А кожного вихідного на даних спорудах у весняно-осінній період проводяться спортивні змагання.

В сільській місцевості при сільських радах введено посади інструкторів зі спорту, на сьогодні працюють 13 осіб (за відсутності в селах Засупоївка, Жоравка, Капустинці, Лозовий Яр, Лемешівка). Для проведення фізкультурно-оздоровчої роботи з населенням, створені сільські спортивні клуби, секції та футбольні команди. В селах Супоївка та Червоне відкрились секції з вільної боротьби. Але на жаль в червоному звільнився інструктор з фізкультури й тому секція закрилась.

В зимовий період, хоча й сприятлива погода була не тривалою, та все ж любителі активного відпочинку залюбки відвідували ковзанку на хокейному майданчику, проводилися товариські матчі з хокею. Також дві яготинські хокейні команди брали участь в нічній хокейній лізі Київщини в першому та другому дивізіоні, й показали пристойні результати.  Команда «Лідер» Яготин стала переможцем свого дивізіону.

В червні відбулися обласні змагання серед державних службовців Київщини. За результатами виступів яготинські держслужбовці змаганнях з шашок посіли третє загальнокомандне місце. 

За період 2018 року на території Яготинщини проведено 75 змагань районного рівня, команди та окремі спортсмени взяли участь у 25 заходах обласного рівня і 5 всеукраїнського. Залучено до змагань понад 2,5 тис. учасників. Змагання проводилися кожного вихідного дня.

Найпопулярнішим видом спорту в районі є футбол. Ним активно займається понад 600 осіб.  Проведено кубок району з футболу в якому взяли участь 15 команд. Понад 400 учасників.. В чемпіонаті району  брали  участь 17 команд (510 учасників). До яготинських команд приєдналася команда з сусіднього Пирятинського району ФК «Теплівка». Перемогу в кубку та чемпіонаті цього року святкували футболісти яготинського «Автолідера» (шостий рік поспіль). Цього сезону проведено 132 офіційних футбольних матчів, які відвідало 10870 уболівальників.

Порадували глядачів своєю майстерністю ветеранські футбольні команди, які приймали участь у районних змаганнях з футболу. Цього сезону участь взяли 6 команд (72 учасники). Перемогу святкували футболісти ветеранського «Прапора» (маслозавод).

Не менш масовими, були змагання з футзалу. Продовжено практику проведення змагань у двох лігах (вища і перша). У вищій лізі брали участь 8 команд, а в першій 11 команд. Загалом, це 19 колективів і 285 учасників. Перемогу у вищій лізі і звання чемпіона отримали футзалісти яготинського  «Автолідера». У першій лізі рівних не було ФК «Сотниківка». А вже з 15 грудня стартує нова футзальна першість на даний час заявки подали 19 команд.

Створено районну базу спортивних споруд. Всі спортивні споруди використовуються за призначенням. Щороку проводиться об’їзд з  метою визначення їх готовності до роботи у спортивному сезоні.

Проводиться районна  спартакіада  серед сільських спортивних клубів та колективів фізичної культури. Традиційно до програми змагань включаються такі види спорту: легка атлетика, шахи, настільний теніс, волейбол, гирьовий спорт, міні-футбол, перетягування канату та  змагання з силового багатоборства. Спартакіада проводилася в декілька етапів, й переможцями стали спортсмени села Фарбоване.

Продемонстрували хороший результат, наші сільські спортсмени на обласному рівні. Так в обласному спортивному фестивалі серед сільських жителів Київщини «Рухова активність - здоровий спосіб життя - здорова нація» наша команда в загальнокомандному заліку посіла 5 місце.

В районі продовжує свою діяльність Яготинський філіал обласного центру «Інваспорт». Відвідують заняття 29 спортсмени-інваліди. Також з цього року відвідують заняття й діти.  Вони взяли участь у 3 обласних змаганнях та 2 спільних з Баришівським центром «Інваспорт» спортивних заходах. Де отримали в перемоги в видах спорту (легка атлетика, настільний теніс,  шахи та шашки) за нозологіями.

Сектором молоді та спорту було укладено угоду з громадською фізкультурно-спортивною організацією «Яготинська районна федерація футболу», якій було делеговано повноваження з питань розвитку футболу серед всіх верств населення. Також відповідно до угоди із громадською організацією «Яготинський фізкультурно-оздоровчий клуб «Колос», забезпечується організація спортивно-масових заходів для  сільського населення. Усі послуги надаються безкоштовно.

На сьогодні забезпечено функціонування Яготинської дитячо-юнацької спортивної школи за рахунок районного бюджету. Навчання проводиться за 5 відділеннями: волейбол, футбол, дзюдо, легка атлетика та художня гімнасти. Відвідують заняття 322 учні. З ними працюють 12 тренерів-викладачів (8 штатних та 5 сумісники). Заняття проводяться в 26 навчальних групах, з них: в 19 початкової підготовки та 7 попередньої базової підготовки. Учні ДЮСШ за минулий навчальний рік взяли участь в 54 обласних змаганнях. Призові місця та високі особисті показники дозволили яготинцям виконати нормативи на високі спортивні розряди. Так зокрема, виконано 3 нормативи на кандидата в майстри спорту та 4 на перший розряд з художньої гімнастики. Відповідні клопотання направлені до управління фізичної культури та спорту  Київської обласної державної адміністрації.

В цьому році футбольна команда «Кристал» продовжила свої виступи в першості та кубку Київської області з футболу. Турнірну боротьбу команда «Кристал» завершила на 6 позиції в першості Київської області.

За підсумком розглянутих питань голова адміністрації В.С.Шмиганоський надав ряд доручень керівникам структурних підрозділів



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування