Зібрати та зберегти урожай від пожеж у 2019 році - головне завдання

Дата: 02.07.2019 16:35
Кількість переглядів: 503

Фото без описуЯк говорить народне прислів’я : „Хліб-всьому голова ”. Збирання зернових культур в нашому районі одне з головних завдань хліборобів та керівників господарств котрі задіяні у збиранні урожаю. Адже під час збирання урожаю 2018 року, на при великий жаль не на всіх господарствах нашого району дотримуються правил та вимог пожежної безпеки.

           Тому хочу звернути вашу увагу на те, щоб під час жнив  дотримувались правил пожежної безпеки і контролювали інших. Вчасно проводили обкошування та оборювання полів, розбивали на загінки. На полях під час обмолоту обов’язково було забезпечено трактором з плугом та відповідною технікою пристосованою для гасіння пожеж. Автомобілі котрі перевозитимуть зерно з поля на зерносклад обов’язково обладнані іскрогасниками.

       Зібрати урожай – це одне завдання, а потім його зберегти – це друге. Під час сушіння та зберігання зерна на зерноскладах теж виявлені певні недоліки: працівники зерноскладів допускається паління цигарок в невстановлених та необладнаних для цього місцях, в кінці робочого дня не очищають очисні машини від пилу, залишків соломи, що може призвести до виникнення пожежі. В електрощитах не проводиться очищення від  промислових відходів. Всі вище перелічені недоліки можуть призвести до непоправимого лиха.

        Під час жнив суворо забороняється проводити спалювання стерні, ті керівники котрі будуть проводити такий захід до них будуть застосовані міри адміністративного впливу згідно чинного законодавства.              

       Представниками органів ДСНС спільно з представниками засобів масової інформації будуть проводитись постійні спільні рейди щодо дотримання вимог пожежної безпеки під час збиральної компанії за результатами виявлених порушень до винних осіб будуть застосовані міри реагування та висвітлені в районній газеті «Яготинські вісті».    

       Тому шановні працівники господарств хочу звернутись до Вас, дотримуйтесь правил пожежної безпеки, адже саме від Вас самих залежить подальша доля „ ХЛІБУ”.

                     Служба порятунку „101” завжди з Вами.

 

Т.в.о. начальника Яготинського РС ГУ

ДСНС України у Київській області

капітан служби цивільного захисту                           Ю.Ю. Чорноштан


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування